Anna Rasmussen (22) har fått seg en saftig bot på 100.000 kroner

FOTO:  Skjermd/Mammatilmichelle.blogg.no

 

 

 

 

 

 

 

 

STAVANGER:  En av Norges største toppbloggere Anna Rasmussen (22), bedre kjent om “MammaTilMichelle”, har nå fått en saftig bot på hele 100.000 kroner. I følge Forbrukertilsynet har bloggeren hat en god del konkurranser på sin facebook, der hun ikke har delt ut noen av premiene som leserne hennes har blitt lovet. Det skal være snakk om en periode fra 13 mars til 25 mai i år. Rasmussen har bekreftet dette overfor tilsynet. For bare få dager siden fikk Anna Rasmussen et langt brev i posten fra forbrukertilsynet. I brevet blir Stavanger-.jenta informert at hun er ilagt et overtredelsesgebyr på 100.000 kroner for brudd på markedsføringsloven, paragraf 6 om urimelig handelspraksisen. I et nytt brev har 22-åringen fått frist til 18 September til og komme med et tilsvar til forbrukertilsynet. Når tilsvaret er mottatt blir en endelig vedtak fattet. Et langt blogginnlegg forteller Anna Rasmusen om boten, og mener det er veldig urettferdig å få bot for å være litt sent ute med å del ut premier.. Forbrukertilsynet ønsker å slå ned på all lovbrudd, hvor bloggere bryter loven. Vi i “NorgeOgVerdensNytt” har prøvd å komme kontakt med Anna Rasmussen, men hun ønsker ikke å kommentere saken. Via tilsynets nettsider står det klart og tydelig, at det er ulovlig og straffbart å gjennomføre konker eller andre type salgsfremmede kampanjer, og kor folk blir lokket med premiedryss, uten at de likevel ikke får sine premier.  

 

 

 

(NorgeOgVerdensNytt ble kjent med saken via Rasmussens blogg)

Hvem drepte Birgitte Tengs (17) fra Karmøy?

FOTO: politiet/Privat

 

 

 

 

 

 

 

 

BIRGITTE-TENGS-SAKEN: (Karmøy) I Mai 1995 var Birgitte Tengs (16) sammen med venner på en ungdomsfest på besdehuset Karmel på Avaldsnes. Da Birgitte var på vei hjem igjen fra festen ble hun voldtatt og drept av en ukjent gjerningsmann. Etter en lang leteaksjon på dager ble 16-åringens kropp funnet død den 6 mai. Åstedet var på beiteområdet til en sauebonde ved Gamle Sundsveg. Ikke så langt i fra sitt eget hjem. Jakten på en drapsmann har pågått i  langt over 20 år. Etter hele to år ble en antatt gjerningsmann arrestert og siket i saken. Det viste seg å være Birgittes fetter som ble pågrepet og siktet for drapet på Karmøy-jenta. Hele Karmøy var i sjokk. Etter en lang og omfattende rettssak ble fetteren dømt til 14 års fengsel for drap på sin gen kusine. Det førte til splittelse og utfordringer innad familie. Senere ble han frikjent i drapssaken, men han ble likevel dømt til å betale foreldrene til Birgitte en oppreisning. Etter frifinnelsen ble han selv tilkjent erstatning for “tur og svie”. Drapsgåten har vært uløst, og jaktet på en drapsmann har pågått siden den gang. Tv2 har laget en ni episode lange true crime-serie om Birgitte-saken. TV-dokumentarserien “Hvem drepte Birgitte?” har premiere Tirsdag 28 August. Dokumentaren er laget på bakgrunn av boka til forfatter og journalist, Bjørn Olav Jahr. Han har hat regi sammen med filmskaper Bjørn Eivind Aarskog.  Drapssaken om Birgitte Tengs er en av de mest omtalte i mediene. 

Skulle bare selge fotoutstyr, fikk en kniv rundt halsen av kjøper

FOTO:  NorgeOgVerdensNytt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TELEMARK: En mann fra Larvik trodde at han skulle få rundt 30.000 kroner for fotoutstyr av en annen mannlig kjøper. De avtalte dermed og møtes et sted i Porsgrunn for å gjennomføre handelen. Men istedet for å gjennomføre en vanlig handel ble selgeren heler truet og ranet fotoutstyret som han skulle selge. Fornærmede ble truet en med kniv rundt halsen sin.Han ble sendt til legevakten for å sy en del sting på fingeren. Både selger og gjerningsmann møttes via salgstedet  Finn.no hvor utstyret var lagt ut til slags. Hendelsen skal ha funnet sted en gang i år 2015. Politiet ble tilkalt og gjerningsmann senere pågrepet. Politiet startet en etterforskning av saken, og gjerningsmannen ble tiltalt.Partene møttes ved Nedre Telemark tingrett. Den tiltatle har erkjent straffeskyld. Fotoutstyret er aldri funnet. Gjerningsmannen ble dømt til seks måneder i fengsel for ran. I tillegg er han dømt til å erstatte all fotoutstyr, og må betale fornærmede 30.000 kroner i oppreisning. Gjerningsmannen skal tidligere ha gjort  et skadeverk på en barneskole i Skien, og ble dermed også dømt for dette forholdet.     ( Saken er bl.a omtalt i av:  Nrk  Telemark)

Han fantaserte om å ha sex med nyfødt baby

FOTO:  NorgeOgVerdensNytt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ÅLESUND-TINGRETT:  En mann fra Ålesund skal ha fortalt en gravid kvinne via chatterom, at han gjerne ønsket å begå overgrep mot hennes nyfødte baby.  Mannen er en godt kjent innen kultur i byen. Saken pågår akkurat nå i Ålesund tingrett. I tiltalen er det også tatt med oppbevaring av hele 800 overgrepsbilder og 150 filmer med overgrep mot barn. Mannen erkjenner straffeskyld på alle punkter. Forholdene gjelder fra  år  2015 og til 2016. 

Det brøt ut brann i et hus i Åsgårdstrand

FOTO: Vestfold Interkommunal Brannvessen

 

 

 

 

 

 

 

 

VESTFOLD: KL.10.00:  Flere nødetater rykket ut til brann ved et bolighus  i Bakkegaat i Åsgårdstrand. To personer skal ha blitt sendt med ambulanse til sykehuset. Ifølge politiet var det stor røykeutvikling på stedet, og naboer ble bedt om å holde vinduer lukket. Brannvesenet, som stilte opp med flere biler, fikk etterhvert kontroll på brannen. Vi i “NorgeOgVerdensNytt” har vært i kontakt med Vestfold Interkommunal brannvesen, kor fortelle at at brannen har blitt slukket. Taket ble revet opp for å komme lettere til med brannslukking. Ifølge politiet ble huset påført store vannskader og brannskader.  Det var politiet Sør Øst som meldte om saken  på  Twitter.  

 

 

 

  • >  FØLG OSS PÅ FACEBOOK – HER! 

Mann (40) kjørte inn i gjerde, og stakk fra stedet. Funnet igjen av politiet

FOTO: NorgeOgverdensNytt / facebook

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TELEMARK: KL. 19.40:  En person kjørte ikveld rett i et gjerde i et boligområde på Lensmannsvegen i Skien. En beboer og eier av gjerdet tilkalte politiet om hærverket. I følge politiet stakk gjerningsmannen deretter av fra åstedet etter hendelsen. En politipatrulje gjorde lenge søk etter føreren av bilen. Det viset seg senere å være en mann i 40-årene. Det ble tatt en alokoholltest på mannen, hvor han blåste lovlig i alkometer.  Politiet tok inn mannen for prøvetaking. Førerkortet ble også inndratt.  Politiet i Sør  Øst meldte  om saken  via  Twitter.  

 

 

 

 

 

( NB: Foto fra ulykken er i samarb med Nrk.Telemark

 

(FOTO: Nrk.no/Telemark)

I flere år ble jenta (10) utsatt for mishandling av foreldrene

FOTO:  NorgeOgVerdensNytt

 

 

 

 

 

 

 

 

ROMERIKE:  Et foreldrepar fra Romerike er nå tiltalt for mishandling av sin egen datter. De er også tiltalt for medvirkining til vold ved å unnlate å gripe inn.I følge tiltalen har mishandlingen pågått siden jenta bare var fem år gammel. Idag er barnet ti år. Rettssaken mot paret vil først starte i November. Begge foreldrene nekter straffeskyld. I følge politiadvokat Jane Lundstadsveen, ble mishandlingen først ble oppdaget da politiet mottok melding fra barnevernet.

Trafikkulykke med to biler involvert.En kjørt til legevakten

FOTO:  Theo Aasland  Valen 

 

 

 

 

 

 

 

PORSGRUNN: KL.11.20: Det ble idag morges meldt om en trafikkulykke på Skjelsvikdalen i Porsgrunn. Politi og andre nødetater rykker ut. Det var to biler som var involvert i ulykken. Årsaken til ulykken er fortsatt ukjent.  Det er ikke meldt om personskade.  Deler av veien var stengt og redigert at politiet. Det var politiet i Sør Øst  som først meldte om saken  via  Twitter.  

 

 

  • FØLG OSS PÅ FACEBOOK- HER!

To biler kolliderte.En person kjørt til legevakta

FOTO:  NorgeOgVerdensNytt

 

 

 

 

 

 

 

 

TELEMARK: KL. 15.40: Det ble idag ettermiddag meldt om en trafikkulykke. Flere nødetater rykket ut til Hovenggata i Porsgrunn.To biler var involvert i en påkjørsel bakfra.Det er ikkje meldt om store personskade. En person skal ha blitt kjørt med ambulanse til legevakten. Det var politiet i Sør Øst som først meldte om trafikkulykken på  Twitter.  

 

 

 

Var på handletur i matbutikken,ble frastjålet bilen.Den er fortsatt ikke funnet!

FOTO:  NorgeOgVerdensNyytt/

 

 

 

 

 

 

 

TELEMARK-NYTT: For snart 3 uker siden var en lokal kunde inne på en handletur på matbutikken Coop Prix Herre i Bamble. Da kunden senere kom ut fra butikken var bilen plutselig forsvunnet utenfor. Det viste seg at bilen var blitt stjålet. Bil-beskrivelse: Hyunday IZ20, vindrød metallik IX 20 20111 modell. Reg nummer er – NF 47286. Bileieren ringte raskt inn og meldte ifra om tyveriet til politiet. Det er ukjent om politiet har vært på stedet. Biltyveriet skal ha funnet sted på morgenkvisten, Lørdag den 11 August. I følge eieren selv er bilen fortsatt ikke funnet. Saken er under etterforskning. Vi  i “NorgOgVerdensNytt” har igjen vært i kontakt med bileieren. Eier forteller blant annet at all informasjon har blitt  levert inn til politiet. Bilplasseringer mellom bommer osv. Eg har fortsatt ett lite håp ennå, forteller kunden til oss. Eventuelle tips kan rettes til  politiet på  02800.  Det var  politiet i Sør Øst som meldte om saken på  Twitter.  

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top