Bjarne Halvorsen og resten av gjengen i LivsGiverne leverer ut tonnevis av mat i året til folk som virkelig trenger det. De bruker hele sin tid på arbeidet, uten noen form for betaling

AV/ Tekst/ Roy Hansen,Eikernytt /Foto: NorgeOgVerdensNytt - Oslo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hver dag deler foreningen LivsGiverne i Solbergelva ut rundt 370 poser med mat til folk som trenger det. Bak organisasjonen står Bjarne Halvorsen og hvert år deles det ut tonnevis med gratis mat.

 

 

 

  • De levere ut tonnevis av mat i året til folk som trenger det. Tore Sletten, Diana Eide og Bjarne Halvorsen bruker hele sin tid på dette arbeidet – og det uten noen form for betaling

 

 

 

Fra et bolighus i Moveien i Solbergelva, deles det hver dag ut et stort antall poser med mat til mennesker som selv ikke har råd til å kjøpe det de fleste av oss tar for gitt. Det er mulig takket være et stort antall givere av mat og diverse sponsorer. 

 

FØL/ LIK  Norge-Og-VerdensNytt – klikk her!

 

Konseptet startet i Oslo med utdeling av mat til narkomane på gata. Senere har Bjørn Halvorsen flyttet virksomheten både til Drammen og nå altså Solbergelva. Han har også en avdeling i Grenland, hvor behovet for denne type tjenester også er stort..Det  melder  Eikernytt – som først melder saken.  

 

Det er mat som er i ferd med å gå ut på dato som deles ut, men Halvorsen forsikrer oss om at det er tygg mat å spise fortsatt. To av de store leverandørene er Rema 1000 og Coop-gruppen i tillegg til en rekke andre. 

 

Men det er ikke bare mat de gir til folk som har behov for det. Har du klær til overs kan de leveres inn til organisasjonen, og de vil gi dem ut til de som trenger dem, helt gratis i motsetning til de fleste andre hjelpeorganisasjonene, som selger klær gjennom egen bruktbutikker.

 

 

 

 

Jobber frivillig


Det er en gjeng på til sammen ni personer som nå er engasjert gjennom LivsGiverne. Tre av dem jobber «inne» for å skaffe nok mat og sørge for å dele ut fra huset i Solbergelva. De andre kjører og henter til de som ikke kan komme

 

selv. Men litt betalt for kjøringen tar dem. Maten er derimot helt gratis for alle. Vi spør ikke om folks inntekt eller sjekker identitet slik det ofte gjøres. Vi stoler på folk som kommer og ber om hjelp, men noen ganger skjønner vi at det blir hentet

 

LES  flere av våre nyhetssaker – klikk  her! 

 

varer for videresalg. Da får ikke vedkommende noe mer her, sier Bjørn.Tilbudet til organisasjonen er ment å være lokalt – det vil si Eiker-bygdene, men også andre kan henvende seg for å få mat. Her skal ingen avvises hvis vi skal tro disse ildsjelene rett.

 

Markedsføringen av tilbudet har til nå vært begrenset til plakater rundt om kring og gjennom et samarbeid med lokalradioen Kanal 3 Eiker.

 

Store mengder mat


Det meste av maten som kommer inn er via Matsentralen i Oslo. Herfra fordeles mat som er i ferd med å gå ut på dato fra en rekke aktører og det er snakk om store mengder som unngår å havne på fyllinga.
Bjørn Halvorsen tror det kan dreie seg om så mye som 100 tonn med mat i uka som blir fordelt til trengende rundt om på Østlandet på denne måten.

 

 

 

 

Trenger mer støtte


Ettersom maten er gratis er det ingen faste inntekter for LivsGiverne bortsett fra sponsorene de har. Nå ønsker de å starte en slags venneforening der vanlige folk kan bidra med det de ønsker for å kunne gi et enda bedre tilbud.

 

Organisasjonen får allerede i dag mye «goodwill». Et eksempel på det er da varebilen de er helt avhengig av, gikk i stykker. Etter først en dyr og mislykket reparasjon tok en privatperson ansvaret og fikset den opp – helt gratis.

 

I sommerhalvåret er det garasjesalg en dag i uka fra eiendommen, noe naboene ikke satte stor pris på. Men kommunen har nå gitt grønt lys for at den veldedige organisasjonen kan fortsette med dette for å skaffe inntekter til virksomheten sin – det melder  Eikernytt. 

Denne bloggen drives av NorgeOgVerdensNytt. En midlertidig nyhetsplass til ny nyhets-redaksjon-side/domene er på plass. Tidligere har vi hat en suksess nyhetsside/blogg med flere tusen lesere/følgere. Vi håper på ny suksess: [email protected]
Posts created 4275

One thought on “Bjarne Halvorsen og resten av gjengen i LivsGiverne leverer ut tonnevis av mat i året til folk som virkelig trenger det. De bruker hele sin tid på arbeidet, uten noen form for betaling

  1. Herlige mennesker jeg er en mann som har hvert på livet hele siden jeg Hvar 12 nå 59,har fått mye hjelp og trenger det enda .Så dere gjør en kjempe jobb flytter nå til Raufoss hvet dere om noen steder der om hjelp.Mvh Bjarte Eliassen tlf 40552239

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top