Svingte unna mennesker – havnet mellom hus og fjellvegg

 

SKREV AV/    Mauricio Evensen   Foto/  NorgeOgVerdensNytt  

 

 

 

 

 

 

 

 •  Følg  Norge-Og-Verdens-Nytt  på  facebook   –  Få flere lesere  her  og  her

 

 

 

 

 

 

 

 

TELEMARK: Onsdag sendte Meteorologen ut dobbelt farevarsel om vanskelige kjøreforhold flere steder rundt om i Telemark. Torsdag formiddag havnet en utenlandsk lastebil på tvers på speilblankt vinterføre inne i et boligområde som det ellers ikke skjer mye ulykker. Lastebilen sto skrens i Gamleveien på Herre i Bamble. På den andre siden var det en fjellvegg.

 

 

TIPS  OSS  på epost: [email protected]  eller  på facebook-siden.

 

 

Ifølge en nabo skal lastebilen ha stått omlag 70 centimeter fra husveggen. Vi i NorgeOgVerdensNytt (NOVN) ble tidlig tipset om hendelsen, og vi sendte en av våre fotografer og journalister ut til stedet.Føreren av lastebilen forteller at han var på Herre for å levere fra seg en soffa, kjølekskap og andre møbler og gjenstander.Han skal ha forsøkt å komme opp en lang bakke da lastebilen

 

 

plutselig begynte å skli nedover på det vanskelige føret.Bak lastebilen så jeg at det kom noen personer gående oppover.Jeg valgte da å svinge unna slik at jeg ikke traff dem, så dermed havnet jeg som jeg gjorde her, sier føreren til NOVN.En av eieren av huset forteller at han er glad for at lastebilen ikke traff huset, og gjorde skade på den. Det har ikke skjedd lignende hendelser her tidligere, sier eieren til NOVN. En bergingsbil ble tilkalt og lastebilen ble etter noen timer berget.

Levi Jensen beklager til jødene

AV/    NorgeOgVerdensNytt    Foto/   Mauricio Evensen  /

 

 

 

 

 

 

 

 •  Følg  Norge-Og-Verdens-Nytt  på  facebook   –  Få flere lesere  her  og  her

 

 

 

 

 

 

 

Levi Jensen får kritikk etter uttalelserom at Jødedommen var de som drepte Jesus.Jødedommen var de som drepte profetene. Det sa Jesus også.Uttalelsen kommer i en Tiktok-video. Jensen har ifølge avisen Norge Idag – også uttalt at Gud har forkastet jødedommen. Om innholdet i videoene sier Levi Jensen til avisen,at han ikke har forstått alvoret i det han uttalte. Jeg legger hodet på blokka. Jeg skjønte ikke at dette var antisemittisk.Avisen har tatt en prat med norsk-irakiske Ayelet Azoury, som har jødisk bakgrunn,reagerer sterkt på budskapet.Det er jo klassisk antisemittisme fordi det blir ansett som at jøder som en etnisk folkegruppe er mordere som drepte og spiste kristne barn, og for å ikke snakke om at det gir et bilde at de drepte Jesus. Denne myten henger godt fortsatt i dag, noe som har ført til at jødene har blitt forfulgt og massakrert. Det er en farlig retorikk som ble brukt mot jødene i Irak hvor mine besteforeldre kom fra. Ifølge avisen Dagen har Levi Jensen publisert en Youtube-video med tittelen «Levi elsker Israel». Evangelisten Jan-Olav Breen var også på sendingen. Jeg elsker Israel, jeg elsker jødene.Det har jeg bestandig gjort. Hvis ikke så hadde ikke salvelsen virket over mitt liv, sier han. Jeg har ordlagt meg feil, det kan ha vært med på å skape misforståelser.Jeg ønsker og rette opp og da også be om tilgivelse fra pårørende. Spesielt overfor det jødiske trossamfunnet her i  Norge, som har blitt såret og skuffet over det jeg da har sagt.

Flere lesere? Lese din blogg?

 

 

 

 

 

 

Ønsker du flere lesere på blogg din?  Bli medlem av  facebook-siden HER!  og  HER!  Anbefale + lese din blogg? Legg igjen din bloggadresse i kommentrafeltet eller send det på mail.I tillegg kan du følge vår facebook-side HER! Vil du at vi skal lese  din blogg?

Hvor er Veronika?

AV/     Mauricio Evensen     Foto/    privat

 

 

 

 

 

 

 

 •  Følg  Norge-Og-Verdens-Nytt  på  facebook   –  Få flere lesere  her  og  her

 

 

 

 

 

 

 

 

SAVNET: Veronika Belgen (35) har vært forsvunnet siden slutten av juli i år. Nå håper familien på hjelp fra publikum. Har du tips i denne saken? Har du sett henne eller hatt kontakt med henne? Ta kontakt med politiet på telf: 47 69 62 00. Ønsker du å tipse redaksjonen? Send det til oss på epost:  [email protected]

 

Dømt for gullfisker-drap – brukte klorin

Foto/      tirada cunha Nikon E8800

 

 

 

 

 

 

 

 •  Følg  Norge-Og-Verdens-Nytt  på  facebook   –  Få flere lesere  her  og  her

 

 

 

 

 

 

 

Kvinne i 50-årene nektet å vedta en bot på kr,5000. Nå er hun dømt for å ha drept tre eller flere gullfisker med klorin. Det melder TV2. Retten var enig med kvinnen at det ikke kunne bevises at det var flere enn tre fisker oppi akvariet. Kvinnen nektet straffskyld.At denne saken går for retten er så dumt at jeg nesten ikke klarer å være saklig, sa hun. Som følge av dette døde minst tre fisk. Kvinnen helte klor i akvariet i den hensikt at fiskene skulle dø. Hun ønsket ved dette å gjengjelde at den bekjente skal ha tatt en ryggsekk som tilhørte henne, skriver retten.Domstolen mener at kvinnen skal ha utøvd vold da hun helte klor i vannet for å drepe fiskene. At dette utgjør «vold» må gjelde uavhengig av om fiskene ble utsatt for langvarig påkjenning eller om de døde raskt, ifølge TV 2.Retten står fast på at de er usikker på hvor mange gullfisker det var i akvariet. I retten skal kvinne ha forklart at det var feil antall som politiet oppga. Kvinnen er dømt til å betale en bor på 6000 kroner, subsidiært fengsel i seks dager er en riktig straff for gullfiskdrap, mener retten.

Vokalist Maxwell Fraser (65), er død

Foto/      Stefan Brending

 

 

 

 

 

 

 

 •  Følg  Norge-Og-Verdens-Nytt  på  facebook   –  Få flere lesere  her  og  her

 

 

 

 

 

 

 

Maxwell Fraser (65), som er bedre kjent under artistnavnet «Maxi Jazz» som vokalist i 90-tallsbandet Faithless.Det bekrefter bandet på Facebook-siden, julaften. Hjertene våres er knust over å fortelle dere at Maxi Jazz døde i går. Han var en mann som forandret livene våres på mange måter, skriver bandet.Dødsårsaken er fortsatt ikke kjent.Bandet er mest kjent for låten «Insomnia».

Advarer mot speilglatte veier

Foto/     Vest politidistrikt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 •  Følg  Norge-Og-Verdens-Nytt  på  facebook   –  Få flere lesere  her  og  her

 

 

 

 

 

 

 

Nå har Meteorologisk institutt sendt ut gule farevarsler flere steder i landet den 1. juledag. Grunnen skal være fare for is på grunn av omslag til mildvær og regn på kald bakke, og det kan være vanskelige kjøreforhold.

 

Isen på veibanen kan være vanskelig å se. Dette anbefaler Meteorologisk institutt:

 

 • Vurder bruk av brodder
 • Beregn ekstra tid til transport og kjøring
 • Bruk riktige dekk og kjør etter forholdene
 • Sjekk veimeldinger på 175.no

 

Farevarslene gjelder hele Vestland, Sunnmøre og Rogaland – og deler av Agder, Vestfold og Telemark, fra Flekkefjord til Tønsberg.

Mandag skal en bil ha kjørt av veien ved Lonevåg på Osterøy i Vestland. Føreren ble ikke skadet, skriver politiet i en pressemelding.

Det er glatte veier rundt om i området, og er grunnen til trafikkulykken, skriver politiet

Tog med passasjerer har stått fast i flere timer

 

AV/     NorgeOgVerdensNytt    Foto/     Mauricio Evensen  /

 

 

 

 

 

 

 

 •  Følg  Norge-Og-Verdens-Nytt  på  facebook   –  Få flere lesere  her  og  her

 

 

 

 

 

 

 

Idag er det første juledag, og det gjør det krevende værforhold at det er full stopp i togtrafikken på Vestfoldbanen. Nå står tre tog fast med strømstans på Vestfoldbanen, får NorgeOgVerdensNytt opplyst. Togene står fast mellom Larvik og Skoppum. Vestfoldbanen mellom Drammen og Skien vil være stengt ut døgnet. Et tog har behov for evakuering, fordi det ikke kommer seg bort på egenhånd. Det vil være muligheter for at de andre togene får kjørt videre selv, opplyser Britt Johanne Wang, pressevakt i Bane Nor, til TV 2. Vy får bistand av nødetatene med evakueringen av toget, melder politiet på Twitter. Det var Sandefjords blad som først omtalte togstansen.Det skak være regn som fryser på bakken. Det gjør at skinnene blir glatte og det kommer is på kjøreledning og på strømmottakeren på toget, sier pressevakten i Bane Nor. Et tog med passasjerer har stått på stille på Skoppum stasjon i flere timer. Busser er på vei for å frakte passasjerene videre, fikk Tv2 opplyst av pressevakt Kaja Rynning Moen, klokka 20.30. Toget skla i utgangspunktet ha stått lenge og ventet på at toget etter skulle plukke dem opp, men så ble det neste toget stående i Tønsberg, sier Moen.Det er også en buss på vei for å hente passasjerer herfra. Vi prøver itillegg å få tak i all alternativ transport vi kan, men det er vanskelig og utfordrende å gjøre det idag, sier Moen.Hun anbefaler andre som skal reise langs Vestfoldbanen resten av kvelden til å reise på andre måter om det lar seg gjøre.En ambulanse skal også ha blitt tilkalt til toget på Skoppum, sier Moen. Passasjeren skal ha falt om på toget, og ble hentet ut med båre, ifølge NRK .

Utførte skadeverk med kniv – skutt av politiet

Foto/       NorgeOgVerdensNytt

 

 

 

 

 

 

 

 •  Følg  Norge-Og-Verdens-Nytt  på  facebook   –  Få flere lesere  her  og  her

 

 

 

 

 

 

 

STAVANGER: En mann i 30-årene ble skutt av politiet,og er fraktet til sykehuset uten livstruende skader. Det melder Sør-Vest politidistrikt i en pressemelding torsdag kveld. Det var Torsdag kveld ved 21-tiden at politiet fikk melding om en mann som utførte skadeverk med kniv ved et varehus.Det oppsto en trusselsituasjon da politiet kom frem til stedet, skriver politiet. I forbindelse med denne trusselsituasjon ble det avfyrt skudd fra politiet som traff trusselutøveren, heter det i pressemeldingen.Ifølge politiet er mannen siktet for trusler mot politiet etter straffelovens §155. Spesialenheten for politisaker er rutinemessig varslet, og vil etterforske saken. Politiet har ingen ytterligere opplysninger om saken nå i kveld, heter det i meldingen.Videre ble mannen sendt til sykehus med ikke livstruende skader.

På vei hjem fra fest – urinerte ved en barnehage

Foto/      Kjetil Ree – / flick, Illustrasjon

 

 

 

 

 

 

 

 •  Følg  Norge-Og-Verdens-Nytt  på  facebook   –  Få flere lesere  her  og  her

 

 

 

 

 

 

 

PORSGRUNN: Mannen i 50-åra skal ha vært  på vei hjem fra en førjulsfest, da han stoppet opp og urinerte på utsiden av barnehagen. Det melder Sør-Øst politidistrikt på twitter, Onsdag formiddag, klokka 10.15. Politiet fikk melding om en beruset mann som urinerte på utsiden av gjerdene til en barnehage i Rypevegen.Da politiet kom til stedet traff de mannen.Vi traff en harmløs, for oss ukjent, lokal fyr i 50-åra som hadde vært på en sen førjulsfest. Kjørt hjem!, melder operasjonsleder i politiet.

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top