Bøter til unge kan bli tilbakebetalt

AV    NorgeOgVerdensNytt   –   Norge   /   Norge. /  Fotograf  /   Norge-Og-Verdens-Nytt    –

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Politiet har stanset utskriving av bøter gjennom en app til de under 18 år. Nå vurderer Riksadvokaten om bøter som tidligere har blitt  er ugyldige og må tilbakebetales. Så godt som 2.500 unge mellom 15 og 18 år skal ha fått forenklet forelegg gjennom appen etter at politiet tok den i bruk i år 2020. Det opplyser avdelingsdirektør Bjørn Vandvik i Politidirektoratet (POD) til Avisa Oslo. Hovedsakelig er foreleggene tilknyttet trafikklovbrudd, blant annet for å kjøre flere på elsparkesykler.Politiet har nå stanset utskriving av bøter til mindreårige mellom 15 og 18 år som følge av manglende funksjoner i politiets app. Årsaken til at bøtelegging av unge under 18 gjennom appen ikke er i henhold til lovverket, er at det kun er mulig for én foreldreverge å signere digitalt for å vedta forelegg. Kravet i forskriften er at begge foreldrene må signere. Riksadvokaten skal nå vurdere eventuelle konsekvenser for foreleggene som allerede er utskrevet til mindreårige. Ifølge avisen kan bøter som manglet signatur av to verger, ende med å bli tilbakebetalt ungdommene.

Barn (3) falt ut av et vindu

AV    NorgeOgVerdensNytt   –    Vestfold   /   Horten   /  Fotograf  /    Norge-Og-Verdens-Nytt  –

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

HORTEN: Nødetatene rykket I formiddag ut etter melding om at et barn (3) hadde falt ut av et vindu. Det melder politiet.Treåring var våken da politi og ambulanse ankom stedet.Barnet falt 4,7 meter, ifølge Sør-Øst politidistrikt. Det var asfalt på bakken under vinduet.De meldte først at barnet blir kjørt til sykehus av ambulanse. Men i en oppdatering skriver de at barnet fraktes til Ullevål i luftambulanse. Politiet sier også til Norge-Og-Verdens-Nytt at de vil undersøke omstendighetene rundt dagens ulykke og oppretter sak.

Felte furutrær – dømt!

AV    NorgeOgVerdensNytt   –   Røros   /  Røros /  Fotograf   /    Norge-Og-Verdens-Nytt    –

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nå må Røros kommun betale 70.000 i erstatning etter at de felte fem furutrær på privat eiendom. Det har Trøndelag tingrett besluttet, skriver  NTB. Den ulovlige trefellingen skjedde i oktober 2022. Kommunen var enig i at de skulle betale erstatning for skaden, men var uenig med tomteeier om beløpet.Tomteeieren krevde over 268.000 kroner, mens kommunen ville betale maks 50.000.I tillegg til erstatningen på 70.000 kroner må kommunen betale over 68.000 kroner i sakskostnader.

Kvinne skadet i teltbrann

AV    NorgeOgVerdensNytt   –   Sverige   /  Gøteborg   /  Fotograf  /   Calle Eklund/V-wolf    –

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

GØTEBORG: Fem personer er skadet etter en brann i en teltleir i en skog. Ifølge politiet har en av dem livstruende skader.Det er fem personer som teltet i skogen i to ulike telt, opplyser pressetalsperson Thomas Fuxborg i politiet,til nyhetsbyrået TT.Brannen brøt ut i et av teltene i leiren der en mann og en kvinne var. Begge ble fløyet til sykehus i luftambulanse med alvorlige skader. Kvinnen er i livstruende fare, opplyser Fuxborg.I det andre teltet var det tre menn som også har fått brannskader, men ikke like alvorlige. De ble kjørt til sykehus med ambulanse.Fuxborg sier at brannen etterforskes som en mordbrann. Vi kan ikke utelukke at brannen har vært påtent, sier han.Teltene befant seg i en skog i Mölndal og politiet har sperret av området for undersøkelser.

Pedojegere ga menn juling

AV    NorgeOgVerdensNytt  –  Oslo   /  Fotograf  /   Norge-Og-Verdens-Nytt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pedojegere er siktet for å ha banket opp menn. Guttene er siktet for å ha oppsøkt menn som de mener er pedofile og banket dem opp. Flere av voldsepisodene er filmet og lagt ut på nettet.De fire episodene har skjedd i Oslo, Larvik og Porsgrunn.De har erkjent å ha vært på stedet og at det er utøvd vold og trusler og tatt ting. Alle har erkjent at de visste hva som skulle skje, sier politiadvokat Ingrid Wiik, til NRK.

Dødelig arbeidsulykke skyldtes manglende kontrollsystem

AV   /   NTB)  Sverige  Foto/   Norge-Og-Verdens-Nytt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SVERIGE: Ifjor omkom fem mennesker i en arbeidsulykke.En granskingskommisjon har slått fast at manglende kontrollsystem var årsak til ulykken.De avdøde omkom  da en bygningsheis falt rundt 20 meter i Sundbyberg nord for Stockholm i desember i fjor.Granskingen har vist at det manglet flere skruer og forbindelser som skulle holde de ulike seksjonene i heismasten sammen.Den svenske havarikommisjonen har slått fast at kontrollsystemene som skulle fange opp disse manglene, ikke var på plass.Under ulykken ble belastningen større enn hva konstruksjonen kunne klare uten disse delene. Seksjonene i heismasten løsnet, og heisen falt til bakken fra niende etasje, skriver kommisjonen.

 

Savnet mann er funnet igjen

AV   /  Norge-Og-Verdens-Nytt  (NOVN),  Vestfold  / Telemark  / Sandefjord/ Porsgrunn /   Foto/  Norge-Og-Verdens-Nytt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

VESTFOLD / TELEMARK: En mann i 70-årene fra Porsgrunn var savnet ved Foksrød.Mannen ble sist sett og gikk tur i området ved 18-tiden. Han kom bort fra et turfølge på vestsiden av E18 ved Foksrød. Før klokka 22.30 melder politiet mannen er funnet av SarQueen i det aktuelle området, syd for E18 på høyde med Fokserød. Mannen fremstår uskadd, politiet . Han hadde på seg joggesko, sort bukse og sort kortermet skjorte. Han har rødlig og grått, stort skjegg og grått hår.Politiet søker på de mest aktuelle stedene i nærheten. Klokka 21.30 ble det satt inn flere ressurser i søket. Vi bruker frivillige og SarQueen-helikopter i tillegg til våre egne ressurser som patruljer, drone og hund, skriver politiet. Ifølge politiet har de ikke grunn til å tro at mannen er skadd, men ber folk som har sett en person med like beskrivelse om å ta kontakt på telefonnummer 02800.

Prøvde å rane bensinstasjon

AV   /  NTB   /  Norge-Og-Verdens-Nytt  (NOVN),  Oslo  /   Foto/   Norge-Og-Verdens-Nytt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

OSLO: En mann i 20-årene er tiltalt ette å ha forsøkt å rane en Circle K-stasjon på Økern I Juni med machete. Det melder NTB. Mann skal ha forsøkt, klokken 13.55, å rane til seg kassabeholdningen ved å gå fram til kassen, ta fram en machete og true de ansatte ved å si «gi meg alle pengene eller alt du har» eller lignende.Ransforsøket lyktes ikke fordi de ansatte nektet å gi ham pengene.Mannen kom seg først unna etter ransforsøket, og politiet trappet ned søket etter å ha lett etter ham i rundt tre timer. Vi har ikke fått pågrepet noen ennå. Men vi har en god beskrivelse av vedkommende, videoovervåking av hendelsen og vitneopplysninger, sa operasjonsleder Tor Gulbrandsen i Oslo-politiet,samme dag.Saken mot mannen er berammet Oslo tingrett i oktober.

Ektepar funnet døde – henlagt

AV   /  Norge-Og-Verdens-Nytt  (NOVN),  Trøndelag/   Foto/    NorgeOgVerdensNytt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TRØNDELAG:  I Mars ble det meldt om mistenkelig dødsfall da et ektepar i 80-årene ble funnet døde på en hytte. Nå har politiet  avsluttet saken. De endelige obduksjonsrapportene underbygger at det ikke har skjedd noe kriminelt.Det  politiet i Trøndelag i en pressemelding.Resten av etterforskningen av saken har heller ikke vist at det har skjedd noe straffbart. Begge de avdøde var eldre personer, preget av alderdommen. De pårørende er varslet, og saken avsluttes hos politiet, skriver de.

 

 

Jan Helge Andersen dømt for drapet på Lena Sløgedal Paulsen i Baneheia

AV   /  Norge-Og-Verdens-Nytt  (NOVN)   /    Foto/   politiet   Politiet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Idag ble Jan Helge Andersen dømt til fengsel i to år for drapet på Lena Sløgedal Paulsen i Baneheia 19. mai 2000.Det ikke tvil om at Andersen handlet alene, skriver retten.Det kommer frem i en enstemmig dom fra Sør-Rogaland tingrett, som ble lest opp i sin helhet. Itillegg ble Jan Helge Andersen dømt til å betale oppreisningserstatning på 650.000 til hver av

 

Foto: Mauriciio Evensen / Oslo

foreldrene til Paulsen, 1,3 millioner. Dommer sa følgende i reten: Drap av barn vil alltid være opprivende for foreldrene. Det skaper sjelelige sår som ikke gror, siterer dommer Tor Christian Carlsen fra dommen. I salen forholdt Andersen  seg rolig og så på dommeren da domsslutningen ble lest opp. Dommen mot Andersen betyr at Viggo Kristiansen er uskyldig -og renvasket i Baneheia-saken.

 

 

 

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top