En eldre mann er funnet død i sin leilighet – politiet mistenker drap og en person er pågrepet

AV    NorgeOgVerdensNytt  –  Oslo  /  Fotograf  / Eivind Heggem   –  Epic-Foto

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

OSLO: Politiet er på en adresse etter at de mottok en melding om funn av en død person i en eilighet i Sandakerveien.Det opplyser Oslo-politiet i en melding.Politiet mistenker at det dreier seg om et drap, og en person skal være pågrepet.Det er en relasjon mellom partene, sier operasjonsleder Øyvind Hammervold.Det er en eldra mann som er funnet død, legger krimleder Thomas Pedersen til overfor NTB og VG. Slik det fremstår så langt er det ikke snakk om et partnerdrap. Vi har foretatt rundspørring og jobber videre utover kvelden, sier han til VG. Pårørende er per nå ikke varslet om hendelsen får NorgeOgVerdensNytt opplyst.Personen som er pågrepet, ble pågrepet et annet sted enn den aktuelle leiligheten. Pågripelsen gikk rolig for seg.Det skal ha blitt brukt et stikkvåpen. Det skal ha blitt harbenyttet et stikkvåpen som er beslaglagt.

Funnet død

AV    NorgeOgVerdensNytt  –   Lillesand  /  Foto/    NorgeOgVerdensNytt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Politiet har idag gjort funn av en død person på Prestholt, nord for Lillesand sentrum. Det skriver Agder politidistrikt i en pressemelding. Så langt er ikke personen identifisert og dermed  kan vi ikke si noe om kjønn eller alder. Også dødsårsaken er ikke avklart. Funn av personen er gjort i nærheten av stedet der en savnet mann sist ble sett i desember i fjor, og politiet kobler det til denne savnetsaken. Det er for tidlig å si om det er den savnede som er funnet, men siden funnet ble gjort i nærheten av der savnede forsvant, var det naturlig å varsle de pårørende til den savnede. Det er nå gjort. Politiet har sperret av området rundt funnstedet og kriminalteknikere vil arbeide på stedet utover kvelden, sier politiadvokat Kine Wesseltoft i pressemeldingen.Bakgrunnen for funnet, var at turgåere fant en mobiltelefon til den savnede og meldte det videre, og politiet sendte ut en hundepatrulje som fant den avdøde.

Kong Harald innlagt igjen

AV    NorgeOgVerdensNytt   –  Oslo  /  Foto/   Denny Omdal   –  Norgesbladet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

MALAYSIA / NORGE:  Kong Harald er blitt syk i løpet av sitt ferieopphold i Malaysia og er innlagt på sykehus der.Det skriver Kongehuset i en pressemelding.Det er ikke første gang kongen har blitt innlagt på sykehuset som følge av en infeksjon.Kongen er innlagt på sykehus. Hans Majestet Kongen har blitt syk i løpet av sitt ferieopphold i Malaysia og er innlagt på sykehus der, med en infeksjon. Kongen får god oppfølging av både malaysisk og norsk medisinsk personell, heter det.I følge Aftenposten og TV 2 er kongen innlagt  på Hospital Sultanah Malihai i Langkawi.Kongen er i en periode på privat tur til utlandet. Han fylte 87 år forrige uke. Det var forrige uke at kongehuset meldte at kongen skulle være på en privat tur til utlandet denne uken, men turen kan ha startet før.Tidligere i vinter var kong Harald sykmeldt i en periode med en luftveisinfeksjon. Det siste året har også bydd på noen sykdomsperioder for kongen, og han har vært sykmeldt med infeksjoner og koronasykdom.I fjor sommer var han innlagt på Rikshospitalet i en uke.Det jeg kan si, er at det var gørrkjedelig, sa kongen og lo godt da han skulle oppsummere sykdomsoppholdet i etterkant. Konprinsparet skal ifølge Kongehusets program reise til Finse onsdag for å besøke Røde Kors-kurset i redningsledelse.Det er fortsatt planen. Eventuelle endringer vil dukke opp i programmet, sier pressevakt på Slottet Simen Sund til VG.  Kongen er innlagt på sykehus der, med en infeksjon, skrev kongehuset i en pressemelding tirsdag. Kongen får god oppfølging av både malaysisk og norsk medisinsk personell, skriver de.

 

Kroken på døra

AV    NorgeOgVerdensNytt   –   Grenland   /  Foto/   NorgeOgVerdensNytt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

GRENLAND: I hele 16 år har store og små vært innom lekelandet Funplays, som tidligere het Eventyrfabrikken, på Tømmerkaia i Skien.Nå stenger de dørene for godt.Det melder avisen Varden. Etter en lang dialog med utleier ble vi enige om å legge ned driften, og best for begge parter, opplyser Nina Larsson, sjef for Funplays i Norge, til avisa. Frem til slutten av juli eller starten av august er åpningstidene de samme.I fjor ble konseptet og byttet til Funplays.Den gangen opplyste administrerende direktør Claus Skovfoged overfor Varden,at de ønsket å utvide tilbudet sitt i Norden,men ingen nytt senter i Telemark.Det stemmer det at Funplays legger ned,bekrefter Heidi Sjerve i Steinar Moe fra Eiendom AS.Bygget vil bli revet for å bygge omsorgsboliger og det skal være en mellomting av hjemmetjenester og sykehjemsplass i samarbeid med Skien kommune, får Varden opplyst. Det skal det ha vært preget av en del negativitet inne på Funplays, ifølge Telemarksavisen (TA). Også vi Norge-Og-Verdens-Nytt (NOVN) har blant annet blitt gjort kjent med (via tips) en spesiell alvorlig hendelse som skjedde for en god tid tilbake. Skien kommune har mottatt klager og bekymringsmeldinger fra turister og gjester som omhandlet forholdene i parken. I januar fikk Funplays uten varsel besøk av Miljørettet helsevern i Grenland som gjennomførte tilsyn. Mange av forholdene som var nevnt i bekymringsmeldingene var utbedret, men mange ting var likevel fortsatt ikke helt bra. Dermed så vurderte tilsynet det siik at  Miljørettet helsevern valgte å sende lekelandet  en varsel om å rette opp sine avvik.

 

Dømt til tvun­gen omsorg

AV    NorgeOgVerdensNytt  – Skien  /  Foto/   politiet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

GRENLAND: 16. juli 2022 døde Ben Thomas Juab Slåtta (25) etter å ha blitt påført et dødelig stikk med en kniv i brystet. Hendelsen skjedde ikke langt fra Lundegata i Skien.En mann (29) er nå dømt men slipper fengsel.Telemark tingrett har funnet 29-åringen skyldig i drap, men mannen er ikke tilregnelig, og derfor dømt til tvungen omsorg. Han må itillegg betale til sammen 350.000 kroner i oppreisning til familien til drapsofferet.Retten slår fast at drapet skjedde uprovosert og at bakgrunnen for at 29-åringen knivstakk var fordi han ønsket en hasjklump fra avdøde.«Uten forvarsel grep han til en kniv og stakk avdøde med kniven slik at han døde», heter det i dommen.

 

Mann 50-årene funnet død

AV    NorgeOgVerdensNytt  –  Notodden  /  Foto/    NorgeOgVerdensNytt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NOTODDEN: En mann I 50-årene ble funnet død i sin bolig i sentrum mandag ettermiddag. Det skriver avisa Telen.Politiet etterforsker saken og er registrert som mistenkelig dødsfall, forteller seksjonsleder for etterforskning ved Kongsberg politistasjon, Morten Ole Pedersen til avisa. Per nå ser det ikke som at det har skjedd noe kriminelt. Politiet har foretatt en rutinemessig rundspørring hos naboer til avdøde. Avdøde vil bli obdusert for å fastslå dødsårsak.

Gravid dame mistet foten

AV    NorgeOgVerdensNytt  –  Oslo  /  Foto/   Kjetil Ree

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

OSLO: I Mai ifjor kjørte mannlig bussjåfør over beinet til en dame på Alnabru. Nå er han dømt til 30 dagers ubetinget fengsel og er fratatt førerretten i to år.Bussjåføren hadde nettopp forlatt ladestasjonen og kjørt videre mot Helsfyr for å starte en rute da ulykken fant sted. Det skriver Nettavisen.  Damen var gravid da ulykken skjedde, og skulle krysse veien. Bussjåføren ble først oppmerksom på kvinnen idet hun var på siden av bussen, og sjåføren bremset samtidig som kvinnen kastet seg bakover.Da bussen stoppet, hadde beinet til kvinnen havnet under bussen og det ene hjulet ble stående oppå foten.Beinet måtte amputeres ved leggen etter ulykken. Sjåføren erklærte seg ikke skyldig i retten, melder NA.Han kunne ikke forklare hvorfor han ikke så kvinnen før hun var i gangfeltet.Krysset og fotgjengerfeltet er svært oversiktlig, konkluderer Oslo tingrett i dommen.I tillegg til 30 dagers ubetinget fengsel og tapt førerett, er sjåføren dømt til å betale 100.000 kroner i oppreisningserstatning til kvinnen.

 

Dømt for overfallsvoldtekt

AV    NorgeOgVerdensNytt  –  Asker  /  Foto/   Torbjørn Saggau Holm

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En mann (18) er dømt til to års fengsel etter en overfallsvoldtekt av en kvinne i fjor, men kan være en fri mann allerede til sommeren.Da rettssaken startet i starten av februar, mannen tiltalt for totalt fem forhold: Overfallsvoldtekt uten samleie, forsøk på voldtekt, to tilfeller av seksuell handling og ett tilfelle av seksuelt krenkende atferd. Det melder Budstikka. Overfallsvoldtekten ble avbrutt fordi kvinnen klarte å ringe samboeren før den tiltalte tok telefonen hennes. Det gjorde at han kom henne til unnsetning.Hendelsen skjedde tirsdag 1. august rundt klokken 8.30 om morgenen, da kvinnen var på vei til jobb. Den da 17 år gamle gutten, som er bosatt et annet sted på Østlandet, ble pågrepet kort tid senere og siktet for voldtekt. Hun er bekymret for at han har fått en såpass kort fengselsstraff og er redd for å møte ham igjen, sier kvinnens bistandsadvokat, Hege Salomon til avisen. Rettspsykiaterne mener mannen er lett psykisk utviklingshemmet.  Straffen ble satt til to års fengsel, hvor ett år gjøres betinget med en prøvetid på to år. Av det ene året som 18-åringen er dømt til å sone i fengsel, trekkes det fra de 143 dagene han har vært varetektsfengslet. Dermed kan han bli løslatt allerede i sommer.

Saksøker staten etter begrenset autorisasjon

AV   NorgeOgVerdensNytt   –   Oslo  /  Foto/   Bamble  kommune

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nå har Esben Esther Pirelli Benestad bestemt seg for å saksøke staten etter at hen fikk begrenset autorisasjon som lege.Det er tatt ut stevning mot vedtaket om at autorisasjonen er ytterligere begrenset, sier Benestads advokat, Tor Sverre Fuglestein, til Fædrelandsvennen.  Det var i fjor sommer at Benestad fikk begrenset autorisasjon som lege.Benestad må jobbe som underordnet lege i en offentlig virksomhet, under veiledning av en spesialist i allmennmedisin. Dette er for å ivareta pasientsikkerheten, skriver avisen. Det var i 2022 at Helsetilsynet startet en granskning av Benestad. Begrunnelsen var at Statsforvalteren i Agder konkluderte med brudd på helselovgivningens krav til forsvarlighet, informasjonsplikt og journalføring.

Funnet død i vannet

AV    NorgeOgVerdensNytt  –  Foto/   NorgeOgVerdensNytt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FREDRIKSTAD: Det var klokka 07.25 mandag morgen at politiet fikk melding om en livløs person i vannet.Personen antas å være en mann i 30-åra,og ble hentet opp av vannet og erklært død.Det melder Øst politidistrikt. Avdøde har ikke ligget lenge i vannet, skrive de.Foreløpig er identiteten til avdøde ukjent.Per nå er det ikke mistanke om at det har skjedd noe straffbart, skriver

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top