Halvor Velta Kostøl (19): Hva skjer om det er fare for selvmord? Det kan jeg enkelt svare på

Foto:     privat

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Skrevet av: Halvor Velta Kostøl, styreleder og forretningsfører for Ungdom, Rus og Psykisk Helse

 

 

 

De reelle fortellingene

 

 

 

“Det var en gang”. Dette starter de fleste fortellinger med. Men hvordan avsluttes fortellingene? Spesielt de reelle fortellingene fra virkeligheten?Mitt navn er Halvor V. Kostøl. Jeg er en gutt på 19 år som har opplevd det meste du kan tenke deg både fra egenerfaring, men også som “hjelper”.

 

 

Hva med psykisk helse?

 

 

Det har vært mye snakk om rusreformen og hva det vil si å være nok rusavhengig for å bli stemplet som rusmisbruker. Men hva med psykisk helse? Jeg vil spørre akkurat deg. Hva skjer om det er fare for selvmord? Det kan jeg enkelt svare på. Du blir sendt til legevakt, får noe beroligende og deretter blir sendt hjem og innkalling til BUP eller DPS innen en mnd.

 

“Du sliter ikke nok”

 

 

Det er kun brukeren selv som vet hvor inderlig vedkommende sliter. Hvordan kan en som er autorisert helsepersonell komme til en psykisk syk og fortelle: “Du sliter ikke nok til å bli akutt-plassert”. Dette må frem i lyset. Psykisk Helse er virkelig på dagens agenda og trenger enda mer fokus. De psykisk syke har blitt behandlet feil. Dette i en årrekke! Systemet svikter gang på gang! Jeg roper: “Våkne, det er på tide å sette psykisk helse på dagsordenen for alvor.”.

 

 

 

TIPS:   Send inn dere tips på: [email protected]  eller facebook.

Denne bloggen drives av NorgeOgVerdensNytt. En midlertidig nyhetsplass til ny nyhets-redaksjon-side/domene er på plass. Tidligere har vi hat en suksess nyhetsside/blogg med flere tusen lesere/følgere. Vi håper på ny suksess: [email protected]
Posts created 4077

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top