14 middger til 600 kroner

Reklame | Metteask.blogg.no

Her er varene jeg kjøpe for 600 kroner og som skal bli 14 middager.
Her er varene jeg kjøpe for 600 kroner og som skal bli 14 middager.

AV/ foto/ Privat /  Metteask.blogg.no /

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Min sønn er her annen hver uke, Hüseyin vil være her 2 måneder ved fødselen av barnet vårt (kanskje mer, om han får besøke meg i søknadsperioden) og min datter og tvillingene flytter hjem igjen til våren. Nå har jo min datter sagt at hun vil betale halvparten av mat utgiftene siden hun får bo her gratis. Men som mor, vil jeg jo veldig gjerne hjelpe henne med å spare så mye som mulig til boligkjøp og tenker at om jeg klarer å lære meg å redusere utgiftene på blant annet mat, så vil jeg fint kunne klare å brødfø alle og ha penger til overs.

 

 

METTES  BLOGG-INNLEGG:   Metteask.blogg.no

 

 

I dette innlegget har jeg valgt å lage normalt sunne, gode, inspirerende og varierte måltider i 14 dager for 2 voksne til 600 kroner. I tillegg ville jeg handle inn alt utenom krydder, olje og vann, slik at selv de med tomme skuffer og skap kan følge menyen uten ekstra kostnader. Videre har jeg ikke kjøpt varer som er nedsatt på grunn av dato eller andre tilbudsvarer. Dette fordi jeg ønsker at menyen skal være like gjeldende om 8 uker, 5 måneder eller 1 år som den er nå. Priser vil selvfølgelig være i forandring, men tilbudspriser har ofte kort “levetid” og det føltes neste litt juks å ha de med i en meny som jeg håper kanskje vil være til hjelp for andre, i tillegg til meg selv.

 

Det tok tid å planlegge menyen og jeg har lært hvor viktig forberedelse av handleliste er når en ønsker å handle mat billig. Alle matvarene jeg handlet inn ville jeg bruke opp for å redusere matsvinn og i tillegg blir det billigere om en kan bruke samme tilbehør, bare på forskjellige måter, igjennom hele menyen. Men for å få nok variasjon i rettene måtte jeg forandre min opprinnelige plan på 7 middager til 300 kroner, om til 14 middager til 600 kroner.

Her er handlelistene mine:

 

 

Denne er fra kiwi og inneholder mye first price produkter.

 

Denne er fra Spar og har også litt first price produkter.

 

 

Min meny havnet altså på 605 kroner som er 5 kroner mer enn jeg hadde planlagt. Men det er fordi jeg måtte gjøre litt små forandringer på handlelisten i butikkene da ikke alle produktene jeg hadde planlagt var inne. Finner du tilbudsvarer og varer nedsatt på grunn av dato vil du spare enda mer og enten fylle på menyen med flere varer eller bare spare pengene til noe annet. Selv ville jeg ha fylt på menyen med Crème fraiche, kikkoman, paprika, fløte og mais, om jeg hadde brukt tilbudsvarer.

 

Planleggingen ble gjort på Spar sin nettside, fordi der kan en søke opp alle matvareprisene på absolutt alle varene i butikken. Rema 1000, kiwi og coop har nemlig kun tilbudsaviser på sin nettside. Jeg har prøvd å få inn så mye grønt som mulig i tillegg til at det skal være variasjon mellom ris, potet og pasta. Det er anbefalt å ha150-200 gram kjøtt per person og det har jeg dessverre ikke klart. Mine retter ligger på ca 145 gram per person og jeg har måtte velge å ha noen kjøttfrie dager.

 

Vil legge ut menyen her, men selve oppskriftene vil komme en etter en på egne innlegg hver dag i bloggen min, de neste 14 dagene. Rekkefølgen er ikke fastsatt, men jeg skriver ukedagene her for at det skal være lettere å se at det er middager fra mandag til søndag i hele to uker.

 

 

 

Meny uke 1 – Mandag:  Lakseform med grønnsaker.

 

 

Bildet viser én porsjon. TRYKK HER for oppskrift.

 

Tirsdag: Lapskaus med kjøttpølse og brød.

Onsdag: Vårruller med grønnsaker og sursøt chilisaus.

Torsdag: Blomkålsuppe med brød.

Fredag: Mac and cheese med kjøttpølse.

Lørdag: Taco

Søndag: karbonade med poteter og grønnsaker.

 

Meny uke 2

Mandag: potetstappe med pølse.

Tirsdag: Laks med grønnsaker og rømme.

Onsdag: tomatsuppe med pasta og brød.

Torsdag: Vårruller med ris og grønnsaker.

Fredag: Karbonade hamburger med potetbåter.

Lørdag: Quesadilla med kjøtt, grønnsaker, bønner og salat.

 

 

Søndag: kjøtt og potet gryte.

 

Utifra menyen ser det ut som at mye er likt. Men hemmeligheten i å få samme råvarer til å bli forskjellige retter, ligger i hvordan vi tilbereder måltidene, og jeg har planlagt forskjellige tilberedninger til hvert eneste måltid.

 

Dette var utrolig gøy og jeg har alt planlagt å gjøre det samme i to uker etter vi er ferdig med denne menyen. Da vil jeg ha helt andre oppskrifter og trekke inn andre råvarer enn jeg har i denne uken. Så om jeg klarer det, blir altså middags budsjettet på en måned kun 1200 kroner.

 

Første måltid med oppskrift kommer alt på bloggen i morgen, da Hüseyin fikk veldig lyst å prøve ut den ene fiske oppskriften min.

 

 

  • Mette – FACEBOOK HER – INSTAGRAM HER –  SNAPCHAT mette.ask

 

 

Et innlegg i samrbeid med NorgeOgVerdensNytt og Mette Ask
Denne bloggen drives av NorgeOgVerdensNytt. En midlertidig nyhetsplass til ny nyhets-redaksjon-side/domene er på plass. Tidligere har vi hat en suksess nyhetsside/blogg med flere tusen lesere/følgere. Vi håper på ny suksess: [email protected]
Posts created 4275

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top