Greta Thunberg (20) må betale bøter

AV/   Mauricio Evensen  Foto/   Anders Hellberg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Greta Thunberg (20) er dømt til å betale bøter etter hun nektet å følge politiets ordre under en klimaaksjon utenfor en oljehavn i Malmö 19.juni. Det melder Expressen.  Etter bare timer deltok Thunberg på ny klimaaksjon på Oljehavnen i Malmö med organisasjonen ”Ta tillbaka fremtiden”, melder Aftonbladet.

 

Thunberg er dømt til å betale 1 500 SEK i dagbøter og 1000 SEK til Brottsofferfonden.Utenfor retten møtte Thunberg oppmøt presse. Det er absurd at de som handler i tråd med vitenskapen, skal betale prisen for det. Som skal anklages og stå ansvarlig for de rettslige konsekvensene. Mens de som brenner fossilt brensel ikke trenger å stå til ansvar.

 

20-åringen har fra starten innrømt at alt aktor har kommet med, men nekter for å ha gjort noe straffbart i saken. Handlingene mine kan forsvares. Jeg mener at vi befinner oss i en krisesituasjon som truer liv, helse og eiendom. Utallige mennesker og lokalsamfunn er i fare både på kort og lang sik, og henviser henviser til en paragraf i straffeloven der man kan påberope seg nødret,  skriver Sydsvenskan.

 

To andre personer som deltok i aksjonen sammen med Greta Thunberg , er også blitt tiltalt, og vil bli stilt for retten i neste måned. Thunberg var til stede under rettsmøtet i Malmö, som begynte mandag 24. juli.

Selv om Cecilie tapte i rettssaken så er hun uansett vinneren

LESERINNLEGG/    Gina Skårdal   Foto/   Privat / 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

I dette leserinnlegget tar Gina Skårdal et oppgjør med mobbing, og hyller samtidig Cecilie Haugen.19. mars 2014 tok Odin Olsen Andersgård livet sitt, han ble bare 13 år gammel.25. mai 2015 tok Mia Miriam Næss livet sitt, hun ble bare 12 år gammel.27. januar i år tok Emily Frantzen livet sitt, hun ble bare 12 år gammel.Disse tre hadde mer til felles enn deres unge alder; alle valgte å ta livet sitt pga mobbing.Under den siste rettssaken fikk Cecilie en kommentar om at hun har blitt mobbet, men ikke mobbet nok. Hva vil det bety å bli mobbet nok?

 

Hvem bestemmer hva som er nok? Er ikke en PTSD diagnose (post traumatisk stress syndrom) og det at Cecilie har blitt ufør svar nok? Når vi først er inne på PTSD diagnosen: Cecilie ble beskyldt for å nærmest ha bestilt denne diagnosen hos psykiater. Her hetses både Cecilie og hennes psykiater så det holder, for å ikke snakke om resten av psykiatrien sådan. Slik jeg ser på det så har ikke Cecilie bare blitt mobbet i oppveksten, det å få slike usakeligheter og

 

HAR DERE ET LESERINNLEGG?:  [email protected] – eller facebook

 

direkte krenkelser under en rettssak, det er også en form for mobbing. Her holder det altså ikke at hun har blitt mobbet fra hun var svært ung, nei, her måtte hun sitte som voksen og forvare seg i en rettssak hvor hun selv er offeret.Under første runde av rettssaken vant Cecilie mot Drangedal kommune og skulle få en erstatning på over 2 millioner. Gleden varte ikke lenge da Drangedal kommune bestemte seg for å anke. Cecilie måtte nok en gang gjennomgå en runde

 

nummer i rettssal hvor Drangedal kommune vant. Hun anket videre til høyesterett, men høyesterett har avslått anken hennes. Resultatet er at hun har gått igjennom alt dette uten å få en krone i erstatning. Det er så uhørt av Drangedal kommune som skulle ha latt Cecilie få den erstatningen hun absolutt fortjener. Denne rettsakens resultat vil også fort få ringvirkninger, for hva skjer med andre som har opplevd det samme som Cecilie? De vegrer seg enda mer for å

 

ta opp kampen siden de ser at sjansen for å tape er såpass stor. Ikke minst: hva annet forteller denne avgjørelsen Cecilie og oss andre? At man under en rettssak ikke bare risikerer å ikke bli trodd, men samtidig kan bli utsatt for både bagatelliseringa av sine opplevelser og få kommentarer om at «man har blitt mobbet, men ikke nok». Hvordan føles dette for en person som har PTSD?

 

 

Det virker som folk egentlig ikke forstår hva PTSD er, det vises tydelig når man får kommentarer som dette eller andre av typen: «Det skjedde jo for lenge siden». «Nå må du legge dette bak deg og se fremover».«Vi har vel alle blitt mobbet litt i oppveksten».For det første. Foreldrene til de tre barna som jeg nevnte øverst i innlegget mitt, hadde dere turt å si dette til dem? Ikke det nei, la meg fortsette; 21 av de 25 som har gått til sak for erstatning etter mobbing, er eller har vært diagnostisert med posttraumatisk stresslidelse (PTSD), viser kartleggingen.

 

– Dette er veldig beskrivende for hvor alvorlig mobbing er, og hvor stor skade det kan gjøre på et menneskesinn. Selv når mobbingen har tatt slutt, er den ikke over for dem som har vært utsatt for det, sier Kristin Oudmayer, som er direktør for barns rettigheter og bærekraft i Unicef. (Kilde: dagensmedisin.no)Posttraumatisk stresslidelse er en relativt langvarig, og ikke sjelden kronisk tilstand, som kan oppstå etter alvorlige eller langvarige psykiske traumer.

 

Det sies at barndommen er viktig for hvordan livet vårt blir videre, kort fortalt: en god barndom gir større sjanse for et godt voksenliv, en vond barndom øker sjansen for det motsatte. Når det gjelder PTSD og barn som opplever traumer så har forskning bevist at traumer under oppveksten skader barnets hjerneutvikling. Det sier seg selv at noe så alvorlig ikke bare er «å komme seg over».

 

LES OGSÅ: Torun Anita Hilden:- Jeg er skuffa, sint, lei meg og oppgitt

 

Selv om Cecilie tapte i rettssaken så er hun uansett vinneren her. Hun har stått i det og tatt opp en kamp for oss alle. Dessverre viser utfallet av rettssaken at vi har en lang vei å gå, men Cecilie har begynt å gå den for oss.Jeg heier på Cecilie videre, til Drangedal kommune vil jeg egentlig si ganske så mangt, men jeg gjør det kort:

Du må ikke tåle så inderlig velden urett som ikke rammer deg selv.

Mvh

Gina Skårdal

Mobbeoverlever

Predikant Jan Hanvold ligger i koma

AV/   NorgeOgVerdensNytt  Foto/  Mauricio Evensen  /

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Predikant og grunnlegger av Tv Visjon Norge Jan Hanvold skal ha blitt rammet av et hjerteinfarkt på reise i USA, og ligger i kunstig koma. Det melder TV-kanalen. Hanvold skal ha vært i Minneapolis da han ble rammet av hjerteinfarkt.Det ble foreatt et kirurgisk inngrep, og det medisinske apparatet på stedet bestemte å legge Jan Hanvold i kunstig koma, opplyste programleder Astri Weber Gellein Laurendz, på Visjon Norges direktesending tidligere mandag kveld.

 

Tester som er gjort i etterkant har vært positive, opplyste programlederen under sendingen. Tv kanalen oppfordret  sine seere om å be til gud for Hanvold. Jeg henvender meg til den store Visjon Norge-familien som Jan er så glad i, om å gå i forbønn for denne situasjonen, sa programlederen.Inge Røyseland, som ledet forsamlingen på stedet, ledet bønnen:

– Visjon Norge har vært igjennom mang en storm, nå rammes man igjen. Vi takker for alt hva Visjon Norge har betydd og fortsatt betyr, sa Røysland.Vi ber inderlig for Jan Hanvold, la hun til.

To pågrepet etter voldshendelse – krimteknikere på plass

AV/   NorgeOgVerdensNytt  (Skien)  Foto/  Mauricio Evensen  /

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SKIEN: Ca klokka 21.00  fredag kveld var krimteknikere på plass på åstedet hvor det har skjedd en voldshendelse på en privat adresse på Gråten.Den fornærmede personen er skadet etter hendelsen, og er kjørt til sykehus, opplyser innsatsleder Marius Dale, til NorgeOgVerdensNytt. Dale ankom åstedet sammen med krimteknikerne, men hadde ikke noe nytt å melde til vår journalist.Politiet har kontroll på huset og området er sperret av med bånd.Politiet fikk melding om voldshendelsen i Gimsøy-området ca klokka 15.52.

Det er uutstedt arrestordre på Rasmus Paludan

AV/    Mauricio Evensen )    Foto/     News Oresund

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nå har Tyrkia utstedt arrestordre på dansk-svenske Rasmus Paludan for koranbrenning i Sverige.Det melder det statlige tyrkiske nyhetsbyrået Anadolu.Arrestordren kommer som følge av at Paludan i januar i år brente en koran utenfor den tyrkiske ambassaden i Stockholm.Tyrkia anklager Paludan for «offentlig å ha fornærmet religiøse verdier».Aksjonen førte til sterke protester i den muslimske verden, melder NTB.Blant dem som fordømte koranbrenningen var Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan, som da uttalte at Tyrkia ikke ville godkjenne svensk Nato-medlemskap.

Ingen kom for å høre Tik-Tok predikanten

AV/   NorgeOgVerdensNytt  Foto/  Mauricio Evensen  /

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

LILLEHAMMER: Predikanten Levi Jensen fått mye oppmerksomhet på TikTok og ulike sosiale medier.Han har blitt kritisert for å ha oppsøkt områder med mange barn og unge på skoler og andre steder for å forkynne,og for å ha publisert bilder av barn på sosiale medier, uten foreldrenes tillatelse.Onsdag var Jensen ute i gågata og trillet på barnevogn med et kord og festet med mobiler, i sentrum.Det melder avisen  GD.Jensen streamet livesending på TikTok.Han hadde en mikrofon koblet opp til bærbar høyttaler, og spilte musikk og formidlet sitt budskap.Hvilke budskap ønsker du å formidle? Det handler om kjærlighet, håp og glede, svarer han. Føler du mange er mottakelige for budskapet ditt? Ja absolutt, spesielt ungdommer. De voksne er reduserte, da de blir fylt med masse nyheter som ikke alltid er sanne. Mye av det oppfatter jeg som propaganda. Bibelen er den beste nyheten, for den er sannheten, hevder Jensen.Han forteller at han bor i bobilen sin, og reiser rundt til ulike byer i landet.Jensen hadde annonsert et meet-up i byen,men ingen møtte opp, forteller han til GD. Er det steder i landet du oppfatter som mer mottakelige for budskapet ditt enn andre? Ja, i Bergen. Der er det stor åpenhet og iver. Her i området er det veldig vanskelig.Du har valgt å gå fram med budskapet ditt på en ganske utradisjonell måte. Hvorfor det? Det er ikke noe jeg har valgt, men det er en åndelig overbevisning om at det var riktig for meg, sier Jensen.

Thea Skjervum Aasland (19) har ADHD og er en veldig kreativ jente:- Hennes håndlagde produkter er popuære og går fort unna for salg

AV/   NorgeOgVerdensNytt  (Skien)  Foto/  Mauricio Evensen  /

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SKIEN: Thea Skjervum Aasland (19) bor idag på Klyve sammen med familien.En dag valgte hun å gå fra fra puslespill til håndarbeid.Da NorgeOgVerdensNytt møte henne på et utemarked utenfor byen, viste den blide og fornøyde jenta stolt frem en fin heklet hund.Så langt har hun vært ute på og stått på to markeder, og har planer om å være med på flere markeder i fremtiden.Det er så hyggelig å være på markeder, få vist frem sine ting man har laget, få møte folk og ikke minst få litt salg, forteller Thea. Nå har hun laget

 

HAR DERE TIPS? BILDER/VIDEOER?:  [email protected] – eller facebook

 

Her er noen av produktene som Thea Skjervum Aasland har laget

 

noe som vil være til nyte for dem som er ute og lufter hunden, altså en beholder til bæsjeposene.Selv har Thea en nydelig liten fin hund som heter Doffen som hun er så glad i.Det er Telemarksavisen som først omtaler 19-åringen.Jeg glemmer av og til å ta med meg en bæsjepose på luftetur. Men når jeg trer beholderen på buksen glemmer jeg det ikke, sier Thea til avisen.Hun har startet opp en

 

 

facebook-side som heter “Theas hekle morro” med over 300 følgere, og legger ut produkter hun har laget for hånd og etter egen oppskrift. Hun har blant annet laget Mario og snipp og snapp, som er populære figurer. Så fort hun legger ut hjemmelagde beholdere eller andre ting på siden, blir de fort solgt på flekken. Hennes produkter er populære og går unna på 123.Nå skal Thea lage nye ting.Jeg

 

 

så ideer på Pinterest som inspirerte meg til å starte med håndarbeid,og har gjort det i ca ett år, forteller Thea Skjervum Aasland,til NorgeOgVerdensNytt.Som mange vet har jeg ADHD.Det hender jeg starter på mine ulike prosjekter, men som ikke varer så lenge,sier hun.Nå har den kreative 19-åringen gått Nome Vgs, avdeling Søve på linjen Dyrefag.Nå tenker hun å få praksis på en dyreklinikk. Jeg

 

 

setter pris min datters engasjement, sier Moren Marian Skjervum Aasland, som er noen av ildsjelene bak hundeparken på Klyve.Det er stas at hun tar opp en gammel tradisjon, men kan ikke si at hun er inspirert av meg, sier moren, til TA.Per nå er det planer om å utvide hundegården,og derfor ønsker vi en egen avdeling for både valper og små hunder, sier hun. Når det gjelder finansieringen av driften, så

 

Her er Thea Skjervum Aasland ute på et av markedene i byen

 

foregår den via medlemskap.Thea ønsker gjerne å bidra på sin måte.Jeg er utrolig stolt av Thea som produserer disse flotte håndarbeidene, sier Marian Skjervum Aasland, til NorgeOgVerdensNytt.Det er supert at hun bryr seg så mye om nærmiljøet på Klyve, og ønsker å bidra med at hundeparken kan driftes på en best mulig måte, sier Marian.Hundeparken er er flott sted for både hunder og deres eiere.Det er slik at ikke alle som benytter seg av hundegården som betaler kontingent.Men nå bidrar i alle fall jeg ved å gi 50 kroner per bæsjeposebeholder jeg selger, sier moren.

Tatt for seksuell omgang med elev på skoletur

Foto/  NorgeOgVerdensNytt 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

OSLO: En mannlig lærer i 20-årene er tiltalt for seksuell omgang med en VGS-elev på en skoletur til utlandet. Den aktuelle hendelsen skal ha funnet sted i år 2021 på en skoletur til utlandet.Det melder Avisa Oslo. Mannen er nå tiltalt for å ha misbrukt sin stilling for å skaffe seg seksuell omgang.«Han skaffet seg således seksuell omgang ved å misbruke sin stilling og / eller sitt tillitsforhold som lærer ved skolen», heter det i tiltalen.AO har vært i kontakt med rektoren på den aktuelle skolen, som forteller at den tiltalte først nektet for at noe ulovlig hadde skjedd. Rektoren opplyser også at mannen ikke lengre er ansatt ved skolen.Det er satt av tre dager til saken, som skal opp i Oslo tingrett i november 2023.

Avviser Trumps forespørsel om ny rettssak

Foto/    Gage Skidmore

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nå har dommeren avvist Donald Trumps ønske om en ny rettssak, og gjelder søksmålet mot den tidligere presidenten fra skribenten E. Jean Carroll.Det melder Reuters.Carroll har tidligere fått medhold i saken, i at Trump hadde utsatt henne for seksuelt overgrep og æreskrenkelse.Hun ble tilkjent fem millioner dollar i oppreisning.

Fartssyndere ga full gass – stoppet av UP

Foto/    NorgeOgVerdensNytt 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

På formiddagen var Utrykningspolitiet (UP) på plass på Hovenga med laserpistolen.Det melder politet på twitter.Det var mange som fikk fartsbot.trafikkontrollen pågikk i hele tre timer. Ifølge politiet på twitter, fikk 34 førere fikk forenklede forelegg og høyeste hastighet ble målt til 72 km/t i 50-sonen på stedet.

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top