Bror voldtok egen søster

AV   Norge-Og-Verdens-Nytt. Foto/  Norge-Og-Verdens-Nytt 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

OSLO-TINGRETT: En mann i 20-årene er dømt til tre års fengsel for å ha voldtatt storesøsteren sin. Overgrepet skjedde for flere år siden, men søsteren ventet med å anmelde broren fordi hun syntes det var vanskelig å anmelde sin egen bror. Det melder Nettavisen. Dommen har blitt godtatt, og han er utrolig lei seg for situasjonen, sier forsvarer Johannes Wegner Mæland til avisen, Kvinnen sliter psykisk etter hendelsen. Også mannen er sterkt preget av hendelsen, oplyser forsvarer.I tillegg til fengselsdom er broren dømt til å betale søsteren 260.000 kroner i erstatning.

Trener dømt for overgrep

AV   Norge-Og-Verdens-Nytt. Foto/  Norge-Og-Verdens-Nytt 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En kampsporttrener er dømt til fengsel i 2 år og 6 måneder for overgrep mot jenter han trente. Treneren ble tiltalt for å ha misbrukt sin stilling for å få seksuell omgang og seksuell omgang med mindreårige under seksuell lavalder. Mandag ble mannen dømt på begge punkter av Hordaland tingrett,melder NRK.. Han må itillegg betale oppreisning på hele 550 000 til de tre fornærmede, samt erstatning på 100 000.Han fratas retten til å være trener for jenter under 18 år over en periode på fem år.

Familien mener Veronica (35) ble drept

AV   NorgeOgVerdensNytt  – Mauriciio Evensen. /  Foto/  Politiet 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

VESTFOLD: Veronika Belgen (35) ble funnet død i Akersvannet i Stokke i juli 2023. Ifølge politiet ga ikke obduksjonen sikre svar på dødsårsaken. Avdødes nærmeste pårørende mener Belgen har vært utsatt for en kriminell handling. Vi er ganske overbevist om at det dreier seg om et drap, sier Belgens lillesøster til NRK.Per nå har ikke politiet konkludert at det ikke har skjedd noe straffbart, og jobber fortsatt med å finne ut hva som skjedde da 35-åringen ifølge politiet  ringte kvnnen politiets nødnummer to ganger samme natt som hun forsvant. I nødsamtalene, fra to ulike mobilnumre, skal hun ha sagt at hun var kidnappet. Politiet rykket likevel ikke ut.I forkant av forsvinningen skal Veronika ha chattet med flere personer. Ved hjelp av Messenger skal politiet ha kartlagt hvem disse personene var.Vi har fått ut innholdet og har avhørt flesteparten av de hun snakket med. Det gjenstår å snakke med en eller to av dem, opplyser politiinspektør Odd Skei Kostveit i Sør-Øst politidistrikt, til NRK.Det siste livstegnet fra kvinnen skal ha vært 30. juli 2022. Mobiltelefonen slo inn på en basestasjon i nærheten av Akersvannet. Siste observasjon ble gjort i Stokke sentrum samme dag hun forsvant.

 

Politiet bevæpnet 17 Mai

AV    NTB  /  NorgeOgVerdensNytt   (NOVN)  /   Norge  /   Foto/   NorgeOgVerdensNytt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Politiet vil fremover være bevæpnet i enkelte perioder ved arrangementer, merkedager og høytider, som for eksempel 17. mai.Bevæpning er her viktig som forebyggende tiltak og for å sikre en rask og effektiv respons fra politiet for å redusere skadeomfanget ved et angrep. Det opplyser beredskapsdirektør Tone Vangen i Politidirektoratet i en pressemelding.Norge og verden rundt oss er i en krevende sikkerhetssituasjon, skriver Politidirektoratet. PST vurderer at folkerike mål med få eller ingen sikringstiltak er de mest utsatte terrormålene. Det er likevel viktig å si at verken politiet eller PST er kjent med konkrete trusler om terror, sier Vangen.Bortsett fra 17. mai, kan ikke politidirektoratet si noe mer om hvor og når politiet kommer til å bære våpen.Vi kan ikke si hvor og når fordi det vil være lokale vurderinger knyttet til arrangementer i de enkelte politidistriktene, sier Vangen.Nå oppfordrer Politiet alle til å delta på arrangementer som vanlig.

I helga ble ekteparet Astrid og Thor Hesselberg Årets Gulsetter – vi ble både glade og overrasket

AV    NorgeOgVerdensNytt  (NOVN)  /   Skien  / Gulset  /  Grenland  /   Foto/   NorgeOgVerdensNytt / NOVN

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

GRENLAND-NYTT: I helgen var det nemlig klart for Gulsetdagen, og Skiens største bydel feiret seg selv. Oppe på stor scenen var det dukket for blant annet ulike underholdning og teater. Både inne og ute var det ulike salgsboder og salg av mat og drikke.Gulset ungdomsskole sto også med salgsbod hvor de solgte egenproduserte smykker som var til inntekt for Sykehusklovnen.

 

TIPS, bilder, videoer, leserinnlegg, leserbrev og debattinnlegg? Send til [email protected] –  eller  på  facebook

 

Foto: Norge-Og-Verdens-Nytt

 

Smykkene ble laget av innsats for andre elever (Valgdag,)ved u-skolen.Helt på slutten av dagen ble utmerkelsen av «Årets Gulsetter» delt ut.I år gikk faktisk ikke prisen til bare én person, men nemlig til to personer.Da ekteparet Astrid og Thor Hesselberg møtte opp på begivenheten på Gulsetdagen, viste ingen av dem noen ingenting

 

om den velkjente prisen. Men da tidligere daglig leder for Nærmiljøsenteret, Gisle Lunde, og tidligere ordfører for byen, Hedda Foss Five, gikk opp på scenen og holdt sin tale, begynte paret å ane noe på gang.Vår journalist og fotograf i Norge-Og-Verdens-Nytt var selvsagt på plass.Mens en av dem møtte mennesker i

 

krise som psykiatrisk sykepleier, sørget for kaker til kaffen, blomster til alteret og var frivillig på «Etter Skoletid», var den andre personen fast 17.mai taler på Gulset i mange mange år. Han var også utnevnt av Kongen i Statsråd som Gulsetbyens første sokneprest i år 1983 og ble kjent i hele Norge som «Gulset-presten» som bad for syke. Og Årets Gulsetter 2024 er jo

 

selvsagt ekteparet Astrid og Thor Hesselberg, erklærte Hedda Foss Five.Hun delte ut prisen sammen med daglig leder Gisle Lunde i Gulset nærmiljøsenter.Vi ble både overrasket og glade for å få tittelen, forteller det blide paret Astrid og Thor Hesselberg, til Norge-Og-Verdens-Nytt (NOVN). Ingen av dem ante som sagt ingenting, men det begynte raskt å gå opp for de begge da

 

ting ble gjenkjennelig i talen.De ble tydelig satt ut. Nå som det har fått sunket litt inn er det en ære og en glede og få denne utmerkelsen hvor vi har bodd store deler av livet, sier Astrid. Det har vært et privilegium å bo på Gulset, være en del av menigheten og følge samfunnet her. Det er godt å få en forståelse av at det har betydd noe for folk og stedet, sier ekteparet. Jeg vi

 

Foto: Mauriciio Evensen

 

.absolutt si at bydelen har veldig mye å takke ekteparet for, forteller Gisle Lunde.De la på mange måter grunnlaget for det moderne Gulset vi har i dag, sammen med Per Hansen som kjøpmann og ildsjelene i Skolemusikken oogIdretten.I sin talen påpekte Lunde at de har forsterket dugnadsånden og frivillighetskulturen på Gulset. Helt fra Hesselberg ble ansatt som sokneprest var de pådrivere for å bygge opp menigheten.Ikke minst selve Gulset kirke, som var en langvarig prosess med mye dugnadsarbeid og stå-på-vilje.

 

 Her er tidligere vinnere av utmerkelsen ÅretsGulsetter: 

2012 Per ”Isenkram” Isaksen,

2013 Gunleik Haugom,

2014 Jan Petter Halvorsen

2015 Bjørn Halstvedt.

2016: Faduma og Saynab Guleed

2017 Gulsethagens venner v/ Oddfrid Løvdal

2018 Jorunn Bech

2019 Jonis Josef

2020 Kim Aas, rektor på Stigeråsen skole

2021 Ikke utdelt

2022 Gulset Skolemusikk

2023 Hege Nordang – Street Food

2024 Astrid og Thor Hesselberg – Gulset kirke

Barnemishandling med håndkle – Gjert Ingebrigtsen er tiltalt

AV   Mauriciio Evensen  Foto/ Ssu • CC BY-SA 4.0

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det er nå tatt ut tiltale mot Friidrettstrener Gjert Ingebrigtsen (58), og gjelder ikke en av de tre løperbrødrene, men et yngre medlem av familien.Det melder VG . Alle etterforskningsskritt er gjennomført, og det er foretatt en påtalevurdering av saken, sier politiinspektør Terese Braut Våge til NRK. Tiltalen skjer etter at Jakob, Filip og Henrik Ingebrigtsen avslørte i en VG-kronikk om sin oppvekst preget av vold og kontrollerende adferd fra faren. Selv har Gjert Ingebrigtsen avvist påstandene som grunnløse. Politiet startet etterforskning mot ham i oktober. Ingebrigtsen vil ikke bli akkreditert til sommer-OL, bekrefter Olympiatoppen til NRK.Dette er en trist sak for alle involverte. Den må nå få gå sin gang i rettsapparatet, sier Tore Øvrebø, toppidrettsjef i Olympiatoppen til kanalen. En person som er tiltalt for mishandling i nære relasjoner, bil ikke være aktuell for å bli akkreditert i den norske troppen til OL, sier Øvrebø.

Falske håndverkere lurer deg

AV    NorgeOgVerdensNytt   (NOVN)  /   Norge  /  Nettpatrulje  Øst  /   Foto/   NorgeOgVerdensNytt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lørdag går Politiets nettpatrulje i Øst ut på sin egen nettside hvor de advarer mot falske håndverkere. Ifølge politiet dukker useriøse håndverkere opp og prøver å lure deg, foreldrene- eller besteforeldrene dine. De ringer på og påstår at de har oppdaget problemer på huset ditt, og tilbyr seg å hjelpe til med å utbedre det til en svært gunstig pris, skriver politiet. Takker du ja, så dukker problemene opp ganske så raskt.For før du vet ordet av det blir én reparasjon til mange reparasjoner fordi det stadig dukker opp flere ting på huset som de mener må repareres.Det vi har fått vite er at håndverkerne tar forskuddsbetalt og også gjerne skaffer seg tilgang til nettbanken din og tømmer kontoen for penger, skriver de.Arbeidet som er utført på huset ditt er gjerne av svært dårlig kvalitet eller direkte ødeleggende for huset ditt.Ikke bli lurt! Dere må Si nei til tjenester som du får tilbudt på døren, og opplys dine eldre familiemedlemmer slik at de heller ikke blir svindlet, skriver politiet.

Ung mann hentet på bussterminalen av flere politipatruljer

AV    NorgeOgVerdensNytt   (NOVN)  /   Skien  /  Grenland  /   Foto/   NorgeOgVerdensNytt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SKIEN:  Fredag ettermiddag mottok vi i Norge-Og-Verdens-Nytt (NOVN) flere tips om at flere politipatruljer ankom Landmannstorget.To av våre journalister og fotografer ankom raskt stedet.En ung mann i antageligvis 30-årene satt rolig på byssterminalen og tastet på mobilen sin, mens han ventet på en eller annen buss. Utfra antrekket (og en tydelig logo på jakken) skulle han enten på jobb eller hjem fra jobb.To betjenter gikk ut av en av patruljebilene og rett bort og pratet med mannen.Uten noen form for dramatikk fikk de med seg mannen bort i et eget hjørne.Der satt de og pratet sammen i omlag cirka 5-10 minutter.Mannen ble så etterhvert tatt med videre. Ifølge politiet var de ute på ett oppdrag som skal ha handlet om helse. Men slik hele situasjonen / hendelsesforløpet så ut for både vår utsendte og flere vitner på stedet, virket det ikke ut som at det handlet om helse.

 

Det er IKKE politiet som ringer

AV    NorgeOgVerdensNytt   (NOVN)  /   Agder  /   Foto/   NorgeOgVerdensNytt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Idag har politiet i Agder mottatt flere telefoner fra personer som er blitt oppringt av noen som oppgir å ringe fra Økokrim,Politiets cybersenter eller politiet.I samtalen har de blant annet blitt forespurt om kontoinformasjon, koder og kortnummer da deres kontoer er blitt «hacket». Det er IKKE politiet som har ringt noen av disse, opplyser Agder politidistrikt i politiloggen. De er klar på at at oppringningene er en ren forsøk på bedrageri.Det er nå veldig viktig at ingen oppgir kontoinformasjon, koder, bank-id, fødselsnummer eller annet. Det kan føre til «tapping» av kontoer, skriver politiet. Vi spør aldri om slikt på verken telefon eller epost, skriver politiet.

Politiet advarer mot farlige piller

AV    NorgeOgVerdensNytt   (NOVN)  /    Horten  /   Vestfold   /   Foto/   NorgeOgVerdensNytt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

VESTFOLD: Nå har politiet i Horten gjor en del beslag av tabletter som kan være livsfarlige. Det melder NRK Telemark. Ifølge politiet knyttes samme pillene til flere dødsfall i rusmiljøet i Bodø. Det har blitt gjort beslag av tablettene bensedin og ksalol hos en mann.Vi vil nå advare mot pillene og forebygge overdosedødsfall, sier Jan Frode Johannessen, leder for etterforskningsseksjonen, til NRK. De nevmte illene er sterkere enn de tradisjonelle benzodiazepinene som blir solgt i Norge.

 

Foto: Politiet

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top