Bibellærerens bil tvansselges

AV   Sokelys.com  / NorgeOgVerdensNytt  / (NOVN)    /  Fotograf  /   Privat 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nå har ankeutvalget i Høyesterett sin beslutning, som er datert 5 oktober, besluttet at blogger og bibellærer Jan Kåre Christensens anke over namsmannens beslutning om å tvangsselge ekteparets BMW, ikke blir behandlet. Det er Sokelys.com som omtaltaler saken. «Høyesteretts ankeutvalg kan nekte en anke fremmet dersom den ikke reiser spørsmål som har betydning utenfor den foreliggende saken, og heller ikke andre forhold taler for at anken bør prøves, jf. tvisteloven § 30-5. Anke-utvalget finner enstemmig at anken nektes fremmet. Ankemotparten har krevd 1 725 kroner i sakskostnader for anke-utvalget. Kravet tas til følge,» heter det i den iskalde avvisningen fra Norges høyesterett.  Og med dette er også denne biten av en mangeårig strid mellom ekteparet Christensen og Oslo kommune endelig avgjort i rettsvesenet.Saken omkring ekteparet Christensens BMWi3 er nå endelig avgjort i de norske domstoler. Saken har vært oppe til behandling flere ganger i domstolen og utfallet har i alle instanser vært seier for Oslo Kommune og Plan og Bygningsetaten. Dommen som ble avsagt i Oslo tingrett og opprettholdt av Borgarting lagmannsrett i kjennelsen datert 15 august 2024, er dermed rettskraftig og gir Namsmannen tillatelse til å inndra og tvangsselge BMWen for å drive inn noe av tvangsmulktene Christensen er ilagt for å ha ulovlig oppført en støttemur. Også lovligheten av muren har vært prøvd i domstolen  og resultatet der har vært at Christensens mur er ulovlig og må fjernes. Dette har Christensen nektet og muren står der den dag i dag, og «ulovlighetene på eiendommen» er ikke opphørt. Tilsammen er Christensen ilagt bøter på tilsammen 275 000. Oslo kommune håper å inndrive rundt 100 000 av disse ved å tvangsselge bilen. Tilsvarende biler som ligger på Finn.no viser at en slik BMWi3 2018 modell koster mellom 123 000 og opp mot 200 000 for de beste med lav kilometerstand. Christensen har i forkant av anken til Høyesterett fremskaffet en takst som anslår bilens verdi til 90 000. Men dette har tydeligvis ikke fått høyesterett til å ville se på saken på nytt.

På tvangssalg

Dermed er det nå bare et tidsspørsmål før parets BMW vil bli hentet og lagt ut for tvangssalg. Christensen har i dag sendt en siste klage til sivilombudsmannen som ikke kan gjøre noe. På spørsmål om sivilombudsmannen kan overprøve avgjørelser i domstolen er svaret dette: «Nei, sivilombudet kan ikke overprøve en høyesteretts dom. Sivilombudet har som oppgave å undersøke klager på offentlig forvaltning, men de har ikke myndighet til å endre eller overprøve rettslige avgjørelser fra domstolene, inkludert Høyesterett. Hvis du har spørsmål om en dom eller ønsker å anke en avgjørelse, må dette gjøres gjennom rettssystemet, og ikke via sivilombudet.» sitat slutt. For Christensen betyr dette at BMWen om kort tid vil være en saga blott. For domstolen velger bevisst å vende det døve øret til at Christensens argumenter og påstander og det bør ikke komme som noen overraskelse.

 

Denne bloggen drives av NorgeOgVerdensNytt. En midlertidig nyhetsplass til ny nyhets-redaksjon-side/domene er på plass. Tidligere har vi hat en suksess nyhetsside/blogg med flere tusen lesere/følgere. Vi håper på ny suksess: [email protected]
Posts created 6729

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top