Gurt (16) tiltalt for ti ran

AV   NorgeOgVerdensNytt   (NOVN)  /   Oslo   /  Oslo  /  Fotograf  /   Norge-Og-Verdens-Nytt 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En gutt (16) står i Oslo tingrett, tiltalt for ti ran og ransforsøk av 20 barn i løpet av en måned i vår.Ifølge tiltalen har 16-åringen sammen med andre mindreårige oppsøkt tilfeldige ofre. Ved flere anledninger skal han ha truet til seg bankkort eller fått de fornærmede til å ta ut penger, etter at de har vist frem Vipps-kontoen sin.Politiadvokat Vilde Nergård opplyser til Avisa Oslo at de fornærmede er mellom 12 og 17 år gamle, og at det totalt dreier seg om 20 barn.De ti ranene og ransforsøkene beskrevet i tiltalen skjedde i perioden mellom 2. mai og 1. juni i år. Bare på en ettermiddag og kveld 1. juni skal 16-åringen sammen med flere mindreårige ha stått bak seks ran og ransforsøk.Hendelsene har skjedd på ulike steder i Oslo: Helsfyr T-banestasjon, Ellingsrud T-banestasjon, Oslo City, Dælenenga fotballbane, McDonald’s på Grünerløkka, Storo og Nationaltheatret og til slutt ved et busstopp i Storgata.16-åringens forsvarer, Cecilia Margarita Dinardi, sier at hennes klient er opptatt av å ta ansvar og komme seg gjennom saken, og deretter forsøke å se fremover. Oslo tingrett har satt av ti dager til rettssaken som starter mandag 7. oktober.

Bil med barn krasjet – en siktet

AV   NorgeOgVerdensNytt   (NOVN)   /   Arendal   /  Arendal /  Fotograf  /   Norge-Og-Verdens-Nytt 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ARENDAL: En person siktet for ruskjøring etter at en bil kjørte av veien og krasjet i et tre ved E18. Itillegg er siktelsen utvidet til å gjelde kjøring i ruspåvirket tilstand og uaktsom forvoldelse av skade. Det opplyser politijurist Unni Guldberg til Agderposten.Det var søndag at en bil med fem personer kjørte veien og traff et tre i Nedenes-krysset ved E18. Den voksne sjåføren og fire barn i alderen sju til ni år var i bilen.Ett av barna var alvorlig skadet og sendt til Ullevål sykehus i Oslo med luftambulanse. Guldberg sier at barnet fremdeles er innlagt, og at det blir liggende der en stund fremover.De tre andre ble sendt til sykehus og legevakt i Arendal, men er nå utskrevet. Sjåføren kom fra hendelsen uten skader.Mandag skrev avisen at sjåføren var siktet for uaktsom kjøring, men nå er siktelsen altså utvidet.Det er sikret blodprøver av bilføreren, og disse er sendt til analyse, sier Guldberg.

Mann i 20-årene til sykehus etter arbeidsulykke

AV   NorgeOgVerdensNytt   (NOVN)  /   Grenland. /  Telemark  /   Porsgrunn /  Fotograf  /   Norge-Og-Verdens-Nytt  /  Telemarksavisa 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PORSGRUNN (09.10) Alle nødetatene rykket ut til Herøya industripark etter å ha mottatt melding om en arbeidsulykke. Det er en mann i 20-åra som har fått syre i nakken.Det melder Sør-Øst politidistrikt på X/ Twitter. Mannen skal ha fått i sår og ble kjørt til sykehus for videre behandling, forteller operasjonsleder Roger Aaser. Politiet undersøker omstendighetene og hendelsesforløpet, melder TA. I forbindelse med ulykken var to ambulanser på plass på stedet, ifølge utsendte fotograf. Politiet opplyser til Norge-Og-Verdens-Nytt (NOVN) at mannen brukte verneutstyr i jobben, men likevel fikk han syre på bar hud og førte til blemmer og fremstår lettere skadet. Klokka 11.06 var politiet ferdige med undersøkelsene på stedet.

 

Foto/ Mauriciio Evensen/ Arkiv

Markering av Verdensdagen For Psykisk Helse

AV   NorgeOgVerdensNytt   (NOVN)  /   Porsgrunn   /  Grenland  /  Telemark /  Fotograf /    Kai Hansen 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Verdensdagen for psykisk helse er en FN-dag som blir årlig markert over hele verden den 10. oktober. I Norge blir dagen markert i perioden uke 39 til 42, og Norges største opplysningskampanje for psykisk helse.Onsdag kveld. 2 oktober, ble dagen markert inne på Ælvespeilet i Porsgrunn. Fotograf Kai Hansen var selvsagt på plass i salen, hvor han knipset mange gode bilder. Årrets2024 kampanje oppfordrer til å sette av 8 minutter til å ringe noen du bryr deg om – hver dag. Forskning viser at det gjør mer for helsa enn vi tror.

 

 

Tips oss / video / bilder: [email protected]  – eller til Mauricio BE: [email protected]

 

 

 

 

Kaffedagen – sosial aktivitet

AV   NorgeOgVerdensNytt   (NOVN)  /   Norge   /  Norge  /  Fotograf  /   Norge-Og-Verdens-Nytt 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hei til alle kaffe-elskere ☕ Første Oktober hvert år blir den internasjonale kaffedagen markert. Idag viser statistikker at nordmenn er blant de mest ivrige kaffedrikkere i verden.Det er folket i Finland som troner førsteplassen, mens Norge kommer på en sterk andreplass.Kaffe er ikke bare en morgenrutine eller en eenergikilde, men faktisk en sosial aktivitet. Selv om nordmenn er kjent for å foretrekke sin kaffe svart, har kaffebarer også blitt en viktig del av kaffekulturen.God kaffedag fra alle oss i redaksjonen NorgeOgVerdensNytt.

Bolla er tilbake i jobb

AV   NorgeOgVerdensNytt   (NOVN)  /   Norge   /  Norge  /  Fotograf  /   Norge-Og-Verdens-Nytt 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Da er endelig Olaug Bollestad tilbake i arbeid som stortingsrepresentant for KrF tirsdag.Det bekrefter Bollestad selv og KrF til  Vårt Land. Fra Tirsdag så trer Stortinget sammen igjen etter sommerferien.Bollestad har vært sykmeldt siden juni i forbindelse med at det har kommet varslinger mot henne på grunn av hennes lederstil. Bollestad gikk av som KrF-leder 22. august og har varslet at hun ikke tar gjenvalg som stortingsrepresentant neste år.Det er nå fint å være tilbake igjen, sier hun i en kort kommentar til NTB.

 

Kvinnens taxi-tur endte med voldtekt

AV   /   Norge-Og-Verdens-Nytt   /   Oslo   /  Oslo  / Fotograf  /    Norge-Og-Verdens-Nytt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

En mann (32), som jobbet som taxisjåfør, møter før jul i Oslo tingrett tiltalt for å ha voldtekt av en kvinnelig (22) passasjer og holdt henne i bilen i halvannen time.17. desember ifjor satte 22-åringen seg inn i en taxi klokka 4.30 for å reise hjem fra byen. Da turen startet skal sjåføren ha forgrepet seg på henne. Mens bilen var i fart, skal han ha voldtatt henne. Det melder Avisa Oslo. Turen fra sentrum til kvinnens hjem tar  15–20 minutter, men kjøreturen varte i halvannen time. Politiadvokat Lo-Johan Dag Melinder sier at sjåføren kjørte andre veier enn direkte hjem til kvinnen.Det var flere stopp underveis, og voldtektene skal ha skjedd fra hun gikk inn i bilen til hun ble sluppet av, sier Melinder.Sjåføren slapp kvinnen av ved hennes hjem rundt klokken 6. Da ringte hun politiet og varslet om hendelsen.Nå er taxisjåføren tiltalt for voldtekt, misbruk av stilling for å skaffe seg seksuell omgang og seksuell handling uten samtykke. Ifølge forsvarer, Knut Ditlev-Simonsen, erkjenner han ikke straffskyld. Mannen må møte i retten 16. desember, og satt av tre dager til saken. Påtalemyndigheten vil legge ned påstand om at mannen mister førerkortet og retten til å drive yrkestransport. Den tidligere sjåføren risikerer inntil ti års fengsel om han blir dømt.

 

Tilsto kone drap – henlagt

AV   /   Norge-Og-Verdens-Nytt  /   Halden    /    Østfold /  Fotograf  /    Privat  /   Norge-Og-Verdens-Nytt 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

HALDEN: Ifjor ble kvinne i 70-årene funnet drept i en leilighet. Hun ble skutt i hodet, og skuddskadene var grunnen til at hun døde, ifølge obduksjonsrapporten.Mannen ble pågrepet og siktet for drap, og tilsto å ha drept kona, men ikke erkjent straffskyld. Riksadvokaten har bestemt at saken henlegges, skriver NRK. Årsaken til henleggelsen er tvil om siktedes tilregnelighet.Rettspsykiatrisk sakkyndige har konkludert med at mannen hadde sviktende virkelighetsoppfatning og svekket sosial kognitiv funksjon da han drepte kona.Bistandsadvokat Ole Richard Holm-Olsen, representerer de pårørende men kommenterer ikke henleggelsen.Forsvarer Ole Edward Hagen ventet at saken ble henlagt.Det er ikke grunnlag for noen reaksjon knyttet til tvungen behandling. Han får god oppfølging i den situasjonen og helsetilstanden er i, sier han til NRK.

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top