Svindelforsøk

AV/   NTB   (Mauricio  Evensen)  Foto/    Vipps

 

 

 

 

 

 

 

  •  Følg  Norge-Og-Verdens-Nytt  på  facebook   –  Få flere lesere  her  og  her

 

 

 

 

 

 

 

Nå advarer Vipps sine kunder mot svindelforsøk der noen gjorde seg flid med å lage en falsk Vipps-nettside, ifølge betalingstjenesten.Svindlerne sender ut tekstmeldinger og eposter med link til den falske nettsiden. Vipps vil aldri kontakte deg på epost og be deg om å dele sensitiv

 

 

LES  OGSÅ:   Sms-svindel

 

 

informasjon, sier kommunikasjonssjef Caroline Lund i Vipps, til  NTB. .Hun sier at folk bør sjekke avsender nøye. Hvis du er usikker, så gå gjerne inn på Vipps-appen. Der kommuniserer vi direkte og trygt med brukerne våre, sier hun.

Mann (19) vant over politiet

Foto/       NorgeOgVerdensNytt

 

 

 

 

 

 

 

  •  Følg  Norge-Og-Verdens-Nytt  på  facebook   –  Få flere lesere  her  og  her

 

 

 

 

 

 

 

SVEIO: En mann (19)nektet å godta et forelegg og førerkortbeslag etter at han lot være å stanse for et stoppskilt. Det  melder NRK.19-åringen skal ha svingt til venstre i krysset sør for Haukås på vei fra Haugesund mot Sveio. Hendelsen fant sted i september i fjor.Politiet tok beslag av førerkortet og ga han en bot på 7.450 kroner.Førerkortet ble beslaglagt fordi han ble ilagt 3 prikker. Antall prikker ble doblet til 6 som deretter før til at han fikk ni prikker.Nå har Haugaland og Sunnhordland tingrett gitt han medhold i retten. Dette er ikke Sør-vest politidistrikt enig i. Vi er ikke enig i konklusjonen fra tingretten og kommer til å anke saken til lagmannsretten, sier politiadvokat Sveinung Andersen i Sør-Vest Politidistrikt til statskanalen.

 

Kvinne kjørte med nedisete frontrute

Foto/       NorgeOgVerdensNytt

 

 

 

 

 

 

 

  •  Følg  Norge-Og-Verdens-Nytt  på  facebook   –  Få flere lesere  her  og  her

 

 

 

 

 

 

 

 

En kvinne i 80-årene mistet førerkortet etter å ha kjørt med nedisete frontrute i Møre og Romsdal. Med lite sikt til kjøring i trafikken ble kvinnen stoppet av politiet i Surnadal i Møre og Romsdal i 19.15-tiden. Det melder VG. Det var en dame i begynnelsen av 80-årene. Hun hadde kjørt ca. en kilometer, sier operasjonsleder Sindre Molnes i MøreRomsdal politidistrikt til avisen.

Gitaristen Jeff Beck er død

Foto/       Mandy Hall –  Flickr

 

 

 

 

 

 

 

  •  Følg  Norge-Og-Verdens-Nytt  på  facebook   –  Få flere lesere  her  og  her

 

 

 

 

 

 

 

Gitaristen Jeff Becks er død. Det melder familie på hans offisielle Twitter-konto.«På vegne av hans familie, er det med dyp sorg og at vi deler nyheten om Jeff Becks dødsfall»,skriver familien. Beck døde av hjernehinnebetennelse tirsdag.«Familien ber om ro mens de tar inn over seg det tragiske taper», står det på Becks Twitter.-konto.

Brann i gammelt trebygg

Foto/       NorgeOgVerdensNytt

 

 

 

 

 

 

 

  •  Følg  Norge-Og-Verdens-Nytt  på  facebook   –  Få flere lesere  her  og  her

 

 

 

 

 

 

 

Nødetatene har rykket ut på melding om brann i en bygning i Rørvik i Trøndelag. Bygget er overtent, og det ble meldt om stor spredningsfare.Det meldte Namdalsavisa. Det skal ha vært full overtenning, opplyser Roger Gjersvold ved Midt-Norge 110-sentral til avisen.Meldingen kom til nødetatene klokken 22.05. Det er en eldre trebygning på halvannen etasje som det brenner. Det er stor fare for spredning, sier Gjersvold.

Tatjana Patitz (56) er død

Foto/       Peter Lindbergh

 

 

 

 

 

 

 

  •  Følg  Norge-Og-Verdens-Nytt  på  facebook   –  Få flere lesere  her  og  her

 

 

 

 

 

 

 

Tyskfødte modellen Tatjana Patitz (56) er død. Detmelder blant andre AP. Hun vokste opp i Sverige og flyttet senere ned til California.Agenten til Patitz i modellbyrået CoOp, Corinne Nicolas, bekrefter at hun døde i sitt hjem i Bevely Hills av sykdom.Modellen var på en rekke magasinforsider på 80- og 90-tallet, og var også å se George Michaels musikkvideo for sangen «Freedom», sammen med modellene Linda Evangelista, Naomi Campbelll, Cindy Crawford og Christy Turlington.

Barn fikk i seg kokain

Foto/       NorgeOgVerdensNytt

 

 

 

 

 

 

 

  •  Følg  Norge-Og-Verdens-Nytt  på  facebook   –  Få flere lesere  her  og  her

 

 

 

 

 

 

 

TRØNDELAG:  To barn som ble sendt til sykehus i november etter å ha fått i seg kokain. Et samboerpar er så langt siktet i saken.To barn ble i november fraktet til legevakten etter flere symptomer på inntak av narkotiske stoffer. Det melder  avisen Nidaros. Etter at barna ble undersøkt og resultatene var klar, tok legene kontakt med politiet.I november bekreftet politiet at det eldste barnet hadde fått i seg det som mest sannsynlig var kokain.Niklas Kjendlie er hovedetterforsker på saken i Trøndelag politidistrikt. Han sier til avisen at prøvesvaret til det yngste barnet nå også er klart. Vi har fått skriftlig svar fra St. Olavs hospital. Der står det at det yngste barnet også har testet positivt på inntak av kokain, sier han til Nidaros.Barna har ikke fått varige skader, men et samboerpar er siktet i saken for oppbevaring av narkotika, kroppskrenkelse eller medvirkning til kroppskrenkelse.

Lastebilsjåfør død etter trafikkulykke

Foto/       NorgeOgVerdensNytt

 

 

 

 

 

 

 

  •  Følg  Norge-Og-Verdens-Nytt  på  facebook   –  Få flere lesere  her  og  her

 

 

 

 

 

 

 

LINDESNES:  En mannlig lastebilsjåfør i 60-årene døde av skadene han fikk i en trafikkulykke utenfor Lidköping mandag formiddag.Ulykken skjedde rundt klokka 12.30 mandag.Ifølge lokal politi ble mannen ble fraktet til sykehus med alvorlige skader. Om kvelden samme dag ble mannen bekreftet død. Det melder Lindesnes Avis.Norsk politi bekrefter at mannens pårørende er varslet om dødsfallet.Ulykken er under etterforskning og det lokale politiet vil ikke ut med flere detaljer.

Odin-saken blir henlagt:- Det var ikkje uventa, men svært skuffande

AV/    Mauricio  Evensen   Foto/     privat

 

 

 

 

 

 

 

  •  Følg  Norge-Og-Verdens-Nytt  på  facebook   –  Få flere lesere  her  og  her

 

 

 

 

 

 

 

 

TRONDHEIM-NYTT:  I November ifjor innstillte politiet på å henlegge Odin-saken. Odin André Hagen Jacobsen har vært savnet siden 18. november 2018. Ifølge politiet  er siste  observasjonen  gjort på overvåkingskameraer på Pir II i Trondheim.Nå har Statsadvokatene i Trøndelag besluttet å henlegge saken. Det ble igangsatt omfattende søk etter tenåringen. Etterforskningen har pågått i fire år. Det skriver politiet i en pressemelding onsdag. Saken

 

 

TIPS OSS:  Har du tips i denne saken? Ta kontakt: [email protected]

 

 

henlegges fordi etterforskningen viser at det ikke er begått noe straffbart forhold.Politiet har lagt til grunn at Odin er død. Vi i Norge-Og-Verdens-Nytt (NOVN) har vært i kontakt med foreldrene Dan Yngvar Jacobsen og Ingunn Hagen.

 

Hva tenker du og mannen om at Odin-saken blir henlagt, og  hva tenker dere å gjøre videre og eventuelt  klage? Henleggelsen var ikkje uventa, men svært skuffande. Politiet antar at Odin har havna i vatnet, men dei har ikkje gjort funn som kan bekrefta dette, sier Ingunn Hagen, til NorgeOgVerdensNytt. Hun legger til:

Statsadvokaten bygger på politiets innstilling, og begrunner henleggelsen med at det «ikke er begått noe straffbart forhold». Vårt spørsmål er: korleis kan ein vita at det ikkje er skjedd noko straffbart når ein ikkje veit kva som har skjedd med Odin? Tenker dere å anke henleggelsen?Spørsmålet om eventuell anke må vi komma tilbake til, sier moren.

 

Etter statsadvokatenes gjennomgang av det omfattende etterforskningsmaterialet er dette den eneste logiske forklaringen på

 

 

LES OGSÅ:  Politiet vil henlegge Odin-saken – foreldrene er skuffet

 

 

at Odin ikke er funnet. Statsadvokatene legger derfor til grunn at Odin ikke lengre er i live, skriver de videre i pressemeldingen.De mener at det mest sannsynlige hendelsesforløpet er at Odin har havnet i sjøen natt til 18. november 2018 der han sist ble observert på Brattøra Pir 2.Saken kan klages inn til Riksadvokaten. Helt siden forsviningen har folk over hele landet fulgt Odin-saken via facebook-siden “hvor er odin”. Etter at Odin Andre tar det siste skrittet ut av bildet ved havnen, er det ingen som vet hva som skjedde med ham.

Politiet etterforsker et forsøk på selvdrap

Foto/       NorgeOgVerdensNytt

 

 

 

 

 

 

 

  •  Følg  Norge-Og-Verdens-Nytt  på  facebook   –  Få flere lesere  her  og  her

 

 

 

 

 

 

 

Nå etterforsker politiet om det ble gitt for dårlig hjelp til en innsatt som forsøkte å ta sitt eget liv i Ålesund fengsel.Da mannen ble liggende livløs på cella, skal ikke fengselsbetjentene ha gått inn, men heler tilkalt politiet. Det melder  VG.Det tok 8 minutter før politiet kom, ifølge et vedtak om henleggelse fra Spesialenheten. Kort tid etter kom mbulansefolk og hjalp til. Mannen ble brakt til sykehus og ble liggende en uke i kunstig koma, men overlevde.Nå blir det etterforsket om fengselsbetjentene har brutt hjelpeplikten. Vi etterforsker omstendighetene rundt et forsøk på selvdrap i Ålesund fengsel, sier politiadvokat Alf Rune Nilsen i Trøndelag politidistrikt til VG.Fengselet vil ikke kommentere saken. Det ble åpnet tilsynssak mot Ålesund sykehus i forbindelse med hendelsen, og er ikke avgjort.

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top