SOL.NO Bake lussekatter i år? Slik får du ekstra luftig og saftig bakst, ifølge eksperten.I en rykende fersk undersøkelse gjennomført av Opinion, på vegne av Matprat og Opplysningskontoret for brød og korn sier 20 prosent at vi har som tradisjon å bake lussekatter til jul.Torunn Nordbø, daglig leder i Opplysningskontoret for brøk og korn, råder lussekatter-bakerne, om å handle ingrediensene god tid i forveien. Særlig safran, som det kan være litt vanskelig å få tak i enkelte steder, sier Nordbø i en pressemelding. Men frykt ikke – om safran ikke er å oppdrive skal du slippe å bake og servere fargeløse lussekatter. Det finnes nemlig et godt, rimeligere og mer tilgjengelig alternativ. Du kan bruke litt gurkemeie for å få den fine gulfargen, sier Nordbø. Om du vil ha ekstra saftige lussekatter, har hun enda et lurt tips på lur som du neppe har hørt før. Tangzhong lussekatter! Det høres avansert ut, men kort forklart er det en bakemetode hvor du starter med å lage en jevning av mel og væske, før du blander i de andre ingrediensene.Ifølge undersøkelsen er det folk i Østfold som er best på tradisjoner, da hele 31 prosent svarer at de har som tradisjon å bake lussekatter til jul. I Nordland svarer under halvparten, kun tolv prosent, at de har som tradisjon å bake lussekatter.

