Victoria (24), Katrine (30) og Emily (11 mnd) funnet drept

AV  NorgeOgVerdensNytt,  Nes kommune  /  Foto/   Privat

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det var søstrene Victoria Nordli Korslund (24), Katrine Nordli Korslund (30) og sistnevntes elleve måneder gamle datter, Emily, som ble drept i Nes tirsdag 23. januar.Det opplyser og bekrefter politiet onsdag. Det var 65 år gammel mann som er siktet for å ha drept det som var hans døtre, før han etter politiets teori skal ha tatt sitt eget liv.

Innbrudd i parkert bil

AV  NorgeOgVerdensNytt   –  Tønsberg  /  Foto/   NorgeOgVerdensNytt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TØNSBERG: Klokken 07.40 i morges fikk politiet melding om innbrudd i en parkert bil i et parkeringshus i sentrum.Ruta på bilen var knust, men det er fortsatt ikke avklart om noe er stjålet, skriver politiet på X / Twitter.Politiet har vært på stedet og opprettet sak.

Kongen er sykmeldt

AV  NorgeOgVerdensNytt  –  Oslo   /  Foto/   Denny Omdal  /  Foto/   Norgesbladet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kongen forblir sykmeldt ut fredag.Det opplyser slottet i en pressemelding i formiddag. Hans Majestet Kongen er sykmeldt til og med fredag 2. februar på grunn av en luftveisinfeksjon, heter det.Kronprins Haakon vil gjennomføre kongens program mens kongen er sykmeldt, opplyser de videre.Onsdag skulle kongen opprinnelig delta på åpningen av 750-årsjubileet for Magnus Lagabøtes landslov på Slottet sammen med dronning Sonja og kronprinsen. Hans øvrige program de aktuelle dagene består hovedsakelig av audienser og statsråd.På søndag skal kongen etter planen besøke innendørs landsskytterstevne i Stjørdal i Trøndelag.

NAV-drapet:- Ikke grunnlag for forvaringsstraff

AV  NTB   /  Foto/   NorgeOgVerdensNytt   –  Bergen  /  NorgeOgVerdensNytt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

BERGEN:  Nå har Høyesterett kommet til at det ikke var grunnlag for forvaringsstraff etter Nav-drapet i Bergen i 2021.Dermed setter de isteden straffen til 21 års fengsel.Forvaring kan bare idømmes dersom fengselsstraff ikke anses tilstrekkelig til å verne andres liv, helse eller frihet. I dommen kommer Høyesteretts flertall til at dette vilkåret for forvaring ikke er oppfylt, og straffen settes til fengsel i 21 år, heter det i kjennelsen fra Høyesterett.Det er dog dissens om konklusjonen.Flertallet legger særlig vekt på at drapsmannen ikke tidligere har begått alvorlige lovbrudd. Det er på den bakgrunn knyttet stor usikkerhet til faren for nye alvorlige lovbrudd etter soning av en lang fengselsstraff. Mindretallet på to dommere mener at fengselsstraffen på 21 år ikke vil gi tilstrekkelig vern av samfunnet, særlig ut fra karakteren av de lovbruddene mannen nå er dømt for, heter det.

 

Dømt for dyremishandling

AV  NorgeOgVerdensNytt  –  Telemark  /  Foto/   NorgeOgVerdensNytt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NOTODDEN: En kvinne i 40-årene er i Telemark tingrett dømt til 75 dagers fengselsstraff for dyremishandling. Det melder NRK Telemark. Etter flere bekymringsmeldinger dro Mattilsynet på inspeksjon i mars i fjor og avdekket ulovlighetene.To ullgriser var allerede døde og to andre måtte avlives på stedet.Det ble også funnet en sau som hadde sultet i hjel. Kvinnen har også fått forbud mot å eie produksjonsdyr.

Isklump gjennom ruta

AV  NorgeOgVerdensNytt  –  Hemsedal   /  Foto/   Wikipedia

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

E39 har blitt stengt øst og vest for Buvika, etter hendelsen. Det melder Trøndelag politidistrikt på X/Twitter.Isklumpen har tilsynelatende ramlet av en lastebil, før den gikk gjennom frontruta på taxien.Drosjefører har blitt noe skadd i hodet. Flere passasjerer i bilen blir også betegnet som lettere skadd, skriver politiet.

Avlyser avganger

AV  NorgeOgVerdensNytt   /  Foto/   VippsVollwertBIT • CC BY-SA 3.0

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nå avlyser Color Line flere fergeavganger mellom Larvik og Danmark i dag på grunn av været.Avgangen klokka 17.30 fra Larvik til Hirtshals er kansellert.Det samme gjelder avgangen tilbake i kveld fra Hirtshals klokka 22.15 til Larvik. Det er også kanselleringer mellom Kristiansand og Hirtshals. Det skriver fergeselskapet på nettsiden.Morgenfergene går til oppsatt tid.

En person funnet død i boligblokk

AV  NorgeOgVerdensNytt  –  Drammen  /  Foto/   NorgeOgVerdensNytt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DRAMMEN: Politiet rykket mandag morgen ut til en boligblokk i sentrum etter melding om en skadet person.Senere ble personen meldt død. Vi har ikke ID på personen. Det vil bli gitt ut pressemelding og pressekonferanse i nærmeste fremtid, skriver Sør-Øst politidistrikt på X / Twitter.

Astrid Marie (58) døde i trafikkulykke

AV  NorgeOgVerdensNytt  /  Foto/   NorgeOgVerdensNytt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det var Astrid Marie Lundvoll (57) som mandag omkom i trafikkulykken på fylkesvei 886 i Ravelseidet i Nordreisa.Det skriver Troms politidistrikt i en pressemelding.Pårørende er orientert om at navnet frigis. Ifølge politiet har de pågrepet og siktet en person etter ulykken. Siktede er fører av et vogntog, og vedkommende er siktet etter Straffeloven § 281 – uaktsom forvoldelse av død.Politiet har tatt beslag i førerkortet til vedkommende, og tatt beslag i de involverte kjøretøyene. Det er så langt ikke mistanke om ruspåvirket kjøring, skriver de.Etterforskningen tyder på at hengeren til vogntoget har kommet over i motgående kjørefelt. Politiet vil etterforske saken videre og undersøke om kollisjonen innebærer straffeansvar, skriver de i pressemeldingen.

Abida Rajas eksmann er pågrepet

AV  NorgeOgVerdensNytt  /  Mauriciio  Evensen. –   Oslo  /  Foto/   Privat

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Eksmannen til Abida Raja, som ifjor ble tiltalt for vold og seksuelle overgrep mot henne, skal nå være pågrepet i Storbritannia etter å ha vært etterlyst internasjonalt.Det opplyser statsadvokat Alvar Randa ved Oslo statsadvokatembeter, til VG.Rajas eksmann er tiltalt for en del tilfeller av seksuelle overgrep og vold mot både henne og deres barn i en periode på 22 år. Hele veien har han hevdet at han er helt uskyldig. Rettssaken skulle ha startet i Oslo tingrett tirsdag 21. november 2023, men bare tre dager før hele saken måtte utsettes siden påtalemyndigheten ikke visste hvor den tiltalte befant seg. Han ble så etterlyst internasjonalt. I Folkeregisteret meldte mannen flytting ut av landet.Det er en stor lettelse at han er pågrepet og jeg ser fram til å få gjennomført rettssaken, sier Rajas bistandsadvokat Hege Salomon til Dagbladet. Tirsdag kveld var Raja gjest i NRKs debatten, hvor temaet var æresvold og æresdrap. Vi I NorgeOgVerdensNytt har prøvd å få en kommentar fra Raja, men vi venter fortsatt svar.Hun skal ha fått vite om pågripelsen få minutter før sendinga gikk på lufta, melder NRK. Abida Raja ble rikskjent da hun i år 2022 ga ut boka der hun åpenhjertig fortalte om tvangsekteskap, fysisk mishandling og seksuelle overgrep fra sin tidligere ektemann.Hun er søsteren til den profilerte toppolitikeren Abid Raja fra Venstre.

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top