Gutt (7) funnet bundet fast til sengen – faren er pågrepet

Foto/     NorgeOgVerdensNytt

 

 

 

 

 

 

 

  •  Følg  Norge-Og-Verdens-Nytt  på  facebook   –  Få flere lesere  her  og  her

 

 

 

 

 

 

 

En gutt ble søndag kveld funnet skadd og bundet fast til en seng i en leilighet i Bergen. Nå er er guttens far pågrepet og siktet for grov barnemishandling. Det melder Bergensavisen. Ifølge politiet blen gutten funnet med skader og sår over hele kroppen, bundet fast til en seng. Gutten skal ha blitt mishandlet og holdt fastbundet i flere timer, skriver avisen. Tirsdag ble faren varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud. Fengslingsmøtet ble holdt for lukkede dører.  Han erkjenner ikke straffskyld og begjærte seg løslatt, sier forsvareren, advokat Bertil Rønnestad til BA. Politiet vil ikke si noe om hvem som meldte fra, hvordan barnet ble funnet og guttens tilstand.Jeg kan ikke si noe mer om saken på nåværende tidspunkt av hensyn til etterforskningen, sier politiadvokat Sven Arne Dahl-Michelsen, melder NTB.

Mor i 70-årene mishandlet – to søstre er siktet i saken

Foto/    norgeogverdensnytt

 

 

 

 

 

 

 

  •  Følg  Norge-Og-Verdens-Nytt  på  facebook   –  Få flere lesere  her  og  her

 

 

 

 

 

 

 

To søstre i 70-årene er pågrepet for å ha mishandlet sin mor. De to er varetektsfengslet. Det melder  Østlendingen. De to er siktet for overtredelse av straffelovens paragraf 282, mishandling i nære relasjoner. Et lovbrudd med en strafferamme på seks års fengsel. Politiet har gjennomført innledende avhør av begge de siktede. Fornærmede er ennå ikke avhørt, opplyser politiadvokat Ingrid Hagen i Innlandet politidistrikt til avisen.Hun sier volden skal ha skjedd ved flere anledninger. Det er tale om flere episoder involverende vold og/eller andre krenkelser, opplyser Hagen.Tingretten besluttet å varetektsfengsle søstrene en uke med brev- og besøkskontroll, sistnevnte ikke ut over 9. august.

Tre menn er siktet for svanemishandling

Foto/    Sosiale medier

 

 

 

 

 

 

 

  •  Følg  Norge-Og-Verdens-Nytt  på  facebook   –  Få flere lesere  her  og  her

 

 

 

 

 

 

 

STAVANGER:  Politiet har siktet to menn i svanemishandlingen. En ny video har offentliggjort der det viser at tre menn er involvert.Det melder  VG. Sørvest politidistrikt har startet etterforskning av mulig dyremishandling. Det skjer etter at en video av to menn som sparker og drar svaner i halsen ble kjent.Hendelsen skal ha funnet sted ved Breiavatnet i Stavanger sentrum. Det ligger et kort stykke fra bussterminalen. De gikk til angrep ved å løpe mot svanene som et «overraskelsesangrep», så jeg fortsatte å filme, sier et vitne som har filmet hendelsen til avisen.

Dronning Elizabeth i sorg

Foto/     Joel Rouse/ Ministry of Defence / defenceimagery.mod.uk

 

 

 

 

 

 

 

  •  Følg  Norge-Og-Verdens-Nytt  på  facebook   –  Få flere lesere  her  og  her

 

 

 

 

 

 

 

Dronning Elizabeth er i sorg etter at hennes barndomsvenninne Lady Myra Butter (97) døde.Det melder  People Magazine. Butter var nær venninne med den 96 år gamle regenten hele livet. Dronningen og henner avdøde søster, prinsesse Margaret, deltok i Lady Myras bryllup til majoren David Butter i 1946.Senest i fjor fortalte Lady Myra den britiske avisen The Telegraph om forholdet til dronningen som hun tok svømmetimer sammen med. Dronningen sa at det er veldig lenge siden. Vel, det er det sannelig, jeg tror jeg var 12. Jeg er heldig på den måten. Hukommelsen min er god og det samme er hennes, sa Lady Mary til avisen.Hun mintes også sosiale samlinger der jenter ble hentet til Buckingham Palace for å være med dronningen. Det var en fin miks, noe som var hyggelig. Noen venner, familie og personer knyttet til nyhetsbildet rundt de kongelige, som barna deres.Den avdøde var kusine av dronningens ektemann, avdøde prins Philip. Hun fremhevet i intervjuet dronningens humoristiske sans. En svært god humor som hun har hatt hele livet.De siste årene har dronning Elizabeth – naturlig nok alderen tatt i betraktning – mistet en rekke venner. Den eldste av dem ble 101 år gammel.

Stor økning i cruisetrafikk til Oslo

Foto/    Illustrasjon /ND44

 

 

 

 

 

 

 

 

  •  Følg  Norge-Og-Verdens-Nytt  på  facebook   –  Få flere lesere  her  og  her

 

 

 

 

 

 

 

I løpet av år kommer 171 cruiseskip med 425.000 passasjerer til Oslo, hvor 80 av skipene kommet så langt. Sammenlignet med året før pandemien er det en stor økning i cruisetrafikk til hovedstaden. I 2019 kom 123 cruiseskip med 234.000 passasjerer om bord, skyldes økningen blant annet Ukraina-krigen. Det melder  Avisa Oslo. Både Russland og St. Petersburg pleide å være en populær cruisedestinasjon. Krigen har gjort det uaktuelt for mange rederier.Kort tid etter krigens utbrudd mottok Oslo Havn 40 nye cruisebookinger.De fleste av skipene kommer til byen på dagsbesøk. Også til 2023 regnes Russland som en uaktuell reisemål, og allerede har 154 skip meldt sin ankomst.

Politiet etterfosker to menn som mishandlet svane

Foto/    Sosiale medier

 

 

 

 

 

 

 

  •  Følg  Norge-Og-Verdens-Nytt  på  facebook   –  Få flere lesere  her  og  her

 

 

 

 

 

 

 

 

Politiet i Stavanger etterforsker en hendelse hvor to menn skal ha mishandlet svaner ved Breiavannet i Stavanger sentrum onsdag kveld. Det skriver politiet Sør-Vest politidistrikt i en pressemelding. Politiet har video som viser hendelsen, men foreløpig har vi ikke identifisert de to mennene, sier jourhavende jurist Per Terje Brundtland i pressemeldingen.Videoen deles hyppig i sosiale medier, hvor det opplyses om at svanene skal være drept. Politiet kjenner ikke til dette.

Justin Bieber blir slaktet

Foto/    Joe Bielawaflick

 

 

 

 

 

 

 

  •  Følg  Norge-Og-Verdens-Nytt  på  facebook   –  Få flere lesere  her  og  her

 

 

 

 

 

 

 

TRONSHEIM:  Søndag spiller Justin Bieber på Leangen Travbane. Ifølge danske anmeldere blir konserten nok ingen stor opplevelse.Onsdag kveld spilte Bieber på Smukfest i Danmark.«Sett bort fra entusiastisk stemning under gjennombruddshiten ‘Baby’ var det ikke mye positivt å skrive hjem om, da Bieber spilte en langdryg konsert, som rask fikk folk til å gå». Konserten irriterende ble ofte avbrutt av små pauser, og kaller den for en «ørkenvandring», melder avisen B.T. «Superstjernen var overraskende ordinær og helt uten den auraen man bør forvente av en gutt som er større enn Jesus», skriver Ekstrabladet. Stemningen sies også ha vært dårlig blant publikum, som fikk god plass å boltre seg, da det ikke var tettpakket foran scenen, ifølge Ekstrabladet. BT ga konserten terningkast to.Den siste tiden har Bieber slitt med sykdom, og da han landet i Danmark kom han slepende på et intravenøs-stativ.

Tre drept og seks såret med kniv i en barnehage

Foto/    Kjetil Ree – illustrajon

 

 

 

 

 

 

 

  •  Følg  Norge-Og-Verdens-Nytt  på  facebook   –  Få flere lesere  her  og  her

 

 

 

 

 

 

 

KINA:  Politi har pågrepet en mann og mistenkes for å ha drept tre mennesker og såret seks andre med kniv i en barnehage i Jiangxi-provinsen sør i Kina. Det var Shanghai Daily som meldte saken på Twitter. Mannen ble pågrepet tolv timer etter angrepet samme morgen, opplyser politiet i fylket Anfu.Han flyktet fra åstedet og gikk i skjul etter angrepet, ifølge politiet, som ikke oppgir noen detaljer om ofrenes identitet eller alder. Ett av ofrene var at barn og at gjerningsmannen antas å ha vært bevæpnet med kniv, melder Avisa Global Times. Kina har skjerpet sikkerheten etter en rekke dødelige angrep mot skoler og barnehager de siste årene. Rundt 100 barn og voksne er blitt drept og flere hundre såret det siste tiåret i slike angrep.Ifølge myndighetene var de utført av enslige gjerningspersoner som var psykisk syke eller motivert av misnøye med samfunnet.Privatpersoner får ikke eie skytevåpen i Kina, og de fleste angrep utføres med kniv, hjemmelagede eksplosiver eller bensinbomber.

Lisa`s drapsmann er drept

Foto/    politiet

 

 

 

 

 

 

 

  •  Følg  Norge-Og-Verdens-Nytt  på  facebook   –  Få flere lesere  her  og  her

 

 

 

 

 

 

 

Mannen som var dømt til livsvarig fengsel for drapet på den svenske Lisa Holm (17) i 2015, Nerijus Bilevicius, er drept av en medfange i Litauen. Det melder avisen Diena.  Mannen skal ha blitt angrepet med kniv av en medfange i fengselet i Marijampole, og dan døde av skadene.Bilevicius ble dømt til livsvarig fengsel i Sverige i 2016. Han ba senere om å få sone straffen i hjemlandet Litauen og ble overført i 2018.Lisa Holm forsvant på kvelden 7. juni 2015, etter at hun hadde stengt kafeen i Kinnekulle utenfor Lidköping der hun jobbet. Fem dager senere ble hun funnet delvis avkledd og drept i et klesskap i en brakke bare noen kilometer fra kafeen.Bilevicius nektet for å ha noe med drapet å gjøre, men ble dømt etter DNA-funn på jentas klær.

Mann tiltalt for å ha drept sin far i et parkeringshus

Foto/    Mauricio  Evensen

 

 

 

 

 

 

 

  •  Følg  Norge-Og-Verdens-Nytt  på  facebook   –  Få flere lesere  her  og  her

 

 

 

 

 

 

 

BERGEN:  En mann i 30-årene er tiltalt for å ha drept sin far i et parkeringshus i bydelen Loddefjord. Det melder Bergens Tidende. Offerets sønn er tiltalt for drapet og for kroppsskade, opplyser Statsadvokatens kontor i en pressemelding. Avdødes kone som også var på stedet ble skadet. Politiet har ikke funnet et klart motiv for drapet, men mener det virker planlagt, skriver BT.Mannen er blant annet tidligere dømt for å ha kjørt rundt i Bergen sentrum, på tross av at han ikke hadde førerkort. I bilen hadde han syv såkalte molotovcocktailer, brannbomber, i tillegg til 3,28 gram amfetamin.En tilsynsrapport har konkludert med at den drapstiltalte mannen ikke fikk forsvarlig helsehjelp.

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top