- Følg Norge-Og-Verdens-Nytt på facebook-siden – Få flere lesere her og her
Nå har Fastfood-gigantene bestemt seg for at de tar grep etter det dødelige E.coli-utbruddet hos McDonald’s.Flere fastfood-giganter har fjernet fersk løk fra menyene sine i USA etter det nylige E.coli-utbruddet hos McDonald’s.75 smittetilfeller er nå koblet til utbruddet. Det skriver ABC News. Én person er død og minst 22 havnet på sykehus, ifølge det amerikanske senteret for sykdomskontroll og forebygging (CDC).Nå tar hurtigmatkjedene McDonald’s, Burger King, KFC, Pizza Hut og Taco Bell hastegrep og fjerner fersk løk fra menyene sine i utvalgte filialer, skriver Sky News.Fersk løk antas å være kilden til utbruddet, skriver avisavisen. Da utbruddet ble kjent fjernet McDonald’s den berømte quarter pounder-burgeren fra en femtedel av restaurantene sine i USA, ettersom smitten først ble knyttet til burgeren.Løken brukt i burgeren skal ha kommet fra Taylor Farms, et selskap basert i California.Omtrent fem prosent av Burger King-filialene i USA bruker Taylor Farms som leverandør.Disse har nå fjernet også fjernet løk fra menyen, ifølge avisen.Det var en eldre dame som døde av utbruddet. Et barn skal også være innlagt på sykehus med en alvorlig nyreinfeksjon som følge av E. coli-smitten, ifølge CDC. Etterforskningen viser at alle de smittede hadde spist McDonalds-burgeren kun dager før de fikk symptomer.E.coli-tarminfeksjon er i de fleste tilfeller ufarlig, men kan i noen tilfeller føre til alvorlig sykdom, ifølge Helse Norge.