Helt siden 13.mars har hele familien holdt seg inne som følge karantenereglene som er innført. Familien synes det kan være tøft til tider

Foto/ privat / (Skrev, Daniel Deniazi, S24)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cato Ekrene og hans familie har siden 13.mars holdt seg inne som følge karantenereglene som spanske myndigheter har innført. Familien synes det kan være tøft til tider.

 

 

SPANIA: Familien på fem bor for tiden i Alfaz del pi i Alicante kommune i Spania. For vel ett år siden flyttet de fra Sveio til Spania for å leve livet i varmen, men i år har tilværelsen for familien vært annerledes enn det de hadde sett for seg:

 

 

– Lærerne lager planer som vi foreldre skal gjennomføre med barna våre. Det kan være meget tøft til tider, samtidig å være lærer når man ikke har samme kunnskapen som lærerne, men vi klarer oss. Tålmodigheten blir ihvertfall satt på prøve, sier cato Ekrene til S24 – som er far til tre barn.

 

 

Ekrene forteller at nå som karantenereglene er på sitt verste, må de vise frem kvittering og legitimasjon dersom de skal på apoteket eller butikken. De strenge restriksjonene gjør at vi må ha med oss legitimasjon og kvittering når man skal handle, ellers så kan man risikere bøter.

 

 

Spanske myndigheter innførte regelen om at kunder må kjøpe mat for over 30 euro, for at man skal få handelen godkjent. Dokumentasjon er bare noe av det som skal legges frem når man skal spasere hjem fra butikken. Politiet har jevnlig kontroll på innbyggernes innkjøp og aktivitet. Det er veldig strengt her, men vi klager ikke.

 

 

For en stund siden skrev El Pais at bøtesatsene kan ligge rundt 600 euro, som tilsvarer 6000 kroner dersom man bryter karantene, men til nå har bøtesatsene steget til 65.000 kroner. Vi prøver å utfylle dagene med film og playstation 4, og været har ikke helt vært med oss heller.

 

 

Vi håper dette ordner seg, slik at barna kan få aktivisert seg litt mer ute, men til nå har det vært tøft å stå i dette, men vi vet at det er mange andre som har det mye verre enn oss.I Spania er det slik at dersom du har en hage som er på din egen eiendom, kan du vandre rundt uten å bli bøtelagt,

 

 

men dersom du går i områder som er utenfor eiendommen din blir man straffet. Det er ganske uholdbart å være inne slikt, men det er jo for det beste, sier Ekrene og legger til: Hjemme i Norge har vi egen hage så ungene kan få brukt energien sin, samt vi voksne kan aktivisere oss mer. Det er alltid

 

 

noe å gjøre hjemme.Ekrene sier at skolen i Spania har vært helt fantastiske. Barna trives på skolen, som ligger to minutter fra hjemmet der familien bor. Nå får tiden har Cato tatt på seg læreransvaret, og er tilstede når barna gjør lekser.

 

 

– Vi er kjempe fornøyd med denne skolen, og vi ser at skolene her i Spania er veldig rutinerte og vet hva de holder på med. Slike skoler får man aldri oppleve i NorgeI Spania er det slik at enkelte skoler har ulike åpningstidene, men i følge El Mundo er skolene stengt frem til 10.mai. ( S24 )

Denne bloggen drives av NorgeOgVerdensNytt. En midlertidig nyhetsplass til ny nyhets-redaksjon-side/domene er på plass. Tidligere har vi hat en suksess nyhetsside/blogg med flere tusen lesere/følgere. Vi håper på ny suksess: [email protected]
Posts created 4446

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top