Color Line med nye rundturer

AV   /  Norge-Og-Verdens-Nytt  (NOVN), Mauriciio Evensen.  /  Vestfold  /   Foto/   Denny Omdal   /  Norgesbladet.no

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nå har Color Line planlagt to rundturer fra Larvik til Strømstad søndag og mandag, 23. og 24. juni. Det får NRK opplyst av salgs- og markedssjef Nina Moland Andersen.Våre nettsider er oppdatert og våre kunder blir kontaktet, sier Andersen.Første avgang fra Larvik vil Strømstad er klokka 10.00 med ankomst klokka 13.00. Andre avgang er klokka 18.45 med ankomst klokka 21.15.Fra Strømstad er ny avgang klokka 15.00 med ankomst i Larvik klokka 17.45. Andre avgang fra Strømstad er klokka 22.00 med ankomst klokka 00.30.

Aase (60) savnet – familie frykter det verste

AV   /  Norge-Og-Verdens-Nytt  (NOVN)  /  Tønsberg   /   Revetal   /   Foto/   Politiet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SAVNET: Lørdag ettermiddag 8. juni ble Aase Abrahamsen meldt savnet av familie.Hun skulle ha ankommet Torp flyplass med et fly fra Bergen lufthavn,men dukket ikke opp som avtalt.Abrahamsen er 60 år og fra Revetal utenfor Tønsberg i Vestfold.Det ble klart at Abrahamsen i stedet hadde gått på Bergensbanen. Kvinnen dro med toget 15.37 denne lørdagen og at hun satt i vogn syv. Det skriver Sør-Øst politidistrikt.Opplysninger i etterforskningen indikerer at hun ikke har forlatt toget før tidligst på Finse stasjon.Det skriver politiet.Der ble det også iverksatt et storstilt søk med letemannskaper, søkshunder og helikopter med varmesøkende kamera. Men søket førte ikke frem og ble avsluttet torsdag forrige uke. Togstrekning og holdeplasser videre østover er undersøkt uten resultat, opplyser politiet også om.Politiet skriver at Abrahamsen ikke har benyttet mobiltelefon eller bankkort etter dagen hun ble meldt savnet.Savnede har vært borte i snart 14-dager og politiet og familie er bekymret for at det kan ha tilstøtt henne noe. Hun er DNT-medlem og er i stand til å gå i fjellet og derfor er Hardangervidda og hytter aktuelt, skriver politiet.Politiet ønsker tips i saken og ber om å bli varslet dersom noen ser- eller har sett savnede på på telefonnumrene: 33 34 44 00 eller 02800.

Beskrivelse av savnede:

  • Hooka-joggesko i fargen lys rosa/fersken
  • RAB ryggsekk, 25 l, Marina Blue
  • Nordheim Fløyen 2.0 regnjakke, farge Eclipse (blå/lilla)
  • Olabukse

Klesdrakt er den samme som hun har på et overvåkningsbilde politiet nå deler.

 

Jente (1) druknet i badekaret – mor tiltalt

AV   /  Norge-Og-Verdens-Nytt  (NOVN)  /   Lindesnes   /   Foto/   Norge-Og-Verdens-Nytt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

En kvinne er tiltalt etter at hennes ett år gamle datter druknet i badekaret i 2022.Ifølge tiltalen ble ettåringen forlatt alene i badekaret mens moren var i et annet rom i boligen. Det melder Lindesnes Avis. Hendelsen skjedde i oktober 2022. Moren er tiltalt for uaktsom forvoldelse av en annens død.

Vipps er tilbake

AV   /  Norge-Og-Verdens-Nytt  (NOVN)   /   Foto/   Vipps

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nå er Vipps tilbake til normalt etter å ha hatt problemer med tjenestene på alle sine produkter. Feilen påvirket alle brukere. Flere brukere opplevde fredag at de ikke kom inn på Vipps-appen.Kommunikasjonssjef Caroline Lunde sier til NTB at Vipps ikke var nede, men at det var en treghet i systemet.Problemene vedvarte en halvtimes tid, men ble løst klokken 9.46. Det var en treghet som påvirket alle, men de fleste betalingene gikk gjennom, sier Lunde. Hva som forårsaket problemene, er ikke kjent.Vi har flere ressurser på saken. Det er jo ikke slik det skal være. Vi monitorerer systemet videre, sier hun.

Barn (1) falt ut av vindu – far tiltalt

AV   /  Norge-Og-Verdens-Nytt  (NOVN)  /    Stavanger /   Foto/    Stavanger

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

STAVANGER: I fjor sommer falt et barn (1) fem meter ut av et vindu i andre etasje i en bolig. Nå er faren tiltalt. Det melder NTB.Faren er tiltalt etter straffeloven paragraf 288, som går på å ha unnlatt å gi hjelp til noen i hjelpesløs tilstand.Ifølge tiltalen skal faren ha unnlatt å kontakte helsevesenet for tilsyn og vurdering av skadeomfanget hos barnet, til tross for at han visste at sønnen hadde falt ut av vinduet.Barnet skal først ha falt 3,5 meter før han traff bakruten på en bil som stod parkert under vinduet. Ruten på bilen knuste, og barnet falt videre fra bilen og til bakken som er asfaltert.I alt er høyden fra vinduet på boligen til bakken ca. 5 meter.Mannens forsvarer, Knut Lerum, har ingen kommentar til saken på nåværende tidspunkt. Rettssaken går i Sør-Rogaland tingrett i Stavanger 5. og 6. august i år.

Baby (7 mnd) drept av hund

AV   /  Norge-Og-Verdens-Nytt  (NOVN)  /  England  /   Conventry   /   Foto/    Wikipedia CC

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ENGLAND: En syv måneder gammel jenta døde etter å ha blitt bitt i hodet på en eiendom i Conventry.Jenta ble raskt kjørt til sykehuset med ambulanse, men døde kort tid etter. Det melder BBC. Hunden, som ifølge politiet ikke hadde blitt klassifisert som en farlig rase, ble fjernet fra hjemmet og avlivet.Politiet og ambulanse ble ringt rundt klokken 15 søndag, og ankom eiendommen få minutter senere.Den lille jenta hadde fått alvorlige skader i hodet etter å ha blitt bitt av familiens hund inne i hjemmet, sa en talsperson fra politiet.Våre tanker går til hennes familie i denne vanskelige tiden.Politiet har oppfordret alle med informasjon om angrepet om å kontakte dem. De har ikke kommet ut med mer informasjon om hundens rase, men politiet er fremdeles i et tidlig stadium i etterforskningen.

Kai Roger (55) savnet

AV   /  Norge-Og-Verdens-Nytt  (NOVN)  /  Politiet. Innlandet    /   Foto/    Politiet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TOTEN-NYTT: Nå har politiet Innlandet  igangsatt en leteaksjon etter Kai Roger Lybekk (55) ved Reinsvoll i Vestre Toten. Det melder de på facebook. Den savnede er 180 cm høy, han er slank, har brunt hår, brune øyne og er lys i huden. Han kan være iført blå shorts og hvit t-skjorte, evt. mørk genser. Ifølge politiet er siste observasjon er for ca. 24 timer siden i nærområdet til Sykehuset Innlandet, avd. Reinsvoll.Tips kan meldes politiet på 0280.

 

 

Lisa Camilla (30) drept av tidligere kjæreste

AV   /  Norge-Og-Verdens-Nytt  (NOVN)  /  Mjøndalen  /   Foto/    Politiet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

MJØNDALEN: Det var Lise Camilla Wærstad (30) som ble drept på en parkeringsplass søndag kveld. Navnet frigjøres i samråd med kvinnens pårørende, opplyser politiet i en pressemelding onsdag ettermiddag.Wærstad etterlater seg to mindreårige barn.En mann i slutten av 20-årene er siktet og varetektsfengslet. Han erkjenner straffskyld for å ha forårsaket kvinnens død. Mannen er ikke faren til avdøde Wærstads barn, men har hatt et kjærlighetsforhold til henne.

Mann oppfattet som pedofil – knivstukket av tenåringer

AV   /  Norge-Og-Verdens-Nytt  (NOVN)  /  Gaupne   /   Foto/    NorgeOgVerdensNytt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

GAUPNE:  Nå er fem tenåringer siktet for drapsforsøk etter at en mann (51) ble påført stikkskader fredag. Ifølge politiet skal gjerningspersonene «ha oppfattet mannen som en pedofil», og skal være motivet for angrepet. Videre er 51-åringen siktet for å ha avtalt et møte med en person under 16 år med hensikt om seksuell omgang. Det er direkte kobling mellom denne siktelsen og knivstikkingen, bekrefter politiinspektør Janne Ringset Heltne til Aftenposten. Her forelå det en avtale om å møtes, sier hun til avisen.Det var 51-åringen selv som informerte politiet om hendelsen. Han sa han hadde blitt angrepet av flere ungdommer i et skogholt utenfor sentrum av Gaupne i Luster kommune i Vestaland. Han ble transportert til Haukeland universitetssykehus i helikopter med ukjent skadeomfang.

Torjus (8) funnet død – ikke funnet noe avgjørende for utfallet

AV   /  Norge-Og-Verdens-Nytt  (NOVN)  /   Lindesnes   /   Foto/    Privat

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Oktober I fjor ble Torjus Seland borte mens han var på jakt med familien i Lindesnes i Agder. oktober 2023. To dager senere ble han funnet død. Nå har Hovedredningssentralen (HRS)  funnet noen læringspunkter, men ingen enkeltfaktorer som ble avgjørende for at Torjus Seland døde før han ble funnet.Det kommer fram i evalueringen av leteaksjonen som satte. HRS peker blant annet på at det tok over en time før de ble varslet, at det var utfordringer med loggføringen, og at det var behov for bedre overvåking og evaluering av støttebehov på taktisk nivå. Samtidig er det klart at ingen enkeltfaktor ble avgjørende. Formålet med evalueringen har ikke vært å avdekke feil eller peke ut syndebukker. Vi har jobbet med å identifisere behov for endringer. Målet er å lære av erfaringene fra søket etter Torjus for å kunne forbedre responsen ved lignende hendelser i framtida, forteller avdelingsdirektør Kjetil Lussand ved Hovedredningssentralen Sør-Norge.Politiet ba HRS evaluere leteaksjonen kort tid etterpå. Flere frivillige skal blant annet ha uttrykt at de ikke fikk gå manngard i området der gutten ble funnet, skrev Fædrelandsvennen. Torjus Seland ble borte mens han var på jakt med familien. Leteaksjonen involverte rundt 300 profesjonelle frivillige og anslagsvis 1200–1500 uorganiserte frivillige.Fire helikoptre og åtte droner i lufta og i tillegg til to Bell-helikoptre fra Forsvaret. Store søk- og redningsaksjoner, slik som vi så disse oktoberdagene, er så sjeldne at personell i redningstjenesten kan gå gjennom en hel karriere uten å være med på en slik aksjon. Derfor er det spesielt viktig å ta ut læring fra slike hendelser, mener avdelingsdirektøren. Vi må anerkjenne og akseptere at alle ledd i denne tjenesten ikke alltid er like godt organisert, la han til.Seland ble begravet i en fullsatt Lyngdal kirke 26. oktober 2023.

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top