hits

Anna Rasmussen (22) har fått seg en saftig bot på 100.000 kroner

FOTO:  Skjermd/Mammatilmichelle.blogg.no

 

 

 

 

 

 

 

 

STAVANGER:  En av Norges største toppbloggere Anna Rasmussen (22), bedre kjent om "MammaTilMichelle", har nå fått en saftig bot på hele 100.000 kroner. I følge Forbrukertilsynet har bloggeren hat en god del konkurranser på sin facebook, der hun ikke har delt ut noen av premiene som leserne hennes har blitt lovet. Det skal være snakk om en periode fra 13 mars til 25 mai i år. Rasmussen har bekreftet dette overfor tilsynet. For bare få dager siden fikk Anna Rasmussen et langt brev i posten fra forbrukertilsynet. I brevet blir Stavanger-.jenta informert at hun er ilagt et overtredelsesgebyr på 100.000 kroner for brudd på markedsføringsloven, paragraf 6 om urimelig handelspraksisen. I et nytt brev har 22-åringen fått frist til 18 September til og komme med et tilsvar til forbrukertilsynet. Når tilsvaret er mottatt blir en endelig vedtak fattet. Et langt blogginnlegg forteller Anna Rasmusen om boten, og mener det er veldig urettferdig å få bot for å være litt sent ute med å del ut premier.. Forbrukertilsynet ønsker å slå ned på all lovbrudd, hvor bloggere bryter loven. Vi i "NorgeOgVerdensNytt" har prøvd å komme kontakt med Anna Rasmussen, men hun ønsker ikke å kommentere saken. Via tilsynets nettsider står det klart og tydelig, at det er ulovlig og straffbart å gjennomføre konker eller andre type salgsfremmede kampanjer, og kor folk blir lokket med premiedryss, uten at de likevel ikke får sine premier.  

 

 

 

(NorgeOgVerdensNytt ble kjent med saken via Rasmussens blogg)

Hvem drepte Birgitte Tengs (17) fra Karmøy?

FOTO: politiet/Privat

 

 

 

 

 

 

 

 

BIRGITTE-TENGS-SAKEN: (Karmøy) I Mai 1995 var Birgitte Tengs (16) sammen med venner på en ungdomsfest på besdehuset Karmel på Avaldsnes. Da Birgitte var på vei hjem igjen fra festen ble hun voldtatt og drept av en ukjent gjerningsmann. Etter en lang leteaksjon på dager ble 16-åringens kropp funnet død den 6 mai. Åstedet var på beiteområdet til en sauebonde ved Gamle Sundsveg. Ikke så langt i fra sitt eget hjem. Jakten på en drapsmann har pågått i  langt over 20 år. Etter hele to år ble en antatt gjerningsmann arrestert og siket i saken. Det viste seg å være Birgittes fetter som ble pågrepet og siktet for drapet på Karmøy-jenta. Hele Karmøy var i sjokk. Etter en lang og omfattende rettssak ble fetteren dømt til 14 års fengsel for drap på sin gen kusine. Det førte til splittelse og utfordringer innad familie. Senere ble han frikjent i drapssaken, men han ble likevel dømt til å betale foreldrene til Birgitte en oppreisning. Etter frifinnelsen ble han selv tilkjent erstatning for "tur og svie". Drapsgåten har vært uløst, og jaktet på en drapsmann har pågått siden den gang. Tv2 har laget en ni episode lange true crime-serie om Birgitte-saken. TV-dokumentarserien "Hvem drepte Birgitte?" har premiere Tirsdag 28 August. Dokumentaren er laget på bakgrunn av boka til forfatter og journalist, Bjørn Olav Jahr. Han har hat regi sammen med filmskaper Bjørn Eivind Aarskog.  Drapssaken om Birgitte Tengs er en av de mest omtalte i mediene. 

Skulle bare selge fotoutstyr, fikk en kniv rundt halsen av kjøper

FOTO:  NorgeOgVerdensNytt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TELEMARK: En mann fra Larvik trodde at han skulle få rundt 30.000 kroner for fotoutstyr av en annen mannlig kjøper. De avtalte dermed og møtes et sted i Porsgrunn for å gjennomføre handelen. Men istedet for å gjennomføre en vanlig handel ble selgeren heler truet og ranet fotoutstyret som han skulle selge. Fornærmede ble truet en med kniv rundt halsen sin.Han ble sendt til legevakten for å sy en del sting på fingeren. Både selger og gjerningsmann møttes via salgstedet  Finn.no hvor utstyret var lagt ut til slags. Hendelsen skal ha funnet sted en gang i år 2015. Politiet ble tilkalt og gjerningsmann senere pågrepet. Politiet startet en etterforskning av saken, og gjerningsmannen ble tiltalt.Partene møttes ved Nedre Telemark tingrett. Den tiltatle har erkjent straffeskyld. Fotoutstyret er aldri funnet. Gjerningsmannen ble dømt til seks måneder i fengsel for ran. I tillegg er han dømt til å erstatte all fotoutstyr, og må betale fornærmede 30.000 kroner i oppreisning. Gjerningsmannen skal tidligere ha gjort  et skadeverk på en barneskole i Skien, og ble dermed også dømt for dette forholdet.     ( Saken er bl.a omtalt i av:  Nrk  Telemark)

Han fantaserte om å ha sex med nyfødt baby

FOTO:  NorgeOgVerdensNytt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ÅLESUND-TINGRETT:  En mann fra Ålesund skal ha fortalt en gravid kvinne via chatterom, at han gjerne ønsket å begå overgrep mot hennes nyfødte baby.  Mannen er en godt kjent innen kultur i byen. Saken pågår akkurat nå i Ålesund tingrett. I tiltalen er det også tatt med oppbevaring av hele 800 overgrepsbilder og 150 filmer med overgrep mot barn. Mannen erkjenner straffeskyld på alle punkter. Forholdene gjelder fra  år  2015 og til 2016. 

Det brøt ut brann i et hus i Åsgårdstrand

FOTO: Vestfold Interkommunal Brannvessen

 

 

 

 

 

 

 

 

VESTFOLD: KL.10.00:  Flere nødetater rykket ut til brann ved et bolighus  i Bakkegaat i Åsgårdstrand. To personer skal ha blitt sendt med ambulanse til sykehuset. Ifølge politiet var det stor røykeutvikling på stedet, og naboer ble bedt om å holde vinduer lukket. Brannvesenet, som stilte opp med flere biler, fikk etterhvert kontroll på brannen. Vi i "NorgeOgVerdensNytt" har vært i kontakt med Vestfold Interkommunal brannvesen, kor fortelle at at brannen har blitt slukket. Taket ble revet opp for å komme lettere til med brannslukking. Ifølge politiet ble huset påført store vannskader og brannskader.  Det var politiet Sør Øst som meldte om saken  på  Twitter.  

 

 

 

  • >  FØLG OSS PÅ FACEBOOK - HER! 

Mann (40) kjørte inn i gjerde, og stakk fra stedet. Funnet igjen av politiet

FOTO: NorgeOgverdensNytt / facebook

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TELEMARK: KL. 19.40:  En person kjørte ikveld rett i et gjerde i et boligområde på Lensmannsvegen i Skien. En beboer og eier av gjerdet tilkalte politiet om hærverket. I følge politiet stakk gjerningsmannen deretter av fra åstedet etter hendelsen. En politipatrulje gjorde lenge søk etter føreren av bilen. Det viset seg senere å være en mann i 40-årene. Det ble tatt en alokoholltest på mannen, hvor han blåste lovlig i alkometer.  Politiet tok inn mannen for prøvetaking. Førerkortet ble også inndratt.  Politiet i Sør  Øst meldte  om saken  via  Twitter.  

 

 

 

 

 

( NB: Foto fra ulykken er i samarb med Nrk.Telemark

 

(FOTO: Nrk.no/Telemark)

I flere år ble jenta (10) utsatt for mishandling av foreldrene

FOTO:  NorgeOgVerdensNytt

 

 

 

 

 

 

 

 

ROMERIKE:  Et foreldrepar fra Romerike er nå tiltalt for mishandling av sin egen datter. De er også tiltalt for medvirkining til vold ved å unnlate å gripe inn.I følge tiltalen har mishandlingen pågått siden jenta bare var fem år gammel. Idag er barnet ti år. Rettssaken mot paret vil først starte i November. Begge foreldrene nekter straffeskyld. I følge politiadvokat Jane Lundstadsveen, ble mishandlingen først ble oppdaget da politiet mottok melding fra barnevernet.

Trafikkulykke med to biler involvert.En kjørt til legevakten

FOTO:  Theo Aasland  Valen 

 

 

 

 

 

 

 

PORSGRUNN: KL.11.20: Det ble idag morges meldt om en trafikkulykke på Skjelsvikdalen i Porsgrunn. Politi og andre nødetater rykker ut. Det var to biler som var involvert i ulykken. Årsaken til ulykken er fortsatt ukjent.  Det er ikke meldt om personskade.  Deler av veien var stengt og redigert at politiet. Det var politiet i Sør Øst  som først meldte om saken  via  Twitter.  

 

 

  • FØLG OSS PÅ FACEBOOK- HER!

To biler kolliderte.En person kjørt til legevakta

FOTO:  NorgeOgVerdensNytt

 

 

 

 

 

 

 

 

TELEMARK: KL. 15.40: Det ble idag ettermiddag meldt om en trafikkulykke. Flere nødetater rykket ut til Hovenggata i Porsgrunn.To biler var involvert i en påkjørsel bakfra.Det er ikkje meldt om store personskade. En person skal ha blitt kjørt med ambulanse til legevakten. Det var politiet i Sør Øst som først meldte om trafikkulykken på  Twitter.  

 

 

 

Var på handletur i matbutikken,ble frastjålet bilen.Den er fortsatt ikke funnet!

FOTO:  NorgeOgVerdensNyytt/

 

 

 

 

 

 

 

TELEMARK-NYTT: For snart 3 uker siden var en lokal kunde inne på en handletur på matbutikken Coop Prix Herre i Bamble. Da kunden senere kom ut fra butikken var bilen plutselig forsvunnet utenfor. Det viste seg at bilen var blitt stjålet. Bil-beskrivelse: Hyunday IZ20, vindrød metallik IX 20 20111 modell. Reg nummer er - NF 47286. Bileieren ringte raskt inn og meldte ifra om tyveriet til politiet. Det er ukjent om politiet har vært på stedet. Biltyveriet skal ha funnet sted på morgenkvisten, Lørdag den 11 August. I følge eieren selv er bilen fortsatt ikke funnet. Saken er under etterforskning. Vi  i "NorgOgVerdensNytt" har igjen vært i kontakt med bileieren. Eier forteller blant annet at all informasjon har blitt  levert inn til politiet. Bilplasseringer mellom bommer osv. Eg har fortsatt ett lite håp ennå, forteller kunden til oss. Eventuelle tips kan rettes til  politiet på  02800.  Det var  politiet i Sør Øst som meldte om saken på  Twitter.  

Telemarking var dømt for overgrep mot flere barn. Nå er han benådet

FOTO:  Politiet, Gambia

 

 

 

 

 

 

 

 

GAMBIA (BANJUR): Etter hele åtte år i fengsel er en nordmann i 50-årene, som i år 2010 ble dømt for overgrep mot flere barn, nå blitt benådet av Gambias president Barrow. I følge politiet er mannen opprinnelig ifra Porsgrunn i Telemark. Det er advokat Sigurd Klomsæt som er mannens forsvarer. Han har ikke blitt orientert om benådingen, ifølge TV2. Det er det gambiske justisdepartementet som i en pressemelding opplyser om benådingen av nordmannen og andre statsborgere i landet.  Selv om mannen er dømt i for seksuelle overgrep i Gambia, er han fortsatt bare siktet for overgrep mot to barn her i Norge. Hvis mannen blir løslatt i Gamblia vil han eventuelt bli etterlyst av Norsk politi, og som deretter vil prøve å få nordmannen oversendt til Norge. Den overgrepsdømte ble arrestert i sitt eget hjem i Gambia, etter at norsk politiet sendte bekymringsmelding om mannen. Da mannen ble arrestert hadde han seks mindreårige gambiske barn hjemme i huset. 

Her er noen av de mest leste sakene fra NorgeOgVerdensNytt

Mia Næss (12) tok sitt eget liv etter mobbing. Foreldrene får oppreisning

betaler en oppreisning på 350.000 kroner til foreldrene og saksomkostninger på inntil 75.000 kroner for advokat-bistand.

FOTO:  Privat

 

 

 

 

 

 

 

 

 

For fire år siden tok  Mia Næss (12) sitt egget liv etter at hun skal ha blitt utsatt for mobbing i flere år. Fylkesmannen konkluderte også at skolen hadde brutt opplæringsloven. I tillegg etterforsket politiet i Oppegård mobbe-saken, og kom senere til brudd i straffeloven. Skolen fikk 60-tusen kroner i bot. I hele tre år har kommunen likevel nektet helt for at 12-åringen ble utsatt for mobbing. Nå har de derimot snudd og innrømmer at Mia Næss ble offer for mobbing. Nå får foreldrene, Trygve og Nina Næss, oppreisning av kommunen på 350.000 og 75.000 kroner i saksomkostninger. Les hele saken på  NRK.No, som først omtaler saken. 

Ung kvinne ble angrepet på vei til jobb.Politiet jakter mann i 20-årene

FOTO:  NorgeOgVerdensNytt

 

 

 

 

 

 

 

 

DRAMMEN-KL. 08.20: En ung kvinne ble idag morges angrepet og sparket av en ukjent gjerningsmann da hun var på vei til jobben. En rute var også blitt knust på kvinnens bil. Hendelsen var svært skremmende opplevelse for den fornærmede.Kvinnen skal være uskadd etter angrepet.I følge politiet skal angrepet ha skjedd på en parkeringsplass på Stromsø torg i Drammen.Mannen løp raskt avsted fra åstedet etter angrepet.Politiet søker nå etter mannen. I følge kvinnen var mannen i 20-årene. Han hadde hår til øynene sine. Han var høy og tynn, og skal ha hat en fargerik sekk.  Saken blir nå etterforsket. Det var politiet i Sør Øst som meldte om saken  på  Twitter.   

Mann (60) er funnet død Lørdag. Kvinne (50) er pågrepet og siktet

FOTO:   NorgeOgVerdensNytt

 

 

 

 

 

 

 

 

DRØBAK: Politiet i Øst etterforsker nå en mistenkelig dødsfall av en mann i 60-årene i Drøbak.En kvinne i 50-årene skal så langt være pågrepet og siktet i saken. Siktelsen omhandler at kvinnen skal ha hensatt en person i hjelpeløs tilstand, opplyser politiet.Vitner har blitt avhørt. I følge politiet hadde den avdøde personen, som ble funnet i en leilighet natt til Lørdag, noen skader på kroppen. Avdøde er sendt til obduksjon.Der mannen i 60-årene ble funnet død, er åstedet der han døde,bekrefter politiadvokat Jon Granrud overfor NTB. Det vil bli gjort rundspøringer på stedet. Det var  politiet i Øst som meldte om saken  på  Twitter.  

Ung innbruddstyv kjørte tilbake og angret på innbrudd på hytte i Telemark

FOTO:  NorgeOgVerdensNytt

 

 

 

 

 

 

 

TELEMARK-KL:13.00: En hytteeier kom til sin hytteplass i Rørholtveien på Stathelle idag morges, da eieren plutselig oppdaget en innbruddstyr. Politiet ble så tilkalt og de kjørte ut for å lete etter antatt gjerningsmann. I følge hytteieren så stakk tyven raskt av fra stedet med hvit MC 125 ccm.Gjerningsmannen skal ha lagt igjen sekken og hjelmen ve hytten.  Senere opplyser politiet at en ung innbruddstyv, som ikke er kjent for politiet tidligere, har returnert til hytta igjen for å prate med hytteeieren. Innbruddstyven angret fult og helt for å å ha gjort innbrudd på hytta.Politiet kom tilbake til hytta og pratet med fornærmede gjerningsmann.Foresatte blir varslet om saken. Det var politiet i Sør Øst som meldte om saken via  Twitter. 

Da er det tid for Festdager i Skien.Se noen bilder

Festdager er en turnerende familiefestival med moro for både store og små. Vi byr på Norges største tivoli, gratis barneunderholdning, gratiskonserter, markedsboder og GRATIS inngang alle dager!

FOTO:  NorgeOgVerdensNytt

 

 

 

 

 

 

TELEMARK:  Da var det igjen tid for Festdager på Stevneplassen i Skien for sjette gang. Det hele startet opp igår den 16 August. Dårene for publikum åpnet klokken 17.00. Både store og små hadde møtt opp for å få med seg den aller første dag med Festdager. Den aller siste dagen med Festdager er på Søndag 19 August.  Dere ser noen bilder den første dagen - HER!  . Festdager startet først opp i år 2013.  Det hele er en turnerende familiefestival med mye moro for både store og små.Det byr blant annet på Norges største tivoli, gratis barneunderholdning,  gratiskonserter, markedsboder, og ikke minst gratis inngagn for absolutt alle dager. Les mer om arrangementet på  Festdager.no 

Mann i 60-årene døde i trafikkulykke i Agder

FOTO:  Twitter/ politiet 

 

 

 

 

 

 

 

 

AGDER:  En mann i 60-årene skal idag ha omkommet etter en trafikkulykke på E18 Øst for Fiansvingen i Terdestrand i Agder.  Årsaken til ulykken er fortsatt ukjent. Det ble gjort forsøk på hjerte og lungeredning. Det er ikke mistanke om høy hastighet eller rus.  Avhør og undersøkelse er foretatt på stedet. Det var ikke store skader på ulykkesbilen. Ingen andre var involvert. I følge politiet kan det være medisinske årsaken til ulykken. Det var Agder politidistrikt som meldte om ulykken  på   twitter.  

En ny butikkjede åpnet på Down Town i Porsgrunn igår. Var du innom?

FOTO:  NorgeOgVerdensNytt

 

 

 

 

 

 

 

 

TELEMARK: Torsdag ettermiddag ble enda en ny butikkjede åpnet inne på Down Town kjøpesenter i Porsgrunn som heter "Normal". Med et skiftende varesortiment skal det alltid være en ny opplevelse å stikke innom butikken.Da "NorgeOgVerdensNytt" redaksjonen var en tur innom kjøpesenteret i løpet av dagen, var det virkelig folksomt med shoppeglade kunder inne i den nyåpnede butikken.Også utenfor var det bra med lang kø og med ivrige kunder, som alle ventet på å få komme inn å få brukt opp litt penger. I følge en av de ansatte var det flere hundre som hadde stått i lange køer tidligere på dagen. Utenfor butikken ble det også servert en herlig og hjemmelaga fiskesuppe med brødbitt ved siden av.Den nye butikkjeden er en helt ny statsing og konsept her i Norge, men har allerede rukket å blitt populære her til lands. I følge Down Town vil det bli ansatt 25 medarbeidere i butikken.Senterleder Bent Rosenberg er også godt fornøyd med den nye butikkjeden son har funnet sin plass på Down Town.  

 

 

 

  • FØLG OSS PÅ FACEBOOK- HER! 

 

 

 

Var du ikke på Elvefest i Telemark?Se noen bilder.Det var virkelig folksomt!

FOTO:  NorgeOgVerdensNytt

 

 

 

 

 

 

 

 

TELEMARK:  Lørdag 11 August var det igjen tid for "Elvefest" på Bratsberg brygge i Porsgrunn.  Det hele startet klokken 11 og var ferdig 17.00. Dette er den 8 gangen festen blir arrangert i byen. Vi i "NorgeOgVerdensNytt" var selvfølgelig på plass. Det var virkelig folksomt denne dagen . På Elvefesten var det stor hoppeslottpark, tur med Eliasbåten, konserter, underholdning,ansiktmaling, utstillere, og ikke minst "Ta sjansen". Alt av aktiviteter, konserter, og underholdning var GRATIS!  Var du ikke innom Elvefesten? Ingen grunn til bekymring. For via vår egen Facebook-side - Klikk HER! - så kan dere alle se noen av bildene fra Elvefeseten i Porsgrunn. 

Blogger og Journalist Benedicte Haugaard (27) ble forsøkt voldtatt på byen. En ung mann i 20-årene ble pågrepet av politiet

FOTO:  Privat/ BenedicteHaugaaard.no

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DRAMMEN-SVELVIK: For bare noen dager siden var journalist og blogger, Benedicte Haugaard (27),ute på byen sammen med noen gode kollegaer fra lokalavisen hun jobber for. De var alle på Svelvikdagene som er en lokal festival. Da hun på kvelden og helt alene dro fra byen i Svelvik, og hjemover igjen, møte hun plutselig på en mann i 20-årene. Det skal ha vært en av hennes egne mannlige naboer. Mannen skal brått ha kommet løpene og rett borti hun, og deretter utsatt henne for et voldtektsforsøk. Mannen skal også ha vært voldelig og aggressiv av seg. Benedicte Haugaard ble både skremt i sjokk etter hendelsen. En mannlig venn av Haugaard kom kort tid etter til åstedet,og gjerningsmannen stakk derfor raskt av. Vennen skal både ha sett og hørt ka som skjedde. Politiet ble så tilkalt og mannen ble senere identifisert og pågrepet. Han ble senere kjørt inn til politistasjonen i Drammen. Ifølge politiet har mannen midlertidig oppholdstillatelse i Norge. Benedicte og hennes venn ble begge avhørt hjemme hvor 27-åringen bor. Bevis ble også sikret etter at avhøret var vel overstått. Saken har blitt omtalt i ulike andre medier. Vi  i "NorgeOgVerdensNytt" har også vært i kontakt med  Haugaard om denne saken, og vet at den blir omtalt her. Hele historien har Benedicte Haugaard valgt å dele  på sin egen blogg:  BenedicteHaugaard.no. Historien har hun også  delt via en lang video-snut på Youtube-kanal "#Vinekter" sammen med blogg-venninnen Martine Halvorsen (21). De ønsker begge å være en stemme for andre kvinner som har opplevd det samme . Etter politiavhøret ble gjerningsmannen løslatt samme dag.Bakgrunnen for løslattelsen er at mannen ikke er fare for andre i samfunnet, og at han derfor ikke vil kunne begå nye overgrep, ifølge politiet.Voldtektsforsøket er fortsatt under full etterforskning hos politiet i Drammen. Først etter at mannen ble løslatt fra arresten, fikk Benedicte Haugaard tilbud om besøkforbud. Det takket hun selvfølgelig ja til. Haugaard er nå svært skuffet og opprørt over hvordan systemet fungerer til dags. Og hvordan politiet har behandlet henne og hennes sak. Blant annet det med at gjerningsmenn som begår overgrep mot andre, raskt blir løslatt og kan gå fri i samfunnet. Mens ofrene dessverre ikke blir bedre ivaretatt på riktig måte.Vi må blant annet være fengslet  i vårt eget hjem, forteller hun opprørt i en video. Videre forteller Benedicte at gjerningsmenn har mye bedre rettigheter enn det ofrer har. I videoen under kan dere høre hele historien. I følge politiet tilstår gjerningsmannen å ha pratet og møtt på Benedicte  Haugaard, men nekter helt for voldtektforsøk.  

 

 

 

 

> Følg oss på Facebook-HER!

 

 

 

 

VIDEO:  Privat/Youtube 
 
 
 
 
(NB   Vi  vil skrive mer senere....)

Trebarnsmor (54) falt Lørdag i vannet.Funnet død idag.Politiet tror ikke det ligger noe kriminelt bak dødsfallet

(FOTO:  NorgeOgVerdensNytt)

 

 

 

 

 

 

 

 

TELEMARK: Lørdag falt en trebarnsmor (54) ned i vannet ved Langbrygga i Skien.I følge en mann i 50-årene møtte han på kvinnen på byen, og kjent ikke til hverandre fra før.Kvinnen skal ha vært litt beruset, ifølge mannen.Senere på dagen ble kvinnen med mannen ned på hans private båt, som da lå nede på Langbrygga.Da kvinnen senere skulle gå av mannens båt, skal hun ha falt rett ned i vannet.Mannen kontaktet senere politiet om hendelsen. I hele tre dager har det pågått et stort leteaksjon etter kvinnen.Både Røde Kors, redningsdykkere, og andre etater har deltatt i søket. Det har blitt brukt både soner, Rov, miniubåt, og dykkere. I dag klokken 16.00 meldte politiet at kvinnen nå er funnet død i vannet. Det var letemannskapet som fant kvinnen under sitt søk med miniubåt.Det er operasjonleder ved Sør Øst Pd,Jan Kristian Johnsrud, som bekrefter likfunnet. Kvinnen er sendt inn til obduksjon.Mannen er avhørt og båten hans er undersøkt.  Politiet tror ikke at det ligger noe kriminelt bak dødsfallet, men de kan heler ikke utelukke det heler. De vil vente til at obduksjonsrapporten er klar før de vet mer om saken. Kvinnens pårørende er varslet funnet. Det  var politiet i Sør Øst  som meldte om funnet  på Twitter.   

 

 

 

  • Følg   "NorgeOgVerdensNytt"  HER!

 

 

 

SKIEN:  Her møttes letemannskap og politi etter at siste søk etter kvinnen var overstått. 

To kvinner knivstukket. Begge alvorlig skadet!

FOTO:  NorgeOgVerdensNytt

 

 

 

 

 

 

VESTFOLD: KL: 23.00: Politiet melder ikveld at to kvinner har blitt knivstukket i Bergan på Nøtterøy. De skal begge være alvorlig skadet etter knivstikkingen. I følge politiet er en kvinne pågrepet etter hendelsen . Alle involverte har en type familierelasjon til hverandre. Voldsepisoden blir nå etterforsket. Området kor knivstikkingen skjede er nå sperret av. En av de fornærmede kom seg til en nabo og fikk varslet politiet om hendelsen. Det var politiet  i Sør  Øst som meldte om saken  via  Twitter. 

Kunden var inne og handlet på Coop i Bamble, ble frastjålet bilen.Har du tips?

FOTO:  NorgeOgVerdensNytt

 

 

 

 

 

 

 

 

TELEMARK: Lørdag ettermiddag (11.8.) ca. klokken 17.35, meldte politiet om en stjålet bil utenfor Coop Pix på Herre i Bamble. I følge politiet er det snakk om en Hyundai IZ20 som har følgende registreringsnummer - NF 47286. Vindrød metallik Ix 20 2011 modell. Det var eieren av bilen som selv kontaktet politiet om biltyveriet. Tips i  saken kan ringes inn til politiet på - 02800.  Det var politiet i Sør  Øst som først meldte om saken  via  Twitter.  Også eieren av bilen har delt et innlegg på  et lukket facebook-gruppe, og hvor han/hun ber om publikums hjelp til  å finne igjen bilen. Eieren skal ha vært inne på Copp butikken og handlet da han/hun senere oppdaget at bilen plutselig var stjålet. Det er ukjent om bilen sto på mens kunden var inne på Coop, eller om bilen sto ulåst utenfor butikken.. Det er et kamera ved stedet kor det kastes glass og metall. Hvis bilen sto i nærheten kan biltyveriet ha blitt med på film. Det kan eventuelt være (skjult) kamera andre stedet rundt Coop. Det er ukjent om politiet har vært på stedet for undersøkelse.Hvis en eventuell video-opptak tyveriet  skal bli sikret i saken, bør politiet handle rakst, siden overvåkningsvideoer ikke blir oppbevart lenge på grunn av blant annet personvern. 

 

 

 

(TIPS OSS:  norge_ogverdensnytt@hotmail.com)   LIK/FØLG OSS PÅ:  FACEBOOK! HER!  : ) 

 

 

 

(Twitter, poliitet sør øst)

Kvinne er fortsatt ikke funnet. Mandag gjøres nytt søk

 (FOTO: NorgeOgVerdensNytt)

 

 

 

 

 

 

TELEMARK: Lørdag morgen skal en beruset kvinne ha falt ned i vannet ved Langbrygga i Skien.Ulykken skal ha funnet sted da kvinnen skulle gå av en båt som stod ved brygga.Kvinnen skal ha vært sammen med en mann da hun falt i vannet.De møtte på hverandre på byen og kjente ikke til hverandre fra før, i følge mannens forklaring til politiet. Det var han som meldte inn ulykken til politiet. Flere nødetater rykket ut. Det var politiet Sør Øst som først meldte om saken på Twitter . En omfattende leteaksjon etter den savnede pågikk helt til kveldingen på Lørdag, før hele leteaksjonen ble avsluttet av politiet, redningsselskaper, og andre frivillige som deltok. I følge politiet ble det ikke gjort noe søk etter kvinnen på Søndag. Nye søk vil først skje på mandag og ut uka. Det vil eventuelt bli gjort søk med ubåt. 

Mann (40) dro Lørdag på telttur.Funnet død ikveld!

FOTO:  NorgeOgVerdensNytt

 

 

 

 

 

 

 

 

SØR-NORGE: KL: 22.00: En mann i 40-årene dro Lørdag på telttur alene i Bymarka i Trondheim.I følge politiet skulle mannen ha vært hjemme igjen Søndag.Da han ikke kom hjem igjen som avtalt ble han meldt savnet av sin familie.Nå bekrefter politiet overfor  TV2 at mannen er funnet død etter leteaksjon med Sea King helikopter. Også Røde Kors og politiet med hunder var med i letingen. Avdøde ble funnet i Grønlia. Så langt er dødsårsaken fortsatt ukjent.Mannen skal være sendt inn til St. Olavs hospital for obduksjon. Pårørende varslet. Det var Politiet i Trøndelag som meldte  om saken  via  Twitter.  

Bil kjørte på jente (6).Kjørt til legevakta

(FOTO:  NorgeOgVerdensNytt)

 

 

 

 

 

 

 

 

TELEMARK-SKIEN: KL. 22.00: Det ble ikveld meldt om en trafikkulykke på en adresse i Skien.  I følge politiet er det snakk om en bil som har kjørt rett på ei seks år gammel jente.Videre opplyses det at jenta havnet på panseret på bilen.Flere nødetater rykket ut il ulykken. Jenta ble kjørt til legevakten i Skien. Det skal ikke ha vært høy fart under påkjørselen, opplyser politiet. Det ble gjort avhør og undersøkelser på stedet .Jentas helsetilstand er fortsatt ukjent. Det samme gjelder skadeomfanget.Det var politiet i  Sør Øst som meldte om ulykken  på Twitter.  

Bilist kjørte på syklist.Bilfører mista førerkortet

(FOTO:  NorgeOgVerdensNytt)

 

 

 

 

 

 

SKIEN: KL: 15.39:  En bil skal i ettermiddag ha kjørt rett på en syklist i  Åfosskleiva i Skien. Flere nødetater rykket ut til ulykken. I følge politiets melding på Twitter var det føreren av bilen som ikke overholdt vikeplikten overfor syklisten. Bilfører mistet førerkortet på stedet. Syklisten klaget på smerter i sin skulder og rygg, opplyser politiet. Det var politiet i Sør Øst som først melder om ulykken på  Twitter.   

Politiet avholdt trafikkkontroll

FOTO:   Sør Øst politiet// Twitter. 

 

 

 

 

 

 

VESTFOLD: KL. 21.00: Lørdag hadde Politiet i Sør Øst trafikkkontroll ved Kjøpemannskjær på Nøtterøy.  I følge politiet ble resultatet av kontrollen følgende. 19 personer fikk forenklet forelegg. En fører fikk førerkortet beslaglagt.  Politiet meldte om saken på Twitter. 

Fire menn i 20-årene i trafikkulykke

FOTO:  NorgeOgVerdensNytt

 

 

 

 

 

 

TELEMARK:  En personbil skal natt til Søndag ha havnet på taket på Haukeliveien i Vinje.I følge politiets melding på Twitter,var det fire personer inne i bilen da ulykken inntraff dem. Alle skal være unge menn i 20-årene. Politi og ambulanse og andre nødetater rykket ut til trafikkulykken. De involverte ble kjørt  inn til sykehuset i Skien. To av mennene skal ha blitt lettere skadet, mens den siste av dem ble hardest skadd, opplyser politiet. Det mistenkes ikke alkohol eller annen rus i saken. Årsaken til ulykken kan være at bilen prøvde å komme seg unna en storvilt. Det var politiet i Sør Øst som først meldte om saken på  Twitter.  

Savnet kvinne er fortsatt ikke funnet i Skien

DRUKNINGSULYKKE -SKIEN:       (FOTO:   NorgeOgVerdensNytt )

 

 

 

 

 

 

 

 

TELEMARK-SKIEN:06.00: Lørdag morgen meldte politiet på Twitter at en kvinne skal ha falt ned i vannet i Langbrygga i Skien.Det førte til en stor redningsaksjon i området. Flere redningsselskaper ble meldt inn for å delta i leteaksjonen.Blant dem var redningsbåter, helikopter, og dykkere.I  følge en mann i 50-årene skal han ha møtt kvinnen ute på byen.Senere skal kvinnen som kan være i 40 eller 50- årene, ha blitt med mannen ned til båten hans. Da kvinnen skulle forlate båten falt hun ned i vannet. Det er mannens forklaring til politiet. Mannen forteller at han prøvde å finne igjen kvinnen, men han lykkes ikke med det. Han kontaktet så senere politiet om hendelsen. Det ønskes tips i saken. Ring inn på 02800. Det var  politiet i Sør Øst som meldte saken  via  Twitter.  Politiet melder ikveld at de har avsluttet leteaksjonen.Så langt tror politiet det ikke ligger noe kriminelt bak kvinnens forsvinning, men de utelukker det heler ikke. Da  en av oss i  "NorgeOgVerdensNytt" var på plass i  Langbrygga Skien, holdt både redningsbåt og dykkere på  å lete etter kvinnen i vannet.  Flere vitner  skal har blitt avhørt i saken.  Politiet opplyser at de vet kem kvinnen er. Pårørende er varslet om saken. 

 

 

 

 

  • NB.  Vi i "NorgeOgVerdensNytt" vil følge saken nettet fremover.   

 

 

 

 

Tre biler kolliderte på E18

TRAFIKKULYKKE:       (FOTO:   NorgeOgVerdensNytt)

 

 

 

 

 

 

 

 

TELEMARK: KL.16.15: Det ble Fredag ettermiddag meldt om en alvorlig trafikkulykke på E18 i Porsgrunn. Sør for Telemarksporten. Politi og andre nødetater røk ut til en kjedekollisjon. Tre personbiler skal alle ha vært involvert. Ingen personskade ble meldt. Politiet kunne kort tid etter melde om lange køer og tett trafikk på grunn av dagens ulykke. Det var Politiet i Sør Øst som meldte om trafikkulykken  via  Twitter.  

Vogntog ble stoppet av politiet i ei busslomme

FOTO:  NorgeOgVerdensNytt

 

 

 

BAMBLE: KL: 10.00:  En vogntog ble idag morges stoppet tilfeldig av politiet for en kontroll. Da de tok seg inn i lastebagasjen viste det seg at traileren inneholdt hele 20 tonn plastpellets. I følge politiet skal all last ha forskjøvet seg på tralla med kapell. Vogntoget ble stanset ved en busslomme i Gravmyr på Stathelle, opplyser en betjent på stedet. Det var en ung mann som førte kjøretøyet.Også flere mannskap fra statens vegvesenet ble tilkalt til stedet.  Det ble gjort undersøkelse og bilder ble tatt. Vi  i   "NorgeOgVerdensNytt"   ble varslet  om saken via   tips. Det ble opprettet sak av hendelsen. 

Sunniva (13) ble drept.Siktet gutt (17) larr seg avhøre av politiet

FOTO:  Privat/politiet

 

 

 

 

 

 

 

VÅRHAUG: Helt siden Sunniva Ødegård (13 ble funnet drept i Hå kommune for noen uker, har  gutten (17) som er arrestert og siktet for drapet, nektet å forklare seg overfor politiet. Det er gjort flere forsøk på politiavhør, men de er blitt avbrutt av siktede. Nå har 17-åringen derimot  gått med å la seg avhøre av både politi og av Kripos. Det er de glade for. Også Sunnivas familie ser frem til en fremgang i saken. I følge politiet, tilstår siktede å ha vært på åstedet, men nekter å ha noe med drapet å gjøre. 

 

SISTE:  11.08.18:   Gutten (17) som var siktet for drapet på Sunniva Ødegård (13) i Varhaug,  har nå i et avhør med politiet og Kripos,ha tilstått å ha drept  17-åringen 29 Juli.  Det forteller politiet i en presse konferanse. I følge politiet skal siktede ha forklart at Sunniva var et tilfeldig offer.   

Trafikkulykke i Bamble.Kjørte i påvirket tilstand

TRAFIKKULYKKE:       (FOTO:  NorgeOgVerdensNytt)

 

 

 

 

 

 

 

 

BAMLBE:  KL. 12.00: Politiet og andre nødetater røk idag morges ut til en trafikkulykke på Stathelle. Ikke langt unna Brotorvet kjøpesenter. Det mistenkes at personen kjørte under ruspåvirket tilstand. Føreren skal ha kjørt rett i en autovern. Politiet meldte først om at det var personskade og en ambulanse ble tilkalt. Men senere meldte de at det ikke var det. Føreren av personbilen ble tatt inn for en blodprøve. Det var politiet Sør Øst som meldte om saken via Twitter.  Det samme gjorde   110 Telemark  på  Twitter.  

 

 

 

 

Trafikkulykke mellom to biler og en buss

FOTO: Tipser/ NorgeOgVerdensNytt

 

 

 

 

 

 

 

 

VESTFOLD: I dag klokken 16.30 meldte politiet om en trafikkulykke midt på Storgata i Horten. I følge politiet var det to personbiler og en buss som var de involverte. Ulykken skal ha skjedd da en av bilene plutselig valgte å kjøre forbi bussen, og så kollidert med annen møtende personbil. De involverte ble avhørt av politiet på stedet.Flere nødetater røk ut til ulykken.Ingen personer ble skadet av trafikkulykken, opplyser Vestfold politiet ikveld. Veien ble stengt på begge retninger etter ulykken, og det oppstod lang kø. Det var politiet i Sør Øst som meldte om ulykken på  Twitter. 

 

 

 

 

Meldt om brann i avfallsanlegg i Telemark

FOTO.  NorgeOgVerdensNytt 

 

 

 

 

 

 

 

 

SKIEN: Det ble ikveld meldt om kraftig brann med hvit røyt  i Bjornstaddalen Avfallsdeponi.Både brannvesen og andre nødetater røk ut til plassen.I følge politiet skal det være en selvantening som er årsaken til brannen. Det skal ikkje ha vært noe fare for spredning.Brannvesenet sluket brannen og hadde full kontroll.Da en av oss i "NorgeOgVerdensNytt" var på avfallsstedet, var det ikke mye røyk å se i luften. Grunnen til det er fordi brannen var litt innover på avfallsstedet, og dermed ikke synlig for oss som sto utenfor åpningsporten. Ingen medier fikk komme inn. Det var  110 Telemark som meldte om brannen via  Twitter.   

Lynet startet nesten skogbrann

FOTO:  NorgeOgVerdensNytt

 

 

 

 

 

 

 

 

SKIEN: Noen skal i ettermiddag ha varslet brannvesenet om en mulig brann i skogen i Ytre Valebø.Melding om brann kom først ut ca.klokka. 15.00 i ettermiddag. Det skal ha vært en lynneslag som skal ha forårsaket en nesten brann i skogen, forteller en brannmann til en av oss i  "NorgeOgVerdensNytt" . Det  var  110  Telemark sentralen som først meldte om saken  via  Twitter. 

 

 

 

Eldre kvinne skadd etter at hun kjørte i fjellvegg

FOTO:  / NorgeOgVerdensNytt/

 

 

 

 

 

 

 

 

BAMBLE:  En eldre kvinne skal ha sovnet bak rattet og kjørt ut og rett i en fjellvegg. Trafikkulykken skjedde litt før klokken 10.30 i dag morges. Ulykkesstedet var på Fv353 på Herre i Bamble. Politi og andre nødetater røk ut til ulykken. Det ble lange køer og stor trafikk i begge retninger på grunn av ulykken.I tillegg ble veien stengt i begge retninger og dirigert av en person.I følge politiet ble kvinnen skadd. Hun ble kjørt bort med ambulanse. Kvinnens bil skal ha fått store skader.Brannvesenet skylte av veien etter ulykken. Det var  110 Telemark  som meldte om trafikkulykken  via  Twitter.   Det samme  gjorde  Sør Øst politiet på  Twitter.  

 

 

 

Ung kvinne ble vitne til at aggressiv mann stjal sykkel i Telemark. Savner du den?

STJAL SYKKEL:  Her stikker mannen av etter at han skal ha stjålet en sykkel:   (FOTO:  Tipser)

 

 

 

 

 

 

 

 

TELEMAK: KL.16.30:  En ung kvinne observerte i dag ettermiddag en mann i 40 årene som skal ha stjålet en sykkel foran øynene hennes.Tyveriet skal ha funnet sted ved en busslomme i nærheten av Down Town kjøpesenter i Porsgrunn.Tidspunktet var ca. klokken 16.30. Sykkelen stod lent opp mot ett tre da den ble tatt.I følge vitnet skal mannen ha vært litt aggressiv og sint av seg, og så viftet med en stor kniv.Etter oppførselen og bedømme kan han ha vært påvirket av noe rus. Før mannen bestemte seg for å stjele sykkelen med ukjent modell, skal han også ha spurt folk om noen eide den. Han så seg mye rundt. Kvinnen hadde med seg et lite familiemedlem, og hun fikk dermed ikke tilkalt politiet. Kvinnen forteller videre at hun ble skremt av mannens atferd, og at hun var redd for både sin og familie-medlemmets sikkerhet.Hun sto egentlig og ventet på bussen hjem igjen fra byen, da hendelsen plutselig skjedde foran henne. Mannen stakk raskt av sted med sykkelen. Det var ikke mange andre personer rundt. Kvinnen hadde et kamera tilgjengelig, og hun tok den fort opp kjappe bilder av mannen.For nærmere beskrivelse av mannen og av sykkelen, se øverst og nederste bilde. Kvinnen vil kontakte politiet om saken, og bildene bil bli utlevert som bevis. Eventuelle  tips kan ringes inn til  02800. 

 

 

 

(NB:  Vi kommer med mer, + saken blir redigert)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(FOTO:  Tipser) 

Da var Evangeliesenterets Landsstevne ferdig.I år feirer de 35 år med rusomsorg

TID FOR DÅP: Her blir flere personer, både store og små, kjørt ned med minitog for å bli døpt i det fri. Tre musikere er også om bord.En av dem er Jostein Kirkenes m/ team. Sammen skaper de litt god musikkstemning på vei ned til havet. (FOTO: NorgeOgVerdensNytt)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stiftelsen Evangeliesenteret er en frivillig organisasjon som er forenklet i pinsebevegelsen.Stiftelsens mål er å hjelpe og rehabilitere mennesker som er kommet i sosiale nød på grunn

av misbruk av rusmidler.Det var ekteparet Ludvig og Lise Karlsen, som selv hadde hat et liv med alvorlig alkoholmisbruk, som er Evangeliesenterets grunnleggere. Etter

lang tids sykdom døde Ludvig i år 2004.I dag er det Trond Palmgren Eriksen som er satt t som daglige leder av senteret. I tillegg består det en leddegruppe av bestyrere og ansatte i

sentrale lederoppgaver i Evangeliesenteret. Hele virksomheten bygger på grunnfestede kristne verdier. Mennesker som  er rusavhengige vil få hjelp til å bli rusfri. Tilbudet er regnet til folk

som er over 18 år som misbruker alkohol, narkotika,vanndannnede medikamenter, eller en kombinasjon av alt.Dere finne mer informasjon på senteres nettside. Evangeliesenteret.no.

Hvert eneste år blir Norges største og kjente kristne Landsstevne arrangert inne hos Evangeliesenteret i Østfold. Det hele finner som vanlig sted på Østerbo i Halden.I år ble datoene satt fra

Søndag 22 Juli til Søndag 29 Juli. Dette året feirer Evangeliesenteret 35 års jubileum med rusomsorg.I den forbindelse ble det en stor feiring under årets Landsstevne.Flere talere og forkynnere

ble enda en gang hyret inn i det store møtehallen.Noen av dem var Jørn Strand, Asbjørn Skjortnes, Lise Whenche Karlsen, Trond Palgren Eriksen, Reidar Thommessen. og enda flere..(Se andre talere i plakat HER) Under hele stevnet ble det levert sang og musikk, og

lovsang oppe på scenen fra teamet i sentermusikken.Det var møter og aktiviteter for både store og små.Det ble arrangementer i kirken for barn og ungdom. Alle samlet seg inne på bondegården

i Barnas telt. Under dagene på Landsstevnet ble det delt både private historier, forkynning, og vitnesbyrd. I et av møtene kor vi fra "NorgeOg VerdensNytt" selv var på plass, var det mulig å

døpe seg ute i det frie havet. En god del personer, både av store og små, valgte å døpe. Det hele ble filmet av et filmteam (+ tatt bilder). Den glade og blide musikanten, Jostein Kirkenes m/team sto for

musikken under hele dåpen. Da møtene var ferdig på stevnet kunne folk velge å bli bedt for og helbredet for sykdommer og plager. Mens andre kunne velge å bli nyfrelst og født på ny.Begge deler skal ha skjedd under årets Landsstevne.Rundt

om i hallen var det satt opp ulike boder med salg/reklamering av forskjelige produkter. Det var alt fra cd`plater, bøker, bibler, klær, parfyme og kremer, og mye mye mer.Itillegg hadde avisen "Norge I dag" som holder til i Bergen, fått sin plass. To personer sto og ga ut gratis aviser og reklamerte for sin avis.

Også partiet "Det Kristne" var på pass.De stod og fortalte folket om partiet og fikknye medlemmer i partiet.  Deler av møtene på Landsstevnet på Østerbo ble sendt  på  TV  Visjon  Norge. Noen av møtene vil senere blir sendt på kanalen. 

 

 

 

 

( NB: Kommer med mer info + bilder senere...)

 

 

 

Image and video hosting by TinyPic - Image and video hosting by TinyPic - Image and video hosting by TinyPic - Image and video hosting by TinyPic - Image and video hosting by TinyPic - Image and video hosting by TinyPic - Image and video hosting by TinyPic - Image and video hosting by TinyPic - Image and video hosting by TinyPic - Image and video hosting by TinyPic - Blogglisten -
- - - -
 
Du som er fra Telemark,og del det du vil
Facebook-gruppe · 81 medlemmer
Bli medlem av gruppen
Dette er en en face-gruppe for oss fra Herre-bygda, og andre steder i Telemark. Del det dere gjerne vil fra ditt hjemsted :) Har du/dere evt spørsmål...
 
-
 
Del dine innlegg fra blogg,nettbutikk.Osv
Facebook-gruppe · 270 medlemmer
Bli medlem av gruppen
Alle kan dele sine innlegg fra blogg, hjemmeside, nettbutikk, youtube, osv.
 
-
 
Få nye venner i dag. (LIVESTREAM)
Facebook-gruppe · 66 medlemmer
Bli medlem av gruppen
Velkommen til "¨få nye venner i dag" (LIVESTREAM). I denne gruppen skal det være et trygt og inkluderende miljø hvor de 18+ kan kommunisere og treffe ...
 
- Image and video hosting by TinyPic - Image and video hosting by TinyPic - Image and video hosting by TinyPic - Image and video hosting by TinyPic - Image and video hosting by TinyPic - Blogglisten - Image and video hosting by TinyPic - Image and video hosting by TinyPic - Image and video hosting by TinyPic - Image and video hosting by TinyPic -