Tjener penger på å gjøre barn, unge og voksne mentalt og fysisk syke

AV/    Daniel  DeNiazi   –   Extraavisen.no   Foto/   Jonas Fagereng Jacobsen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stephany La Rosa mener at det går den rette veien nå som Stortinget har vedtatt en ny lov som sier at reklame som inneholder retusjering eller filter skal merkes.Merkeplikter er viktig fordi det er et steg inn i den riktige retningen, det er en start. Det er utrolig mange bedrifter som tjener penger på å gjøre barn, unge og voksne mentalt og fysisk syke, poengterer La Rosa til Extraavisen, og legger til:

 

– Dette mener jeg er galt at en influenser skal få reklamere for eksempel en sminke som gjør at huden hennes blir helt glatt. Det er ikke gale om sminken gjør huden glatt, men når problemet viser at huden hennes har blitt retusjert til å se så glatt ut, så er det først og fremst en reklame som ikke er troverdig.

La Rosa mener at dette påvirker unge mennesker fysisk og psykisk, og at de lar seg bli lurt av reklamer som er basert på retusjering.

 

I juni i år vedtok flertallet på Stortinget en ny lov som sier at influencere må merke innleggene sine om det skulle forekomme retusjering eller filtrerte innhold:

«Annonsør og den som utformer reklame, skal videre sørge for at reklamen der en kropps fasong, størrelse eller hud er endret ved retusjering eller annen manipulering, skal merkes.»

– Det påvirker også mennesker til å bruke penger på noe som ikke er sant, og den tredje effekten er når man kjøper dette produktet og ser at man selv ikke får like glatt hud som influenceren fikk.

 

Lik Extraavisen.no på Facebook!

 

La Rosa stiller seg uforstående når finansieringen blir hovedfaktoren i en reklame som ikke er troverdig. Hun mener at dette skaper et feil bilde.

– Man kan jo stille spørsmålet om hva som skjer med det mennesket som lar seg påvirke – Og hvorfor fikk ikke hun det samme resultatet. Da kan man også stille spørsmål om det er hennes feil?

– Hudsminke er et lite eksempel på større ting, og det som skremmer meg mest er reklame som har med kropp å gjøre. Dette gir et farligere resultat, og det kan gi et katastrofalt resultat.

 

Hun mener at loven som ble innført for èn måned kan stabilisere tilliten mellom bedriftene og kundene, og veilede dem om hva som er autentisk eller retusjert.

 

Stephany LaRosa er for tiden deltaker i Miss Norway og har laget flere innslag om kroppspress for NRK. Hun mener at det er viktig å være en god rollemodell for barn og unge som er i en sårbar situasjon, og kan føle seg presset til å ta valg som kan skade dem i senere tid.

 

– At man nå må merke reklame som er retusjert får bedriftene til å komme ned på jorden og faktisk reklamere for noe som er autentisk, samtidig som det hjelper å forebygge presset når det kommer til urealistiske skjønnhetsidealer.

 

Påvirker reklamer deg?

 

– Jeg tror nok at reklame påvirker oss uansett om vi tror det eller ikke. Noen reklamer er mere disker enn andre, og slik er det bare. Så ja jeg har nok ubevisst blitt påvirket av reklame.

Og hadde du klart å sett forskjell mellom en reklame og et innlegg?

 

– Å se forskjell på reklame og innlegg blir bare vanskeligere og vanskeligere. I dag ser vi at flere prøver på skjult reklame som vi før har blant annet sett i journalistikken, sier La Rosa, som tar legemidler til salgs, som et eksempel.

 

Hun sikter til annonsørinnhold om legemidler, som blir promotert som om det skulle vært en nyhetssak.

– På sosiale medier så blir produkter reklamert for i en sammenheng der det ser ut som det bare er vanlig content som humorvideo eller motetips, Når man ser litt nærmere på der så vil man få et bredere bilde på at det er et målrettet behov bak videoen og innlegget. Målet er selvsagt å selge noe.

Sønnen drepte sin egen mor med kølla – risikerer 18 år bak lås og slå

Foto: Les Haines

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En mann (41) har erkjent og ha drept sin egen mor etter at han slo henne med sin baseball-kølle. Det melder Spaniaaivsen. Det var i mars ifjor at manenn skal ha gått bort til boligen til sin mor på 81 år med en baseball-kølle. Moren var syk og sengeliggende, og hadde ikke noe sjans til å vise motstand da han tok kølla og

 

 

LES  OGSÅ:  Vi beklager

 

 

slo henne til hun ble bevisstløs. På den måten holdt han på til moren til slutt døde. Det var forrige uke at rettssaken fant sted i Elche. Ifølge avsien skal mannen i retten ha innrømmet at motivet for drapet var å unngå å havne i fengsel siden han hadde brutt besøksforbudet ved flere anledninger,

 

 

melder  Spanisaavisen. Da han hadde drept moren sin hadde han forsøkt å rigge det til slik at politiet skulle se ut som at moren hadde vært utsatt for en ulykke. I retten kommer det frem flere uforstående spørsmål om at det kunne være umulig at et skap kunne ha falt over henne og medført flere blåmerker. Mannen risikerer nå 18 år bak lås og slå, melder  avisen Informacìon.

Oddbjørg Morseth (71) ble funnet død etter leteaksjon

Foto/  Andre Wadman

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det var Oddbjørg Morseth (71) som ble funnet død lørdag etter en leteaksjon i Tolga, skriver Innlandet politidistrikt i en pressemelding.Kvinnen var savnet siden torsdag kveld i Tolga kommune i Nord-Østerdal.Navnet frigis i samråd med de pårørende.

Politiet stanset råkjører med spikermatte

Foto/   Norge-Og-Verdens-Nytt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En mann (18) er pågrepet etter at han råkjørte på E6 ved Fauske natt til onsdag. Ifølge politiet brukte de spikermatte for å stanse kjøringen. Det melder  NTB. Det var vitner som observerte bilen i høy fart ved 2-tiden og meldte fra om saken til politiet.

 

 

Først kjørte han sørover på E6, deretter nordover, og da sto vi der, forteller operasjonsleder Kai Eriksen i Nordland politidistrikt til NTB.Den 18 år gamle mannen som ikke hadde førerkort, var alene i bilen. Politiet har i tillegg mistanke om promillekjøring.

Brødreparet fikk feilaktig diagnosen psykisk utviklingshemmet – kjemper fortsatt for erstatning

 Foto/  Andreas Haldorsen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Brødreparet Holøyen kjemper fortsatt for erstatning etter at de feilaktig fikk diagnosen psykisk utviklingshemmet og ble satt under økonomisk verge, skriver NRK.I fjor sommer krevde de to Tolga-brødrene erstatning på til sammen 3 millioner kroner for å ha blitt registrert som psykisk utviklingshemmede uten å ha diagnosen.

Norge-Og-Verdens-Nytt beklager skrivefeil! Og takk til både lesere og Bunnytrash

Foto/    Bunnytrash.blogg.no

 

 

 

 

 

 

  •  Gå inn og følg  Norge-Og-Verdens-Nytt facebook

 

 

 

 

 

SKRIVEFEIL: Det gikk dessverre litt raskt da en av våre ansatte i Norge-Og-Verdens-Nytt  (NOVN) igår skrev denne aktuelle og alvorlige saken om en kvinne som skal ha blitt voldtatt av fire ulike menn. De er alle nå tiltalt for voldtekt og må møte

 

 

i Oslo-tingrett i Desember. Det er satt av seks dager til saken. Da den aktuelle nyhetsartikkelen ble laget så ble det gjort en stor skrivefeil ved å skrive  “Kvinne gråt og skrek mens hun ble voldtatt av “bare” fire menn” i overskriften.Dette beklager vi

 

Skrivefeilen er nå endret

 

på det sterkeste.Vi ble varslet om skrive-feilen av flere av våre faste og trofaste lesere. Itillegg kom vi over at den kjente og poppulære bloggen Bunnytrash.blogg.no også hadde skrevet et eget innlegg om skrivefeilen. Vi har stor forståelse for at bloggeren og våre lesere reagerte over overskriften i saken. Takk til dem alle. Vi har nå endret overskriften.

Nora Emilie Nakken (22) måtte utføre et oppdrag – utsatte sin andre vaksinedose

AV/   Daniel  DeNiazi  –  Extraavisen.no  Foto/  privat /

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

UTSATT VAKSINEDOSEN:  Miss Norway-deltaker og modellen, Nora Emilie Nakken (22) har utsatt sin andre vaksinedose. Årsaken skal være et oppdrag hun måtte utføre i Bodø, samme periode som hun skulle ta sin andre vaksinedose.Det melder  Extraavisen.

 

 

Etter planen skulle Nakken ta sin vaksinedose 25.juni.Det er uklart når  hun skal ta sin andre dose, men har tidligere oppfordret flere folk som er skeptisk til å ta vaksinen.Man leser jo nyheter om at vaksinerte også kan bli smittet til tross for

 

 

NORA-EMILIE:- Vi må snakke mer om psykisk helse

 

 

fullvaksinasjon. Men per nå sies det at 0,05% av fullvaskinerte kan få corona i følge FHI. Dette tallet betrakter jeg som relativt lavt, og velger derfor å stole på at vaksinasjon er det riktige, og at dette vil bidra til at vi kan ta tilbake de normale livene våre, sa Nakken til Extraavisen tidligere.

6,5 tonn kokain er beslaglagt i et kompleks

Foto/   Google.com/maps/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det colombianske militæret nylig har beslaglagt rundt seks og et halvt tonn kokain i et kompleks i den sørvestlige delen av Colombia. Det  melder   Radio Santa Fe. Ifølge kanalen var det

 

 

planlagt at kokainen skulle pakkes og sendes til USA og Europa.Kokainen, maskiner og andre gjenstander som ble funnet på stedet har en samlet verdi på over 9 milliarder amerikanske dollar, skriver Radio Santa Fe.

Advarer om et elefonnummer som utgir seg for å være politiet

Foto/   Norge-Og-Verdens-Nytt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Politidistrikt Øst advarer om telefonnummeret  02702800  som utgir seg for å være politiet i Sandefjord. Norge-Og-Verdens-Nytt  (NOVN) får  opplyst om at de oppringte skal ha blitt spurt om å oppgi sensitive person – og bankopplysninger.Politiet ber ikke om slike bankopplysninger over telefon. Vi anbefaler å avvise disse samtalene, skriver politiet på Twitter.

Gutt (5) rygget på av en bil – sjåføren stakk fra stedet

Foto/   Norge-Og-Verdens-Nytt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PÅKJØRT AV BIL: Tirsdag ettermiddag fikk politiet melding om en fem år gammel gutt som hadde blitt påkjørt utenfor Down Town kjøpesenteret i Porsgrunn. Den unge gutten skal ha blitt rygget på. Føreren av bilen har  forsvunnet fra stedet. Det melder politiet

 

 

LES OGSÅ: Vekter ble angrepet – to er pågrepet

 

 

 

twitter. Videre skriver politiet at gutten skal være oppegående og trolig ikke skadet. Norge-Og-Verdens-Nytt  (NOVN) får bekreftet at gutten ble kjørt til legevakt for undersøkelser. Politiet skriver at de kjenner identitet på bilen, og fører blir avhørt.l.Hendelsesforløpet bak ulykken er så langt ikke kjent.

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top