AV/ foto: Folkehelseinstituttet
- Saken er omtalt/delt på facebook-siden
Smittekilden til det nasjonale utbruddet med Yersinia enterocolitica serogrupp3 er trolig et ferdigvasket salatprodukt som inneholder babyspinat eller spinat.Det viser epidemiologiske studier
gjort i forbindelse med etterforskningen av utbruddet. Salat har kort holdbarhetstid og den forurensede salaten er trolig ikke lengre på markedet, skriver FHI.no, og erklærer utbruddet for over.
Totalt ble det bekreftet 23 tilfeller i forbindelse med utbruddet. Alle ble syke mellom midten og slutten av mai. Tilfellene er bosatt i Agder, Oslo, Rogaland, Trøndelag, Viken, Innlandet og Nordland.
Det er 15 kvinner og 8 menn.FHI slår fast at 96 prosent av dem hadde spist et ferdigvasket salatprodukt uken forutfor sykdom.Importerte salatprodukter har også ved tidligere anledninger gitt utbrudd med mage- tarm sykdom i Norge, senest i 2018.