18-åring dømt for butikkran

  Foto/    NorgeOgVerdensNytt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

STAVANGER: En gutt (18) er i Sør-Rogaland tingrett dømt til 1 år og 4 måneders fengsel for å ha ranet en matbutikk.Ranet fant sted på Rema 1000-butikken på Jernbanelokket i Stavanger 28. mai fjor. Det melder Stavanger Aftenblad. En annen 18-åring var også tiltalt for ranet, men en enstemmig rett frifant ham.Ifølge dommen tok den dømte 18-åringen på seg en finlandshette før han gikk inn i butikken. Der truet han ifølge dommen den ansatte og en kunde med en softgun, før han forlot butikken med penger fra kassen.18-åringen er straffedømt for en rekke tidligere forhold, inkludert ran av en butikk i 2021. Den gangen ble han dømt til ungdomsstraff, men da vilkårene ble brutt, ble dommen omgjort til åtte måneders fengsel.Mannens forsvarer, advokat Ørjan Eskeland, sier at dommen vil bli anket.  Dommen kommer til bli anket både når det gjelder straffeutmåling og erstatningen, sier Eskeland til avisen.

Taxisjåfør kjørte med slange i bilen

Foto/    Wikipepdia  CC

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

BERGEN:  Sidne forrige har en taxisjåfør kjørt rundt med en slange i bilen. Det melder TV2. Nå står bilen parkert i påvente av at en ansatt fra Akvariet gjennomsøker bilen og forsøker å få slangen ut. Sjåføren har selv beskrevet at slangen er på størrelse med en stor hoggorm.Taxisjåføren forteller til kanalen at han hadde med seg en passasjer med slange for noen dager siden.Så synes jeg han sa «Hvor ble det av slangen?». Han kom noen dager etter og spurte hvor den var. Og nå så jeg den krype fra gulvet og opp bak hanskerommet, sier sjåføren.

Frifunnet i skiulykke-søksmål

  Foto/    Andrea Raffin

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Skuespiller Gwyneth Paltrow (50) er nå fifrunnet i å ha kjørt på og skadet en mann i alpinbakken i 2016, slik som tidligere og pensjonerte legen Terry Sanderson (76) hevdet.Det har juryen kommet frem til i i rettssalen i Utah natt til fredag norsk tid. Det melder flere amerikanske medier.Samtidig som Sanderson har hevdet at Paltrow kjørte på henne, har skuespilleren fastholdt at det var omvendt – det var hun som ble påkjørt av Sanderson.Sanderson brakk flere ribbein og ville ha 3,3 millioner i erstatning, men endte med å ikke få noen ting.Paltrow gikk til motsøksmål på 1 dollar. Noe hun nå får.

Politiet fant 820 kilo kokain på Bama-anlegg

AV/    NorgeOgVerdensNytt ,Oslo   Foto/  Mauricio Evensen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ja jeg kan bekrefte at beslaget ble gjort på et Bama-anlegg i Oslo. Dette er en svært alvorlig sak som er under etterforskning av politiet, opplyser kommunikasjonsdirektør Pia Gulbrandsen, til NTB.Det var politiet som torsdag gikk ut og meldte at de har gjort et beslag på 820 kilo kokain. Det er det største kokainbeslaget noen gang gjort i Norge, opplyser politiet til  NorgeOgVerdensNytt. Ifølge politiet gjorde de beslaget etter et tips fra tysk politi som har gjort en lik beslag i et parti frukt i Brandenburg, og det var på hele 1200 kilo. Tysk politi fant ut at et lignende parti hadde blitt sendt til Norge og sendte tips nordover.  Ifølge NTB var det Tollvesenet  som fulgte opp tipset og fant et parti på flere hundre fruktkasser som var blitt losset.

 

 

Foto: Tysk politi

Tove (21) funnet drept i skogen – to kan få livstid

Foto/    Privat/Missing People  /

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aktoratet mener to tiltalte kvinner på 18 og 20 deltok i drapshandlingen på venninnen Tove (21), og ber om livstidsdom. Begge kvinnene nekter straffskyld for drap,men erkjenner å ha flyttet liket.Aktor Adam Rullman mener det ikke finnes noen annen forklaring enn at de to unge kvinnene drepte Tove. Det melder NTB.Derfor ba han om livstid for den eldste og livstid eller 18 års fengsel for den

 

 

yngste.Saken har gått for Ekjsö tingrett i Sverige.Kvinnene er tiltalt for drap og for å ha gjemt liket i et skogen øst for Vetlanda i Jönköpings län i Småland.20-åringen har innrømmet å ha tatt kvelertak på Tove, men at dette ikke varte i mer enn 10 sekunder. Rullmann mener det er bevist at kvelertaket må ha vart lengere. Når hun setter seg på Tove, er det mange muligheter for å opptre på en

 

 

annen måte. Det at hun tar tak i nakken på henne, tyder på, mener jeg, at hun bestemte seg for at Tove skulle dø, sier han.Rullmann mener det ikke finnes noen annen forklaring på hvorfor 20-åringen skulle ta kvelertaket.Rullmann mener 18-åringen var delaktig i drapet på venninnen. Hun er der på utestedet, hun er med i leiligheten og hun er med når de skal gjemme liket. Hun har også gitt mange uriktige opplysninger i politiavhør, påpeker aktor.Tove ble sist sett utenfor utestedet Nöjet i Vetlanda mellom 15. og 16. oktober. To uker senere ble hun funnet død.De to tiltalte i drapssaken har gitt ulike forklaringer i politiavhør.

Stor snøskredfare

Foto/    Varsom.no

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nå er det sendt ut rødt farevarsel for snøskred i Troms og Finnmark. Det skal være nest høyeste nivået av farevarsler. Store og enkelte svært store naturlige skred ventes løsne av seg selv. Det melder Varsom.no.Skred kan løsne i sjeldne skredbaner og på nye steder, og nå langt ut i flatt terreng, skriver Varsom. Folk bes om å unngå alt av skredterreng og utløpsområder. De røde farevarslene gjelder for Vest-Finnmark, Nord-Troms, Lyngen og Tromsø.Det er også sendt ut oransje farevarsler flere steder i Troms og Finnmark, ifølge oversikten på Varsom.no.

Tobarnsmoren fikk 17-stikk i hodet – mann dømt for drap

Foto/    politiet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En mann dømt til 15 års forvaring for drapet på Lisa (40) i Grue. Hun var blitt slått, sparket og knivstukket 17 ganger i hodet, halsen og på kroppen.Det har Romerike og Glåmdal tingrett avgjor. Det melder NRK.Lisa Iren Karlsen (40) ble drept i Grue i mars i fjor. Hun etterlater seg tre barn. Vi er tilfreds med dommen. Vi konstaterer at de har fulgt vår argumentasjon på alle punkter, både når det gjelder straffenivået, fradraget på tilståelse, reaksjon og forvaring. Vi har fått medhold fullt ut, sier aktor Johan Petter Bærland. Mannen er itillegg dømt til å betale de etterlatte 1.150.000 kroner i oppreisningserstatninger, får NorgeOgVerdensNytt opplyst.Mannen har tilstått drapet og de faktiske forholdene i saken, men vurderer å anke, opplyser hans forsvarer Simon Ladderud Stende, som under rettssaken la ned påstand om fengselsstraff i 13 år.

Mann 50-årene stukket ned – endrer siktelse

  Foto/    NorgeOgVerdensNytt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

OSLO: To personer er siktet for grov kroppsskade etter en voldshendelse på Torshov, natt til torsdag. Det melder NRK. De to ble pågrepet og siktet for drapsforsøk, men siktelsen er nå endret. Det er på bakgrunn av de opplysningene vi har i saken hittil, blant annet fornærmedes skadeomfang, sier påtaleansvarlig Vilde Humlegård. En person i 50-årene ble alvorlig skadet etter å ha blitt stukket med en skarp gjenstand. Tilstanden til mannen var stabil torsdag morgen.

Pave Frans er innlagt med luftveisinfeksjon

  Foto/    Korea.net /

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pave Frans har en luftveisinfeksjon og må tilbringe «noen få dager» på Gemelli-sykehuset i Roma. Det opplyser Vatikanet i en uttalelsem melder Reuters.Tidligere onsdag ble det meldt at den 86 år gamle paven var innlagt på sykehuset for å ta noen planlagte prøver, men nå er han altså innlagt grunnet en luftveisinfeksjon.Det understrekes at han ikke er coronasmittet. Pavens planer på torsdag er blitt avlyst, skriver NTB.Pave Frans har vært Den katolske kirkes overhode siden 13. mars 2013 og er den 266. paven.

Lang kø for den nye butikkåpningen: – Endelig er det åpent

AV/    Mauricio  Evensen    Foto/    NorgeOgVerdensNytt, Porsgrunn

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PROSGRUNN:  Torsdag var det endelig tid for åpning av den helt nye kjeden Dollarstore på PP-senteret som ligger på Vestsiden. Flere hadde stått lenge utenfor inngangen for å komme inn i den splitter nye butikken.Da klokka var akkurat 09.00 åpnet dørene opp, og alle kundene strømmet inn. Ja dette har vi virkelig ventet lenge på, sier senterleder Linda Barth Skau, til NorgeOgVerdensNytt (NOVN)

 

 

TIPS OSS IDAG: [email protected]  – eller facebook

 

Foto/ NorgeOgVerdensNytt

 

Hun er kjempe godt fornøyd med å ha fått to store aktører til senteret.Dollarstore-butikken er nabo med Dogman-butikken som åpnet dørene på senteret,den 9 Mars.Det er så gøy å få noe som ikke er andre steder i Grenland, sier senterlederen om begge åpningene. Det er nemlig PP-senteret som er først ut med å få Dollarstore, før den også kommer til å bli etablert på Lietorvet, Brotorvet og Bamble.Det er veldig gøy med åpning, sier butikksjefen

 

 

til NOVN.Bare en halvtime før åpning la de ansatte siste hånd på verket. En av dem er butikksjef Kaia Hasseleid. Sammen med ni andre ansatte har hun kapret jobben ved Grenlands første Dollarstore-butikk. Jeg er veldig fornøyd med åpningen, sier Hasseleid. Interessen blant kunder allerede før åpningstid har vært stor. Det skal være ett lokale som står igjen ledig på gateplan, men det er fortsatt ukjent om hvilke kjede som flytter inn der. Ifølge sjefen selv mange ha ventet lenge på at den 500 kvadratmeter store butikken med flere tusen artikler, skulle åpne opp.

 

Foto/ NorgeOgVerdensNytt

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top