Meierigården blir revet i oktober

AV/   Mauriciio Evensen   Foto/  NorgeOgVerdensNytt 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PORSGRUNN: I løpet av oktober kommer det brannskadde praktbygget Meierigården til å bli revet ned. Det opplyser eiendomssjef Ole Henrik Lia, til NRK. Nå så jobber

 

vi med å få til en prosess rundt riving av bygget, slik at vi får sikret området. I den forbindelse har vi  møter og håper at vi kommer i gang med riving i løpet av neste måned, sier Lia.

 

Det er Bystyret I byen som har vedtatt gjenreising av bygget, med fasade etter mal fra arkitekt Børve Borchsenius og med detaljer så likt originalen som mulig.

 

Helge (66) er savnet

AV/   NorgeOgVerdensNytt  Foto/   Politiet 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Politiet i Agder etterlyser Helge Gunstensen (67) fra Søgne, som har vært savnet siden slutten av august / begynnelsen av september 2023. Det opplyser politiet I en pressemelding.

 

Etterlysningen i media med navn og bilde skjer i samråd med de pårørende.Familien håper moen kan ha informasjon om savnede som kan hjelpe politiet å finne ham.

 

Siste sikre observasjon av den savnede er torsdag 31. august ca. kl. 12.00 på Tangvall. Den savnede skal etter dette ha tatt taxi til hans bopel, som er i Tånevigveien i Søgne, sier Marie Bue, politifaglig etterforskningsleder ved Søgne og Songdalen politistasjon pressemeldingen.

 

Den savnede er ca. 194 centimeter høy, og beskrives som slank med normal kroppsbygning, med blå øyne og grått hår, samt at han bruker briller.

 

Politiet ber om at de som kan ha observert savnede torsdag 31. august etter kl. 12.00, eller har annen informasjon i saken som politiet bør kjenne til, om å ta kontakt med politiet. Aktuelle Tips rettes til politiet på politiet.no og på telefonnummer 02800.

Stephen Ackles (57) er død

AV/   Mauriciio Evensen   Foto/  Nogesbladet1.no  / Denny Omdal 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Den folkekjære artisten og entertaineren Stephen Ackles er død, bare 57 år..Det er med stor sorg vi må meddele at musikeren Stephen

 

Ackles har gått bort. Han ble funnet i sitt hjem på Langhus pæ torsdag. Familien ber om ro i sorgen, sier broren Erik Ackles til NTB.

 

Den norsk-amerikanske artisten og låtskriveren fra Brevik i Telemark hadde et stort musikalsk register.

Mor og barn (8) drept – etterlyser mann

AV/   Mauriciio Evensen   Foto/  Politiet 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Politiet har etterlyst Alwan Ahmed Alawneh (46) som er siktet etter dobbeltdrapet i Kristiansand. En kvinne og hennes datter (8) ble funnet døde i deres hjem.Den siktede er norsk statsborger og opprinnelig fra Palestina.Han er far til åtteåringen som ble drept. Det opplyser politiet i en pressemelding.Har du observert mannen? Ta kontakt med politiet på 02800.

Han har ødelagt liv. Han har tatt liv.

Leserinnlegg/   Anonym skribent   Foto/  NorgeOgVerdensNytt / Oslo 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dere leser nå et leserinnlegg,og uttrykker innsenderens mening.

 

 

Fredag 9.september 2022 kommer en ung kvinne på 28 år skrikende og løpende ut av en bolig på Sundjordet i Porsgrunn. Etter henne kommer en mann som tar tak i henne og drar

 

henne med seg tilbake til boligen. Fra boligen hører naboer smertefulle skrik. Det er ikke uvanlig at det er bråk fra boligen, det er tydelig at det både bor mennesker med rusproblemer

 

der og at det er jevnlig besøk av folk som sliter med det samme. Men denne kvelden er lydene noe mer enn hva naboene er vant til å høre.  Denne kvelden er de fire stykker i boligen,

 

kvinnen på 28 år og tre menn, en av dem er hennes kjæreste. Hennes nye kjæreste har tidligere sittet inne for vold mot to eks kjærester. Forholdet er ferskt og det er nok mye hun ikke vet om sin ny kjæreste:

 

  • Han har holdt hodet til en av ekskjærestene under vann i forsøk på å drukne henne.
  • Slått ut tenner på ekskjæreste, for så å bruke lim i forsøk på feste tennene igjen.
  • Sår påført på ekskjæreste har blitt forsøkt limt igjen med superlim. 
  • Har kjørt ekskjæreste til legevakten etter vold med streng beskjed om å ikke fortelle at volden stammer fra han.
  • Tatt kontroll over ekskjærestens mobil. 
  • Hivd en kniv mot ekskjæreste som traff henne i leggen.
  • Latt en av hundene sine ha sex med en ekskjæreste da hun var bevisstløs etter å ha inntatt GHB. Vitne på dette er også en av hans kamerater, denne historien syntes de to senere er en «morsom» historie å fortelle på fest. 
  • Brutt besøksforbud gjentatte ganger. 
  • Da han sist ble pålagt besøksforbud mot en ekskjæreste ble han egentlig nektet å bo i Grenland. 
  • Etter siste soning fikk han en fotlenke, denne klarer han å få av tidligere enn avtalt ettersom han får «hudreaksjoner» rundt ankelen. Hudreaksjoner stammer ikke fra reaksjon mot fotlenken overhodet, disse har han påført seg selv med slipemaskin mens han er høyt ruspåvirket. Med dette klarer han å lure både helsepersonell og rettsvesen,  han får fjernet fotlenken tidligere enn avtalt. Han skryter av dette etterpå og ler med en annen kompis som var vitne da han brukte slipemaskinen. 
  • Mannen er beryktet i Grenland, spesielt i rusmiljøet. Han er fryktet av mange og få anmelder han når han begår vold eller andre kriminelle handlinger. 
  • Han skryter selv av å ha fått diagnosen psykopat og mener man kan være et godt menneske til tross for en sånn diagnose.
  • Han skryter også av å være godhjertet, mannen på nærmere 40 år beskriver seg selv som en «ordentlig godgutt». 
  • Viser ingen anger etter kriminelle handlinger. 
  • Parasittisk oppførsel, bosetter seg uten å spørre hos kjærester, venner og bekjente. Er kjent for å komme på besøk og ikke reise igjen. Han bodde i en av vitnene på Sundjordet og hans kjærestes bolig på Osebakken da han søndag 24.september ble pågrepet. Der hadde han bodd flere måneder. Tidligere har han bodd i boligen på Sundjordet som tilhørte mannen på Osebakken. Han solgte boligen etter den 28 år gamle kvinnens dødsfall og flyttet inn på Osebakken hos sin kjæreste. 
  • Ifjor fikk han lov til å bo hos en mann i noen dager med lovnad om at han skulle dra når de avtalte dagene hadde gått. Da dagen kom hvor avtalen var at han skulle reise nektet han å dra, var voldelig mot personen han hadde fått bo hos og kastet deretter denne personen ut. Mannen som hadde latt han få bli noen dager ble altså kastet ut av sitt eget hjem mens husokkupanten satt med i hans hjem med mobilen hans og sendte melding til ekskjæresten han har besøksforbud mot. Han prøvde å lure ut av henne hva som var hennes adresse, men ekskjæresten hans skjønte heldigvis at det var den gale ekskjæresten som hadde tatt mobilen fra den opprinneliges eier og svarte ikke. 

 

Jeg har nå ramset opp noen få punkter om denne mannen. Lista er lang når det gjelder denne mannen, så jeg har fattet meg kort. Vi skal nå tilbake til fredagen 9.september ifjor: 

 

Politiet rykker ut til adressen på Sundjordet. Der finner de den 28 år gamle kvinnen med store brannskader. Hun har blitt påført antennelig væske og deretter blitt satt fyr på. To av tre

 

vitner har stukket fra stedet, en av disse er hennes kjæreste. Noen møter på disse to ikke lenge etterpå og legger merke til noe iøynefallende: Kjæresten til den unge kvinnen

 

virker veldig opptatt av å understreke at han er uskyldig. Oppførselen er merkelig, det har blitt snakket mye om i rusmiljøet hvor voldelig han er mot kjærestene sine og at det kommer til å ende med at han dreper en av dem. 

 

Kvinnen dør av skadene påfølgende mandag 12.september.De tre mennene forblir kun vitner, noe som er vilt å bevitne for dem som kjenner godt til en av dem. Det virker som han kommer til å gå fri. 

 

Til venner og bekjente forteller han med en trist mine om «jenta si» som han har mistet, mens han prøver å presse ut noen tårer. Merk det sistnevnte, han blir såvidt våt i øyne og det er

 

tydelig at det bare et skuespill. Et ganske elendig skuespill sådan. Ikke lenge etterpå utsetter han nok en person for vold, personen får hodet slått gjentatte ganger i gulvet og

 

ender noen dager på psykiatrisk akuttmottak. Personen uttaler etterpå at h*n trodde h*n skulle død og ikke tør å anmelde personen. Under volden har personen også blitt truet med uttalsen: «Pass deg så jeg ikke heller bensin over deg også» 

 

Mandag 17.juli blIr en mann funnet død på en adresse på Osebakken. Det er mannen som eide boligen på Sundjordet. I boligen på Osebakken befinner også han som var

 

kjæresten til den 28 år gamle kvinnen seg. Han har bodd der i noen måneder. Han blir avhørt, men får kun status som vitne. Dødsfallet var mistenkelig og er det fortsatt. Før dette

 

dødsfallet skjedde i juli ville ikke den avdøde si noe om hva som skjedde i forkant av hendelsen med den 28 år gamle kvinnen til venner og bekjente. Han ville kun uttale seg om hva som

 

skjedde etter at brannen på kvinnen startet. Men så en kveld han er litt for påvirket forteller han noen: «Så sa ( siktedes navn ): «Hent bensinkanna»»Det spekuleres i om at den

 

avdøde ikke klarte å leve med hva han hadde sett eller om han ble sett på som en trussel, en som kunne sprekke, av den siktede. En ting er sikkert: Den siktede er 100 % skyldig i døden på den 28 år gamle kvinnen. 

 

Når advokaten er på nyhetene og uttaler at den siktede har det svært vanskelig så vrenger det seg i meg og det vet jeg at jeg ikke er alene om.  Hvem er det egentlig som har det svært

 

vanskelig? Det er de stakkars menneskene som har vært utsatt for denne onde personen, som ikke klarer å felle en tåre når han forteller «jeg mista jenta mi».De som har det verst er dem som har mistet sin kjære. 

 

Den ungen kvinnen på 28 år hadde fortsatt levd idag hvis den siktede hadde blitt holdt der han hører hjemme: i fengsel. Det samme gjelder mannen i 50 årene på Osebakken. Måtte den siktede bli fengsla og aldri se dagens lys igjen. Det fortjener han ikke. 

 

Tips eller annen henvendelse?? Ta kontakt: [email protected]

 

Motsvar til advokat:Det er mange som har det mye verre enn tiltalte, så mye vondt som han har forårsaket andre. Tiltalte selv eier ikke anger, han er ikke lei seg, kun lei seg for å ha blitt tatt. Han har ødelagt liv og han har tatt liv.

Christina legger ned butikken

AV/   Mauriciio Evensen   Foto/  NorgeOgVerdensNytt 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

For noen år siden ble Christina Norderud Nilsen den nye butikksjefen, og overtok dermed Ringo butikken i sentrum av Langesund. Og siden da har hun hatt både opp- og nedturer.

 

Nå har Christina bestemt seg for at hun legger ned hele driften av Ringo butikken.Vi har kommet til den avgjørelsen at vi nå velger å avvikle driften. Vi har mistet Fjordline og Joker som har stått

 

for store deler av trafikken til butikken og byen vår. Byen blir mer og mer en kultur møteplass med flotte konserter, restauranter og utesteder, men handelen ligger på Stathelle, noe vi nå har innsett, skriver hun på sin egen Facebook-side for butikken.

 

Butikken har solgt litt av hvert, som barneleker, bøker, godteri og mye annet.Hun innrømmer selv at avgjørelsen om nedleggelse har vært tøff. Dette har vært en ekstremt vanskelig avgjørelse å ta, men veldig nødvendig for meg, skriver hun.

 

Tirsdag 26 september starter Christina Norderud Nilsen opphørssalg inne i lokalet.Vi starter opphørssalg nå, med 20 prosent på alle varer unntatt nye bøker, og øker rabatten fram mot jul. Det lønner seg å sikre julegavene,

 

julekalendere og halloweenutstyr nå, for de mest populære varene forlater oss først, skriver Norderud Nilsen videre. Christina skriver videre at hun setter pris på alle som har støttet butikken i opp- og nedturer.

Brua blir stengt for trafikk

AV/   Mauricio Evensen   Foto/  NorgeOgVerdensNytt 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PORSGRUNN: Nå skal Porsgrunnsbrua på fylkesvei 356 vedlikeholdes i høst. Det betyr at brua blir helt stengt for trafikk fra mandag 25. september til og med søndag 8. oktober. Det vil foregå

 

arbeid på brua også etter dette, og vil da føre til stengt bru i perioder etter 8. oktober. Det skriver kommunen i en pressemelding.Det er to jobber som vil bli gjort på brua, både veibommene og akslingene i løftesystemet på begge bruklaffene skal skiftes ut.

 

BUSS:  På grunn av stengt bru så går bussene en annen vei – les oversikt her

 

Disse akslingene har vært i drift siden brua åpnet i 1957 og er derfor modne for utskiftning. Kollektivtransport vil gå via Frednesbrua i perioden Porsgrunnsbrua er stengt. Porsgrunnsbrua vil være åpen for gående og syklende i hele perioden.

 

Itillegg vil Porsgrunnsbrua være stengt for båt- og skipstrafikk som er avhengig av bruåpning i hele perioden vedlikeholdet pågår. Seglingshøyde på Porsgrunnsbrua er syv meter, så båter som er

 

lavere enn dette vil kunne passere.Vi beklager de ulempene dette medfører for dem som ferdes både til lands og til vanns, skriver fylkeskommunen i en pressemelding

En alvorlig skadd etter kjedekollisjon

AV/   Mauricio Evensen   Foto/  vestfold interkommunale brannvesen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En person skal være alvorlig skadd etter en kjedekollisjon mellom fire biler ved E18 ved Undrumsdalskrysset i Tønsberg. Det melder politiet på twitter/ X.

 

Politiet vet ikke hvilke skader de tre andre personene har fått.Det er store skader på tre av kjøretøyene, og de må berges fra stedet.

 

Årsaken til ulykken skal være i forbindelse med en innsnevring ved arbeid på E18. Det skal ha oppstått full stans i trafikken slik at bilene kjørte inn i hverandre.

Kvinne trolig alvorlig skadet

AV/   Mauricio Evensen   Foto/  Vestfold  Brannvesenet, VIB

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

HOLMESTRAND: Nødetatene rykket ut etter melding om en trafikkulykke mellom en bil og en lastebil på gamle E18. Det melder politiet på twitter/ X. Kvinnen som kjørte personbilen ble tatt ut av bilen og behandlet av helsepersonell. Hun er trolig alvorlig skadet, politiet.Hun fraktes til Oslo med luftambulanse.Sjåfør av lastebil fremstår som fysisk uskadd.

 

Veien er helt stengt og blir trolig det en lang stund. Trafikkulykken skjedde på Gamle Sørlandske, Sande Holmestrand.

 

Da vi ankom satt ingen fastklemt, en skadet ble tatt ut av personbilen av oss i samarbeid med ambulansepersonellet, skriver VIB på son egen facebook-side.  Vi sikret skadestedet, sier utrykningsleder Rune Andre Hansen.

 

VIB skriver videre: Veien vil være stengt mens det pågår innsats på stedet, i tillegg er det vrakrester i veibanen. Begge kjøretøyene er gjort strømløse av brannmannskapene på stedet. Mannskaper fra både stasjon Sande og stasjon Kopstad er i innsats på stedet, sier utrykningsleder Rune Andre Hansen.

Anne Mathea (21) funnet død i Spania

AV/   Mauricio Evensen  Foto/   Politiet/ Spania 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det var Anne Mathea Morken (21) som Torsdag 14 september ble funnet død i Spania. Det skriver politiet i en pressemelding.

 

Morken var fra Ringebu. Politiet frigir navnet i samråd med de etterlatte.Familien ønsker ro i denne svært vanskelige situasjonen, skriver politiet.

Det ble tidligere opplyst om at kvinnen trolig var norsk, men tirsdag bekreftet spansk politi at kvinnen var identifisert.

Ifølge spanske medier ble kvinnen funnet ved et fotgjengerfelt i et boligområde i Torremolinos like utenfor byen Malaga i midten av forrige uke.

Helsepersonell kom til stedet, og kvinnen ble erklært død på stedet.

Kripos har uttalt at de er kjent med saken. Det er foreløpig ikke kjent om det er mistanke om noe kriminelt, men spansk politi etterforsker saken og venter på svar fra obduksjonsrapporten.

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top