Filippa (13) og hennes familie med en takk

AV/    Mauricio Evensen   Foto/    Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DANMARK: Filippa (13) og hennes familie takker myndigheter fra håndteringen av bortføringssaken.Det opplyser advokat til danske TV2. Det er stor takknemlighet fra familien og fra min klient når det gjelder myndighetenes håndtering av saken, samt offentlighetens store hjelp, sier Filippas bistandsadvokat Hari Aaby Mandic til Ritzau.Og legger også til at nyheten som kom for dage tirsdag – at den siktede 32 år gamle mannen også er siktet for drapet på 17-åringen Emilie Meng i 2016 – setter hjelpen til myndihgetene og den danske offentligheten i et nytt lys. Bistandsadvokaten understreker at Filippa nå trenger ro.- Nå trenger min klient og familien ro for å bearbeide tankene og følelse som kommer naturlig etter en slik situasjon, sier Aaby Mandic.Den 32-årige mannen er siktet for å ha bortført og voldtatt 13 år gamle Filippa, og drap, voldtekt og bortføring av Emilie Meng (17) i 2016.32-åringen er også siktet for overfall og voldtektsforsøk mot en 15 år gammel jente i november i fjor.

Gravid kvinne slått i magen

Foto/    Øyvind Holmstad

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KARMØY:  En gravid kvinne BLE sendt til sykehus etter at hun ble slått i magen på en bussholdeplass ved kjøpesenteret Oasen. En mann er pågrepet i saken.Det meldte Sørvest politidistrikt ved 14.30-tiden fredag. Politiet er på stedet etter melding om bråk på buss. En person tatt kontroll på, skriver operasjonssentralen.Mannen som skal ha slått kvinnen, lå på bakken da politiet kom til stedet. Han er i 40-årene og ble besluttet pågrepet. Det skal så langt vi kjenner ikke være relasjon mellom mistenkte og fornærmede. Politiet har avhørt vitner og sikret video av hendelsen, melder operasjonssentralen.

Mann funnet død på en parkeringsplass

Foto/    NorgeOgVerdensNytt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

LØRENSKOG: Politiet skriver at de fikk melding om en livløs person, klokken 20.08 fredag. Da ambulansen ankom ble personen konstantert død. Vi etterforsker det som et mistenkelig dødsfall og kriminalteknikere er på stedet.Det melder  Romerikes Blad.Det skal være en voksen mann som er funnet død på en parkeringsplass. På bakgrunn av det har politiet iverksatt etterforskning og vi etterforsker det som et mistenkelig dødsfall, sier innsatsleder Knut Øyvind Kosi i Øst politidistrikt til avise.

Kvinne funnet død – kan være Veronika (35)

AV/   Mauricio  Evensen  Foto/    Politiet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En kvinne ble torsdag funnet død i Akersvannet i Stokke. Nå melder politiet at det kan være Veronika Belgen som er funnet død. Avdøde er ikke identifisert, men vi mener det er sannsynlig at det er den savnede som nå er funnet, opplyser politiinspektør Odd Skei Kostveit i Sørøst politidistrikt.Funnet ble gjort klokken 20.30 torsdag kveld. Kvinnen ble meldt savnet i september 2022. Vi håper at videre etterforskning og obduksjon av kvinnen kan gi oss svar på hva som har skjedd, sier Kostveit.De pårørende er varslet.

Barnehagebrann var påsatt

Foto/    NorgeOgVerdensNytt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

STAVANGER: Fredag kveld bant det i en barnehage.Nå tror politiet brannen var påsatt. Politiet har sikret spor som understøtter teorien at brannen var påsatt skriver politiet.Noen ungdommer ble sett løpe fra stedet etter brannen. Noen av ungdommene som ble sett løpende vekk, er avhørt som mistenkt og knytter seg til handlingen, skriver politiet.De meldte først om brannen ved 20-tiden fredag, og det var flammer på barnehagens tak. Disse slukket politiet selv, ifølge Sørvest politidistrikt. Sak er opprettet og etterforskes videre, skriver politiet.

Politirazzia mot pokerturnering – en pågrepet

Foto/    NorgeOgVerdensNytt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TROMSØ: Politiet har slått til mot det som skal være en stor, ulovlig pokerturning.Det melder iTromsø.En person er pågrepet og siktet. Det er også tatt beslag.Operasjonsleder i politiet, Eirik Kileng sier til VG at det var 30-40 personer til stede i lokalene da politiet aksjonerte.Ifølge VGs opplysninger skal det ha vært flere hundre tusen kroner totalt i omløp under turneringen. Pengene ble oppbevart i en safe i lokalet.

Adriana (12) drept utenfor McDonalds – tre dømt

 Foto/    Politiet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SVERIGE: Tre menn er dømt til livstid i fengsel for drapet på tolv år gamle Adriana i Botkyrka sør for Stockholm i august 2020. Det kom det frem i retten. 12-åringen ble drept da det ble åpnet ild fra en bil mot en menneskemengde utenfor en McDonalds-restaurant.De tre mennene ble av Södertörns tingsrett også funnet skyldige i drapsforsøk på sju andre mennesker som befant seg utenfor restauranten.

Vedum nei til omstridt boligskatt

AV/    NorgeOgVerdensNytt   Foto/    Mauricio  Evensen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nå ønsker Finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) ikke innføre boligskatten som skatteutvalget har foreslått.Det er helt uaktuelt å øke boligbeskatningen vår for vanlige folk, sier Vedum til NRK.Skatteutvalget foreslo blant annet å innføre skatt på fordelen av å bo i egen bolig. Utvalgets forslag kom i desember, men fikk nylig støtte fra NHO som kom med sitt høringssvar.Nå garanterer imidlertid finansministeren at det ikke vil bli innført noen boligskatt. Det skatteregelverket som er på bolig, det ligger fast. Vi ønsker ikke å følge opp det utvalget foreslo, sier Vedum.

Tre personer omkom i trafikkulykke

AV/    NTB    Foto/    NorgeOgVerdensNytt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

INNLANDET: Tre personer omkom i en trafikkulykke i Stange, torsdag ettermiddag. En fjerde person er alvorlig skadd og fraktes til sykehus i luftambulanse.Politiet ble varslet om ulykken, som skjedde på fylkesvei 24, klokka 14.27.En lastebil og en personbil, begge registrert i utlandet, var involvert i ulykken.Tre personer er omkommet, opplyser politiets innsatsleder Mona Øverby til NTB.De tre omkomne og den skadde personen satt i personbilen. Føreren av lastebilen framsto som fysisk uskadd, men ble ivaretatt av helsepersonell. Den skadde er brakt til Ullevål sykehus i luftambulanse.De pårørende var torsdag kveld ikke varslet.Veien ventes å bli åpnet igjen mellom klokken 22 og 23. Krimteknikere og ulykkesgruppa til Statens vegvesen var torsdag kveld på stedet. De undersøker hendelsesforløpet og arbeider med identifisering, sier operasjonsleder Atle Bernhoft von Obstfelder i Innlandet politidistrikt til NTB.Både vitner og føreren av lastebilen avhøres om hendelsesforløpet.

Kvinnen i fryseboksen er identifisert

 Foto/    politiet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nå bekrefter påtalemyndigheten at kvinnen som ble funnet død i en fryseboks i Värmland, er identifisert som den siktede nordmannens samboer.Varetektsfengslingen for mannen utløper fredag, og påtaleansvarlig Linda Karlsson.Det opplyser til Nya Wermlands-Tidningen at hun vil be om at den forlenges med to uker.Mannen er siktet for likskjending og mistenkt for drap. Han har erkjent likskjending, men nekter for drap.56-åringen ble pågrepet 16. mars etter at politiet fant en død norsk kvinne i fryseren i mannens bolig i Årjäng i Värmland i Sverige. Kvinnen hadde da vært død i flere år. Ifølge Aftonbladet skal hun ha dødd i 2015.Nordmannen er tidligere straffedømt i Norge for vold, sedelighetsforbrytelser og flere tilfeller av promillekjøring. Ifølge flere medier er han også straffedømt i Sverige.

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top