Nå er mannen (26) tiltalt

AV  NorgeOgVerdensNytt  / Foto/  NorgeOgVerdensNytt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

OSLO: Nå er en mann (26) tiltalt for drapsforsøk og forsøk på grov kroppsskade etter at han angrep to menn med kniv på Ila i juni. Statsadvokatene varsler at det vil bli reist påstand om dom på overføring til tvungent psykisk helsevern når den tiltalte mannen må møte i Oslo tingrett i mai.Det melder Avisa Oslo.Mannen er også tiltalt for trusler og skadeverk etter at han angrep en bil. Ifølge politiet måtte de avfyre varselskudd for å få kontroll på mannen idet han kom mot en betjent med kniven hevet. Mannen hadde før det stukket en ansatt på en institusjon hvor han var bruker og deretter stukket en tilfeldig mann i ryggen i Iladalen.Den ansatte ved institusjonen ble påført et stikk i magen og alvorlig skadd, mens mannen i Iladalen ble lettere skadd. Rettssaken går over to dager i tingretten og starter 30. mai.

Nå er knappen stengt

AV  NorgeOgVerdensNytt  / Foto/  NorgeOgVerdensNytt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

For dere som hadde tenkt innom til butikken for å pante flasker, og donere pengene til Røde Kors, må dere nå vente til vi er i det nye året, 2024.Pantelotteriet nådd myndighetenes omsetningsgrense for i år og må stenge for salg resten av året. Det skriver Røde Kors i en pressemelding.Som kjent drives Lotteriet med tillatelse fra Lotteri- og stiftelsestilsynet, som

 

tillater en omsetning på 360 millioner kroner i året.Grensen en nå nådd, og lotteriet må derfor stanse salget ut året. Røde Kors-knappen blir derfor ikke mulig å trykke på før i 2024.Gjennom året har Røde Kors fått inn over 126 millioner kroner til sitt humanitære arbeid. Vi er svært takknemlige for at stadig flere deltar i Pantelotteriet. Overskuddet går blant annet til

 

vårt lokale arbeid i hjelpekorps, med barn og unge og hjelp til eldre over hele landet. I ei tid med økende behov betyr det enormt mye for vårt arbeid. Vi beklager at folk ikke kan delta nå helt på slutten av året, men håper mange lar tomgodset ligge litt og trykker på «millionærknappen» i det nye året, skriver Anne Bergh, som er generalsekretær i Røde Kors i Norge, i pressemeldingen. Nå håper Røde Kors at myndighetene vil utvide rammene for den årlige omsetningen av lotteriet, slik at Pantelotteriet slipper å bli utsolgt neste år.

Spedbarn bitt i ansiktet av hund

AV  NorgeOgVerdensNytt  /  Foto/  Evan-Amos

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SVERIGE: Et spedbarn (11 mnd)  ble kjørt til sykehuset etter å ha blitt bitt i ansiktet av en hund under en middag fredag kveld i Härryda. Barnet pådro seg skader i ansiktet og fraktet til sykehus, melder politiet.Åstedet ble sikret slik at ambulansepersonellet kunne arbeide trygt og hunden ble låst inne i en bil.Hunden er overtatt av veterinær. Politiet har startet etterforskning for kroppsskade. Det vil også bli sendt bekymringsmelding til den svenske sosialtjenesten.

 

Dyttet ut på togskinnene

AV  NorgeOgVerdensNytt  / Foto/  NorgeOgVerdensNytt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KØBENHAVN: I ettermiddag ble en kvinne (19) dyttet ut på togskinnene på Nørreport stasjon . Politiet etterlyser en gjerningsmann som er mistenkt for drapsforsøk.Kvinnen ble reddet opp av forbipasserende og har det etter omstendighetene bra. Det skriver politiet på X/ Twitter. Politiet har delt bilder av gjerningsmannen, og håper det bidrar til en pågripelse.

Ikke lurt å vippse ekskona

AV  NorgeOgVerdensNytt  / Foto/  NorgeOgVerdensNytt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KRISTIANSAND: Ekskona hadde bursdag og mannen vipset henne1500 kroner. Nå kan han bli straffet for brudd på besøksforbudet han har overfor henne.Noen gaver er mer kjærkomne enn andre, men dette er historien om gaven som mottakeren slett ikke ville ha. Det skriver Avisen Kristiansand.  «Håper du får en fin feiring», lød hilsenen fra eksmannen. Bursdagsbarnet ble så misfornøyd at hun og anmeldte giveren til politiet. Politiet ga eksmannen en bot på 12.000 for brudd på besøksforbudet. Han nektet å vedta forelegget og da det sendt til retten, hvor politiet la ned påstand om at forelegget økes til 14.000.Dom i saken venes om kort tid, skriver avisen.Et besøksforbud kan gå ut på at den forbudet retter seg mot, forbys å oppholde seg på et bestemt sted eller å forfølge, besøke eller på annet vis kontakte en annen person, skriver Store norske leksikon.

Kjørt til sykehus etter boligbrann

AV  NorgeOgVerdensNytt  / Foto/  NorgeOgVerdensNytt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SKIEN: Torsdag kveld rykket  nødetatene ut etter at det brant i en flermannsbolig. Fem personer ble kjørt til legevakt etter å ha pustet inn røyk. En ble person ble sendt til sykehus med brannskader.Politiet fikk melding om brannen klokken 18.41.Brannen skal ha startet i en frityrgryte på et kjøkken. Det var seks personer i huset, som kjøres til legevakten. Dette fordi de har pustet inn en del røyk, skriver Sørøst politidistrikt på X/Twitter..De legger til at én av de seks ble sendt til sykehus med brannskader.

Døde i snøscooter-ulykke

AV  NorgeOgVerdensNytt  / Foto/  NorgeOgVerdensNytt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nødetatene rykket idag ut etter at en person ble funnet ved en snøscooter i Øvre Eiker. Ifølge politiet ble vedkommende funnet i en bekk utenfor veien. Livet sto ikke til å redde.Det var en lokal mann i 40-årene som var alene på snøscooteren, og det er sannsynlig at det skjedde sent i går kveld, skriver poltiet på X. Alle de nærmeste pårørende er varslet.

Greta Thunberg er verdens mest irriterende person

AV  NorgeOgVerdensNytt  / Foto/ Anders Hellberg /

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SVERIGE: Klimaaktivisten Greta Thunberg har sikret seg 2-plass i kåringen av verdens mest irriterende person i 2023. Det stopper ikke hennes fokus på klimaspørsmål. I 2023 giret hun opp liberalaktivismen da hun stilte seg på Israels side i krigen mot Hamas-terrorister. Det melder Fox News skribent Dan Gainor. Han skriver følgende: Hun er som en interseksjonell marionett, som sier ord for ord det rådgiverne hennes forteller instruerer henne til å si. Jeg tviler på at selv venstreorienterte tar henne seriøst. Nå det har gått ti år kommer hun nok til å fortelle naboene om at søppelbøttene deres går for tidlig ut for henting. Den svenske Klimaaktivisten Greta Thunberg ble  først kjent i august 2018 da hun som skoleelev satt utenfor Riksdagshuset i Stockholm med plakaten «Skolstrejk för klimatet».Og helt siden da har hun fått medieoppmerksomhet i Sverige, Norge og resten av verden.På listen over årets mest irriterende mennesker finnes også Bill Gates, NFL-dommere, alle kvinnene i Biden-administrasjonen, Meghan Markle og Prins Harry, og de amerikanske talkshow-vertene.Førsteplassen gikk til Randi Weingarten, og er lederen for amerikanske læreres fagforbund. Hun stakk av med seieren på grunn av hennes flammende motstand til fritt skolevalg, fordømming av konservative foreldre, og andre venstreorienterte standpunkter som hun har frontet på splittende og spissformulerte måter.

NAV-drapet til Høyesterett

AV  NorgeOgVerdensNytt  / Foto/  NorgeOgVerdensNytt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

BERGEN: Til neste uke behandles Nav-drapet i Høyesterett, og da vil den tiltalte motsette seg forvaring. Det melder Bergens Tidende. Abdella Ahmed Haji (41) ble i høst dømt til 21 års forvaring av lagmannsretten.Nav-ansatte Marianne Amundsen ble knivdrept, mens kollegaen Ida Aulin ble alvorlig skadet i kontorlokalene på Danmarks plass.Sist uke ba politiet om å få fengsle 41-åringen videre, noe han ikke samtykket i.Resultatet ble fortsatt varetektsfengsling frem til midten. Retten mener det er nærliggende fare for et nytt alvorlig lovbrudd, skriver BT.

Saken mot Rune Fardal henlagt

AV   Mauriciio Evensen / NorgeOgVerdensNytt  / Foto/  Privat

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ifjor ble den velkjente barnevernaktivisten Rune Fardal, som har over 20 års erfaring med arbeid bak seg, anmeldt og siktet av politiet for å ha publisert videoer som inneholder «sensitive, personlige opplysninger om mindreårige barn. Det kunne VG og-faktisk.no melde etter et intervju med Fardal ifjor. Senere kunne Fardal selv bestride anklagene som ble rettet mot han,og mente at han bare avdekker brudd på menneskerettighetene. Nå er saken henlagt av politiet. Så godt som hele 56 anmeldelser og saker skal nå være henlagt. Det melder aktivisten på sin egen facebook-side, og bekrefter det overfor Norge-Og-Verdens-Nytt (NOVN). Politiet henla den siste saken mot meg den 14 Desember, og det er jeg glad for, forteller Rune Fardal. I sin nye video retter en tydelig sint og opprørt Fardal krass kritikk mot journalistene og  VG redaksjonen som ifjor lagde det han kaller “en drittpakke” oppslag om han i avisen.

 

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top