Thai-jente (9) døde i frontkollisjon

AV   NorgeOgVerdensNytt  Foto/  NorgeOgVerdensNytt 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En thailandsk jente på 9 år var passasjer i bilen som kolliderte front mot front med en lastebil, på riksvei 7 i Ål i Hallingdal. Nå er hun bekreftet omkommet av skadene som følge av ulykken 11. oktober. Ifølge politiet døde jenta på sykehuset. Det melder politiet i en pressemelding.En kvinne (38) og en mann (49) år omkom også i ulykken. De omkomne var alle thailandske statsborgere og bosatt i Bangkok. Politiet meldte først at ulykken skjedde i Flå, men korrigerer dette til Ål.

Siktet for voldtekt av 15-åring

AV   NorgeOgVerdensNytt  Foto/  NorgeOgVerdensNytt 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

BERGEN: En mann i 30-årene pågrepet og siktet for å ha voldtatt en jente (15) i en av nabokommunene.  Ifølge Bergensavisen skjedde forholdene nylig, og onsdag kveld gikk politiet til pågripelse av den mistenkte. Det er ingen relasjoner mellom mannen og jenta. De skal ha truffet hverandre og vært hjemme hos en av dem da det anmeldte overgrepet skjedde. Mannen erkjenner ikke straffskyld for voldtekt, skriver BA. Fredag ettermiddag fremstilles siktede for varetektsfengslingmPolitiadvokat Linn Skaar Sætre sier at politiet mener det foreligger bevisforspillelsesfare. Han vil begjære seg løslatt, sier forsvarer Marius Wesenberg til avisen.

Eldre kvinne opplevde underslag – sykepleier og advokat dømt

AV   NorgeOgVerdensNytt  Foto/ Wikipedia CC

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nå er to, en sykepleier og en advokat, dømt for grovt underslag og medvirkning til grovt underslag fra en pleietrengende kvinne i 90-årene.Det skriver Økokrim i en pressemelding. Advokaten er dømt for grovt underslag for 7,5 millioner og til fengsel i 2 år og 9 måneder. Sykepleieren er dømt for medvirkning til grovt underslag og underslag av 5,5 millioner og til en fengselsstraff på 2 år og 7 måneder. Det er alvorlig når de som er satt til å passe på pengene til en alderssvekket og sårbar person utnytter hennes tillit ved å svindle til seg store beløp, sier statsadvokat Anne Allum, til NTB. Begge er idømt inndragning av de mottatte pengene.

Legg på røret

AV   NorgeOgVerdensNytt  Foto/  NorgeOgVerdensNytt 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi i politiet har mottatt henvendelser fra flere som har blitt oppringt av et «vanlig» telefonnummer hvor man blir informert på engelsk om at man er «under investigation» av politiet. For å få mer info bes man om å trykke 1. Det melder politiet Oslo.De skriver videre at dette er en relativt ny modus av det som virker å være automatiserte masseoppringninger på engelsk fra det de mener fremstår som et «vanlig»  norsk telefonnummer. Det er ikke farlig å høre denne beskjeden, men hvis man trykker 1 blir man «satt over»  til en person som vil forsøke å svindle deg. Derfor; legg på, skriver politiet. Deres råd er å ikke oppgi personlige opplysninger med mindre du selv har aktivt kontaktet banken, politiet eller andre myndigheter.

Politiet tror på løsning i forsvinningssaken

AV   NorgeOgVerdensNytt  Foto/  NorgeOgVerdensNytt 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Politiet jobber fortsatt med forsvinningen på Lørenskog hvor Anne-Elisabeth Hagen (68) er savnet. Ifølge politiet jobber tiden for dem. Det er spesielt jakten på den eller de som står bak løsepengekravet og sporene fra gjerningspersonene i huset. Vi i politiet har fortsatt tro på at vi vil bringe klarhet i hva som har skjedd med Anne-Elisabeth Hagen. Det forteller politiinspektør Lars Reinholdt-Østbye, til NRK. Ifølge politiet var kvinnens siste kjente livstegn i Sloraveien 4, den 31 oktober år 2018. Så godt som 700 vitneavhør og 6000 timer med video er blant det som vil bli gjennomgått på nytt for nye svar i dagens lys.Vi vet mer og mer hva som kan ha skjedd i huset, men er ikke ferdige med de kriminaltekniske undersøkelsene eller analysene av den informasjonen som ligger i saken, sier Reinholdt-Østbye, til NRK Politiet mener 68-åringen ble drept før hun ble fraktet bort fra huset.Tom Hagen er fortsatt drapssiktet, og andre menn er siktet i saken, får NorgeOgVerdensNytt opplyst. De siktede mener de er helt uskyldige i drapet og forsvinningen.

Blir utvist etter koranbrann

AV   NorgeOgVerdensNytt  Foto/ Wikpedia 2023, CC By-Sa 4.0

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nå får ikke den svensk-irakiske Salwan Momika forlenget sitt oppholdstillatelse i Sverige og vil da bli utvist fra landet. Det opplyser Migrationsverket til TV 4 Nyheterna. Momika har satt fyr på koranen på offentlig sted, noe som har vekket store protester lokalt og internasjonalt.

To kvinner fastlåst og voldtatt

AV   NorgeOgVerdensNytt  Foto/  NorgeOgVerdensNytt 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TRONDHEIM: En mann i 40-årene er dømt til fengsel i 9 år for voldtekt av to kvinner. En  av dem skal ha vært fastlåst i en gapestokk. Dommen fra Trøndelag tingrett er ett år strengere enn aktors påstand på åtte års fengsel.Dommen vil bli anket, opplyser mannens forsvarer til NRK.Mannen ble tiltalt for tre tilfeller av voldtekt mot samboeren, og voldtekt av en annen kvinne. Mannen skal ha hat et «sexrom» med gapestokk i sitt hjem, og samboeren hans var under voldtektene fastlåst i den.Mannen filmet handlingene i skjul, og under etterforskningen tok politiet beslag i om lag 1000 timer med film.De to kvinnene sa ifølge tiltalen at de hadde samtykket til sex, men at mannen gikk lenger enn det som var avtalt. I April ifjor ble mannen pågrepet og varetektsfengslet. I avhør innrømmet han å ha praktisert BDSM og røff sex, men nekter likevel straffskyld for voldtekt og fremholdt at alt var frivillig. I tingretten ble han ikke trodd, hvor retten mente at filmene skildret «en kvinne fylt av åpenbar frykt, angst og utpreget stor hjelpeløshet».

 

Corona-syk Konge må droppe middag

AV   NorgeOgVerdensNytt  Foto/ Tor Atle Kleven 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Søndag meldte Kongehuset at Kong Harald hadde fått påvist corona og ville være sykemeldt frem til han er symptomfri. «Kongen har forkjølelsessymptomer, og oppholder seg hjemme», skrev Kongehuset i en pressemelding. Nå skal Kong Harald være i god bedring etter å ha fått påvist corona, men vil være sykmeldt ut uken, skriver  Kongehuset i en ny pressemelding. Torsdag vil ikke Kongen være på plass under årets slottsmiddag. Den årlige middagen for stortingsrepresentantene på Slottet vil avholdes som planlagt. Kronprins Haakon overtar Kongens vertskapsrolle.

Kvinne funnet død i leilighet – to menn siktet

AV   NorgeOgVerdensNytt  Foto/  NorgeOgVerdensNytt 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En kvinne ble funnet død i et hus i Sarpsborg onsdag kveld. Nå er to menn siktet for å ha hensatt en kvinne i 20-årene i hjelpeløs tilstand, eller å ha unnlatt å gi henne nødvendig helsehjelp.Det opplyser påtaleansvarlig i Øst politidistrikt Torgeir Lutro, til NRK.  To personer skal ha vært til stede i leiligheten da politiet ankom stedet. Disse ble pågrepet, og har følgelig fått status som siktet, sier Lutro til Nrk.

Amélie (26) er savnet – går over i ny søksfase

AV   NorgeOgVerdensNytt  Foto/  NorgeOgVerdensNytt 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  •  Følg  Norge-Og-Verdens-Nytt  på  facebook-

 

 

 

 

 

 

 

 

Siden 24 oktober har Politiet søkt etter den tyske kvinnen. Nå kommer de til å gå over i ny letefase: Søket fortsetter både i dag torsdag, fredag og inn i helga. Likevel går vi nå over i annen fase og leter etter en antatt omkommet person. Det skriver  politistasjonssjef Roar Mordal Hilde i Rauma og Vestnes i en pressemelding.Politiet skriver at de har gjort funn av en sovepose i terrenget som kan ha tilhørt den savnede kvinnen.Vi er kjent med at hun er eier av en slik sovepose. Det er et viktig funn for oss som gir grunnlag for det videre arbeidet, skriver Hilde.

 

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top