Lørdag ble standupkomiker Jonis Josef (27) kåret til Årets Gulsetter 2019!

AV/ Tekst, Gisle Lunde, Gulset.org / AV/  Foto/ Mauricio Evensen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

“Kongen av Gulset” ankom i Kongens gamle limousin da han skulle dele ut prisen til “Årets Gulsetter”. På scenen fikk han selv prisen og delte ut Gulsetkofta til “den varme nabo”

 

 

Jonis Josef ankom Gulsetdagen «Kongelig»  i Kong Haralds gamle limousin med Nærmiljø-frivillig Magne Hognerød som sjåfør. Med i bilen var brødrene Jeyte og Jibril som spiller Sharky, og Abdi Karim som spiller Jonis i TV-serien. De ble alle tatt imot som stjerner i et fullpakket Gulsetsenter.

 

 

Jonis skulle dele ut prisen «Årets Gulsetter» for 8. gang, men for å hente opp «Den gode nabo» som ble utdelt på de fem nabofestene for 10 år siden, hadde Nærmiljøsenteret bedt «Gulsetkongen» om å kåre sin «Varme nabo». I anledning Nærmiljøsenterets 10 års jubileum for «varme nærmiljø» var «Jubileumsgaven» en Gulsetkofte tol en som hadde betydd noe for dem da de vokste opp her»

 

Jeyte og Jonis var ikke i tvil om at det måtte bli Anita Johansen i Rypeveien som alltid var der og stilte opp med pølser, lomper og annen hjelp til nabobarna. En julenisse fra sløyden, gav jeg til Anita fortalte Jonis, fordi julepynt var jo «haram» i vår familie.Jonis overrakte «Nabokjerringa»

 

Anita Johansen en «Gulsetkofte» som symbol på at Gulset er «den varme bydelen» før han åpnet konvolutten for å dele ut prisen «Årets Gulsetter».

 

« Utmerkelsen ”Årets Gulsetter” deles ut av Gulset Nærmiljøsenter og Gulsetsenteret på Gulsetdagen hvert år som bydelens høyeste utmerkelse. Årets prisvinner har vært en av mange som har skapt den kulturen som Gulset i dag er kjent for – et mangfold av mennesker med ulike evner og muligheter.

 

Årets Gulsetter 2019 er full av liv, ideer, påfunn og talenter, men mest av alt er prisvinneren glad i bydelen sin, i folket her og det Gulset representerer. Det smitter og merkes.»
leste han før «rollefiguren Jonis» i Abid Karims skikkelse fortsatte:

 

Årets Gulsetter 2019 har satt Gulset i fokus ved å by på seg selv og la andre få del i det han drømte om. Fra å være en vill ide som noen tente på, gikk det bare noen måneder før nesten alle i Norge vet hvor Gulset er. Kongen av Gulset er en suksess, og Årets Gulsetter 2019 er selvfølgelig Jonis Josef !!!

 

Juryens begrunnelse var at Jonis gjennom «Kongen av Gulset» har satt Gulset på kartet slik at «hele Norge» nå vet hvor Gulset er.  Når Nærmiljøsenteret vil at Gulset skal bli nasjonalt kjent som «forbilde på den varme bydelen», er «Kongen av Gulset» et viktig bidrag.Vår jobb som innbyggere er å skape den varmen vi skal være kjent for.

 

Jonis fortalte om et godt nærmiljø og mente andre har mye å lære av hvordan ulike grupper lever sammen som en «non-stop-pose» på Gulset. Vi må fortsette å være inkluderende og vise fram Gulset som en bra bydel, sa Jonis til stor jubel fra et fullsatt Gulsetsenter.

Ny volleyballbane

Gulsetsenteret, Coop Extra og Nærmiljøsenteret delte også ut Gulsetfondet på 35 000,- til ny volleyballbane som Hubrovegen og Uglevegen velforening vil bygge fordi flere spiller volleyball på Gulset og trenger baner i nærmiljøene. Edvard Straumsnes tok imot sjekken og lovet banen ferdig i sommer. Politikerne lovte å komme på åpningen til politisk kamp når de skal kjempe om velgerne til høsten-

Varme møteplasser

Som en forsmak på temaserien «Varme møteplasser mellom mennesker» som Nærmiljøsenteret og Biblioteket starter i høst med en «Politisk bydelsdebatt» 27. august, fikk partiene profilere seg på Gulsetdagen.

En engasjert gjeng fra hele den politiske bredden svarte villig på spørsmål fra styreleder Lars Erik Finholt om alt fra «Åletjern eller Syden?», «Jacob&Gabriel eller Gulset Grill?» og «1 eller 2 barneskoler?» eller «Når forsvinner bommene til Gulset?»

Hvert parti fikk 1 minutt for å si hvorfor de fortjener Gulsetfolkets stemme som en innledning til debatten de fortsetter samme sted 27. august.

Etter et mangfold av musikk, kultur, mat, salg, veteranbiler, grilling og god naboprat, fikk mange med seg gaver fra butikkene som gevinster i Gulsetdagens «Hjertelodd – Jeg er en Gulsetter».

Gulsetdagen 2020 blir lørdag 25. april. Velkommen tilbake i mellomtiden!

 

 

 

 

NOEN BILDER FRA GULSETDAGEN 2019 I SKIEN: Lørdag var endelig det tid for Gulsetdagen i Skien.I år markeres 10 års…

Posted by Norge Og Verdens Nytt on Sunday, April 28, 2019

Paradise-deltaker Kristian Renè Johansen er blitt pappa for første gang

AV/ foto/ Instagram

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

BABY-NYHET FOR KJÆRESTEPARET <3: «Paradise Hotel»-deltaker Kristian Renè Johansen er blitt pappa for første gang.Det avslører Kristian Renè selv på sin Facebook-profil. Det samme gjør kjæresten Michelle Misia Ingvaldsen på sin Instagram konto.Paret har fått en liten jente sammen. Ingvaldsen har en sønn fra før.

Martine (1) døde av omfattende hodeskader.Nå er dagmammaen dømt!

AV/ foto/ privat

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DAGMAMMAEN TOK LIVET AV MARTINE PÅ  BARE ET ÅR: I tingretten ble kvinnen først frifunnet. Nå er dagmammaen (49) dømt for grov legemsbeskadigelse etter at Martine (1) døde av omfattende hodeskader i 2006. det melder VG. Kvinnen er i Borgarting lagmannsrett dømt til fire års fengsel. Dommen vil bli anket.Bistandsadvokat Marius Staurset sier til avisen at foreldrene til Martine er lettet over dommen.De har ventet på dette i 13 år.Kvinnen ble også dømt til å betale 130.000 kroner i erstatning til en av de etterlatte.Det var 4. september i 2006 ca. klokken 10.00 at Martines foreldre leverte datteren til dagmammaen. Etter noen timer kontaktet dagmammaen foreldrene og fortalte at datteren var i dårlig form. Ettåringen ble lagt inn på sykehus, hvor det ble påvist alvorlige hodeskader. Hun døde fire dager senere.

Tamron Hall (48) ble mamma for aller første gang

AV/ foto/ privat

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

BLE MAMMA FOR  ALLER FØRSTE GANG: Torsdag delte den tidligere ankerkvinnen for Today-show, Tamron Hall (48) den gledelige nyheten på Instagram.Hun har blitt mamma for første gang.Moses & Mamma. Jeg kan knapt vente med å presentere min #sonshine, skrev en overlykkelig, nybakt mamma på  sin egen Instagram og fortsatte: Photo credit: Pappa som gråter av glede.– Dette har jeg ønsket å fortelle dere i månedsvis og endelig har legen min sagt at nå kommer det til å gå bra, skrev Hall på Instagram.Hall har vært åpen om at hun har ønsket å stifte en familie i åresvis og hun har sagt at hun angrer på at hun ikke «startet prosessen med å få barn mens hun fortsatt var i 20 årene».Hall ventet helt til hun var gravid i 32. uke før hun turte å fortelle at hun det..Det melder People,

Julians (1) mor fikk tårer i øyene da de ringte fra SAS henne

AV/ foto/ privat

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Familien hadde booket tur til Oslo hvor operasjonen skulle finne sted, men fryktet den måtte utsettes da SAS-streiken ble et faktum.Familien fryktet Julian (1) måtte utsette hjerteoperasjon. Nå har SAS kjøpt Norwegian-billetter til familien.Tenk at det bor så mye godt i folk, sier mamma Tina Gjøvik til TV2.Da moren kontaktet flyselskapet ble hun først fortalt at hun ikke hadde krav på å få booket om billettene før flyvningen eventuelt ble kansellert.Dersom flyet blir kansellert, vil hele operasjonen bli utsatt. Det er synd, da dette er noe vi har gruet oss til, sa Gjøvik til kanalen tidligere fredag kveld.Nå har SAS snudd og kjøpt nye billetter med flyselskapet Norwegian til familien. Det var Nordlys som først omtalte saken.– Jeg fikk tårer i øyene da de ringte fra SAS og fortalte at de hadde kjøpt billetter til oss med Norwegian. Det er så rørende, sier Gjøvik til TV 2 etter hun fikk beskjeden. Etter at familiens sak ble omtalt i flere medier, har de blitt overveldet av hvor mange som har tilbudt seg å hjelpe.

Snart er det tid for bydelens store festdag for både store og små i Skien

AV/ foto/ HvaSkjerPåGulset

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DET ARRANGERES ÅRETS FESTDAG  I TELEMARK: Om bare noen få dager er det igjen tid for bydelens store festdag for både store og små.Det finner sted  inne  på Gulset senteret  i Skien den 27 April, og det hele  starter  opp fra morgenen klokka  09.00  til  15.00. I år så markeres 10 års jubileumet til Gulset nærmiljøsenter som drives av frivillig medarbeidere.Det vil bli både musikk oppe på  scenen, ulike aktiviteter, bodsalg med mange forskjellige produkter, og selvfølgelig  vil årets Gulsetter bli kåretDersom ditt lag eller forening vil stille ut/selge egne produkter, aktiviteter osv. på stands denne dagen, så meld dere på til: [email protected] Pris per stands er fra kr. 200.Vi håper du vil tilbringe dagen i “den varme bydelen”.Det melder arrangørene selv på sin egen facebook-side. Fikk dere med dere den nye og ferske  TV-serien “Kongen av Gulset” på Nrk?Da kan dere glede dere. For ifølge  en av arrangørene av Gulsetdagen 2019, Gisle  Lunde, vil hovedmannen bak den aktuelle TV-serien dukke opp på Gulsetdagen, nemlig standupkomiker Jonis Josef. Det er ukjent om ka Josef  skal bidra med denne dagen.  

 

NB:  Vi kommer  evt med mer info…

 

 

Ei jente (10) var på sykkeltur da hun ble truffet av planke.Etterlyser en fører

 

AV/ foto/ NorgeOgVerdensNytt

 

 

 

 

 

 

 

 

BLE TRUFFET AV EN PLANKE PÅ EN SYKKELTUR – VESTFOLD: #Horten #Parkveien kl. 1954. Ei jente på 10 år har blitt truffet av en planke mens hun syklet. Denne planken var på en henger bak en bil som passerte henne. Politiet ønsker kontakt med denne bilen. BESKRIVELSE: Stor hvit bil med tilhenger. Ring 02800…Det  melder  politiet i Sør Øst  på sin egen  twitterJenta skal ha fått røde merker i ansiktet og vondt i hodet etter hendelsen. Føreren kjørte videre og er muligens ikke klar over hendelsen, forteller  politiets operasjonsleder Espen Reite  til lokalavisen  Gjengangeren. I følge poltiet skal hendelsen ha skjedd  idag klokka  17.00.

 

 

 

>  SISTE:  Jenta har et skikkelig merke i ansiktet, og blir hjemme fra skolen i noen dager, men alt tyder heldigvis på at hun ikke er alvorlig skadet, melder Gjengangeren.

 

NB: Oppdatering om denne saken kommer i dette innleget senere, og på facebook-siden.

I April holder Evangelist Jørn Strand (53) Påskekonferanse på Gulset i Skien

AV/ foto/ facebook:  Himmelradioen / gkskirken.no

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PÅSKE 🐣 KONFERANSE I SKIEN: Hver eneste dag reiser hele Norges evangelist Jørn Strand (53) på full tid og forkynner og evangeliet. Han sprer evangeliet på en humoristisk og forfriskende måte.I dag er han fast bosatt på Tromøya utenfor Arendal, sammen med kona Pernile Strand og deres tre døtre. Itillegg til å evangelisere er 53 åringen en livsglad mann med sang og musikk.

 

Han har gitt ut flere cd`er med god kristen musikk til det norske folk.Men ikke nok med det. Han har også skrevet flere bøker. Blant annet biografien “Er Det Rart At Jeg Er Glad” som handler om hans eget liv som kriminel og narkomann. Så ble han endelig frelst og fri, og en helt ny mann. Nå i denne April måneden i året er det som vanlig igjen tid for Påsken, som  er den mest sentrale av de kristne høytidene i kirkeåret, både for den romersk-katolske,

 

den ortodokse og de protestantiske kirkene.Mens noen har valgt å reise ut på en velfortjent skit og hytteturer, tar andre turen innom en velfortjent Påskekonferanse i nærheten der de bor, eller gjerne reiser et annet sted i landet. Et av stedene er i Skien i Telemark hvor pastorparet Bjørn Thore

 

og Judith Friberg, har booket inn selve evangelisten fra Tromøya, til årets Påskekonferanse. Det finner sted inne hos Grenland Kristne Senter  (GKS) på Gulset i Skien. I år er konferansen satt fra den 18 til den 21 April, og alle dager starter opp presis klokka 18.00. May-linda Johansen m/Gks team vil lede lovsangen. Det vil bli åpen Café etter møtene.

 

For dere som ønsker det er det bønn 1 time før møte.Det  melder  GKS via sin egen facebook-side. Hver eneste gang det holdes konferanse eller andre møter med Jørn Strand inne hos GKS, er det alltid  fullsatt sall i kirken.Det er ikke en eneste stol å se igjen, Strand er jo  en populær mann og evangelist, forteller en blid Bjørn

 

Thore Friberg til NorgeOgVerdensNytt. For noen år siden startet ekteparet Jørn og kona Pernille Strand opp sin egen sommerstevne med teltmøter på Tromøya.Flere kjente evangalister og forkynere fra inn og utland inviteres for å tale oppe på scenen hvert år. Folk som ønsker det kan bli å bli “født på ny” ved å døpe seg i dåpsbassenget som står inne i teltet. Flere som kommer på stevnet er ikke kristne,

 

og mange velger å bli frelst på møtet.Under møtene velger flere å gå frem for å bli bedt for sine sykdommer og plager, og mange blir nemlig helbredet for sine sydkommer. Ekteparet Strand valgte å kalle sin nye Sommerstevne  for “Himmel Og Hav”, som finner sted i Juli måneden hvert år. Noen av møtene blir alltid direktesendt og vist via den kristne TV-kanalen Visjon Norge. Ifølge nettsiden Efasenteret.no starter årets sommerstevne  fra den 12 til 21 Juli.

 

 

FOTO: NorgeOgVerdenNytt

En høne ble idag drept av en hund. Nå er hunden pågrepet av politiet.

AV/ foto/ politiet/

 

 

 

 

 

 

 

 

IDAG BLE EN HØNE DREPT AV EN HUND – NÅ ER HUNDEN PÅGREPET AV POLITIET: #Frei: En hund har tatt seg inn i en hønsegård og drept ei høne. Hunden er nå pågrepet av politiet. Hvis du kjenner “gjerningsmannen” ta kontakt med politiet på 02800…Det meldte Politiet MøreRomsdal på twitter.(7 t)

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top